Mayıs 10, 2024

CHANGE  LANGUAGE

Et jordskjelv med en styrke på 5,6 skjedde i Tokat / Tyrkia

Et jordskjelv med en styrke på 5,6 skjedde i Tokat

Et jordskjelv med en styrke på 5,6 skjedde i Tokat. Jordskjelvet ble følt i Samsun, Yozgat, Sivas, Ordu, Nevşehir og mange andre provinser. Etter det skremmende jordskjelvet har innenriksminister Ali Yerlikaya og prof. Dr. En uttalelse kom fra Naci Görür.

I følge informasjonen på nettsiden til Disaster and Emergency Management (AFAD) presidentskap ble det registrert et jordskjelv på 5,6 på Richterstyrken klokken 18.11, med episenteret i Sulusaray-distriktet. Det ble fastslått at jordskjelvet var på 5,99 kilometers dyp.

Jordskjelvet ble følt i Samsun, Yozgat, Sivas, Ordu, Nevşehir og mange andre provinser.

Et jordskjelv med en styrke på 5,6 skjedde i Tokat
Et jordskjelv med en styrke på 5,6 skjedde i Tokat

TOKAT BLEV SJOKKERT I GÅR NATT OGSÅ

Et jordskjelv med en styrke på 4,7 skjedde i Tokats Sulusaray-distrikt i natt.

FØRSTE UTTALELSE FRA MINISTER YERLİKAYA

Innenriksminister Ali Yerlikaya, som kom med en uttalelse på sin sosiale mediekonto etter jordskjelvet, sa: “Vår Tokat-guvernør, AFAD og alle teamene fra våre relevante institusjoner startet feltskanninger i jordskjelvet med en styrke på 5,6 som skjedde i Sulusaray-distriktet i Tokat provinsen Vi følger utviklingen. Jeg ønsker mine beste ønsker til våre innbyggere som er rammet av jordskjelvet. Måtte det beskytte landet vårt mot katastrofer.

UTTALELSE FRA NACI GORÜR

Avgir en uttalelse etter de påfølgende jordskjelvene, Prof. Dr. Naci Görür sa: “Det var jordskjelv i går og i dag. Gårsdagens ene var i Malatya, Battalgazi, med en styrke på 4,3, det andre var i Sulusaray Tokat og hadde en styrke på 4,1. Malatya-jordskjelvet er sannsynligvis på en feil som strekker seg fra kl. Doğanşehir til nær Yeşilyurt til Malatya. Denne feilen er “MTA er ikke på live-feilkartet. Denne forkastningen produserer ofte jordskjelv med styrke 4 i disse dager. Jordskjelvet i Tokat i dag er på en forkastning som skiller seg fra NAF og strekker seg inn i den anatoliske platen. i SV retning.” sa.

Last Minute Earthquake News: 2024 AFAD og Kandilli Observatory siste jordskjelvliste

Den nåværende listen over siste jordskjelv publiseres hver dag av Kandilli Observatory og AFAD. I følge dataene levert av to institusjoner, skjedde store og små jordskjelv i mange regioner i landet i dag. I følge listen; Et jordskjelv med en styrke på 7,7 skjedde sentrert i Kahramanmaraş Pazarcık.

Jordskjelvet forårsaket ødeleggelser i 10 provinser. Det ble rapportert at jordskjelv skjedde på forskjellige punkter i hele Türkiye. På dette tidspunktet, “Hvor, når og hvor intenst var det siste jordskjelvet?” Det søkes svar på disse spørsmålene. Det skremmende jordskjelvet skjedde i Gümüşhane og Kahramanmaraş. Her er listen over siste jordskjelv fra AFAD og Kandilli Observatory.

KLIKK for å se listen over nylige jordskjelv i Kandilli

 

KLIKK for AFADs siste jordskjelvliste

 

Hva er et jordskjelv?

Jordskjelv, jordskjelv eller jordskjelv som det er allment kjent, er fenomenet med seismiske svingninger som oppstår som følge av at energi dukker opp uventet i jordskorpen og at disse bølgene ryster jorden. Det som menes med seismisk aktivitet er frekvensen, typen og omfanget av jordskjelvet i området der det oppstår. Jordskjelv måles med seismograf. Vitenskapsgrenen som studerer disse hendelsene kalles seismologi. Størrelsen på jordskjelvet bestemmes av Moment Magnitude Scale (eller Richter-skalaen i tidligere bruk). I følge denne skalaen merkes ikke jordskjelv med styrke 3 og under, mens jordskjelv med styrke 7 og over kan være ødeleggende. Intensiteten av ristingen måles med Mercalli intensitetsskalaen. Dybden på punktet der jordskjelvet oppstår påvirker også den destruktive kraften, og jordskjelv som oppstår nær jorda forårsaker mer skade.

Jordskjelv som oppstår på jordens overflate viser seg noen ganger som skjelvinger og noen ganger som forskyvninger. Noen ganger, når et kraftig jordskjelv oppstår nær jorden, kan det forårsake en tsunami. Disse skjelvingene kan også utløse jordskred og vulkansk aktivitet.

Generelt brukes ordet jordskjelv for å navngi de seismiske bølgene som produseres av en hvilken som helst seismisk hendelse – enten det skjer som et naturlig fenomen eller forårsaket av mennesker. Jordskjelv oppstår vanligvis når brudd (bruddlinjer) sprekker. I tillegg kan jordskjelv oppstå som følge av vulkanske aktiviteter, jordskred, mineeksplosjoner eller atomprøver.

Hva er typene jordskjelv?

Det er tre typer brudd. Disse; De er dip-slip omvendt fraktur, dip-slip normal fraktur og strike-slip frakturer.

Mange jordskjelv i verden oppstår som følge av brudd i dip-slip og strike-slip forkastninger.

Hva er etterskjelv?

Rystelser som oppstår etter det viktigste jordskjelvet kalles etterskjelv. Etterskjelv oppstår i sentrum der det viktigste jordskjelvet merkes, men er mindre i styrke. Hvis etterskjelvet er mer alvorlig enn hovedskjelvet, bør det være kjent at jordskjelvet som skjedde før etterskjelvet ikke er hovedskjelvet, men forskjelvet, og jordskjelvet som kalles etterskjelv er faktisk hovedskjelvet.

Hva er et kollapsjordskjelv?

Det er en type jordskjelv som oppstår på visse dyp av jorden når lett smeltede lag som steinsalt og gips smelter over tid, og forårsaker kollaps av hulrommene.

Hva er en jordskjelvstorm?

Det er en serie jordskjelv som oppstår i en bestemt region. Forskjellen fra etterskjelv er at de ikke skyldes et eneste jordskjelv. Mens etterskjelv med høyere intensitet ikke oppstår etter hovedskjelvet, er dette mulig i jordskjelvstormer. Som et eksempel på en jordskjelvstorm kan vi gi de seismiske aktivitetene som skjedde i Yellowstone nasjonalpark i 2004.

Hva er en aktiv feillinje?

Aktive forkastninger eller aktive forkastninger er alle forkastninger som har forårsaket jordskjelv i den historiske perioden.

Spenninger og kompresjoner som følge av bevegelsene til platene som utgjør jordskorpen akkumulerer energi i enkelte deler av jordskorpen i århundrer. Disse energiene oppstår fra tid til annen. Disse bevegelige delene i jordskorpen kalles forkastninger.

 

Om jordskjelv

Kan vi forstå et jordskjelv på forhånd?

På dette spørsmålet, som forskere er konstant delt i, sier noen: ” et jordskjelv kan ikke forutsies på forhånd !” Mens noen sier, “et jordskjelv kan forutsies på forhånd!” Han er av den oppfatning. Så, spår det jordskjelv ?

Her er ledetrådene som gjør at vi kan forstå jordskjelvet på forhånd:

Før mange jordskjelv som forårsaket store tap de siste årene, kan endringer i naturen og ioneblandingen i luften til dyr, endringer i det elektromagnetiske feltet eller lukten av gasser som lekker fra sprekker i jorden oppfattes av noen dyr. Dyr er mer følsomme enn mennesker for disse symptomene som oppstår før et jordskjelv.

I 2000/09-utgaven av Ekonomist Magazine datert 16.-22. juli 2000, skrev Prof. Dr. I følge Ahmet Ercans forskning på indikatorene som hjelper til med å forutsi jordskjelvet, er det 57 forskjellige indikatorer som forutsier jordskjelvet.

Dyr og insekter (viser symptomer 1 time – 3 dager før)

  • Maur kommer ut av reiret når et jordskjelv snart oppstår.
  • Silkeorm stiller seg på rekke og rad i disse periodene.
  • Kaniner og mus prøver hele tiden å klatre på stolpene og vil ikke ned på bakken.
  • Griser, derimot, klatrer raskt opp i bakkene mens de graver vanvittig i bakken.
  • Katter rømmer til lukkede miljøer og gjemmer seg i binger eller bokser og blir skjelven.
  • Hunder uttrykker sin frykt ved å bjeffe konstant.
  • Esler, kyr og hester prøver å bryte båndene og komme seg ut av båsene.
  • Når innsjøen eller havbunnen varmes opp, begynner fisken å svømme nærmere overflaten og ål forsvinner.
  • Det er opplyst at ender, gjess og svaner ikke vil inn i sjøen, mens de i sjøen kan dø.
  • Krabber begynner å vandre rundt på stranden hele tiden.
  • Måker flyr i sirkel. LES MER.

Hvordan vite når et jordskjelv vil skje?

Observer eventuelle uvanlige endringer i dyrs atferd.  Det er rapporter om dyr , fra frosker[5]  til bier, fugler og bjørner , som har forlatt sine hjem eller hekkeplasser rett før et jordskjelv . Det er ikke forstått hvorfor dyr kan føle en forestående hendelse, muligens på grunn av endringer i det elektriske feltet eller deres respons på P-bølgen, men å legge merke til kjæledyrets merkelige oppførsel kan gi deg en advarsel om at noe er i ferd med å skje.

  • Kyllinger kan slutte å legge egg før et jordskjelv. Hvis du merker at kyllingene dine har sluttet å legge egg uten grunn, sørg for at du og familien din vet hva de skal gjøre i tilfelle et jordskjelv.
  • Steinbit reagerer voldsomt på endringer i elektriske felt som kan oppstå før et jordskjelv. Hvis du fisker og du ser massevis av steinbit plutselig flopper rundt, kan det være et jordskjelv på vei. Se deg rundt etter et trygt sted, vekk fra trær eller broer som kan falle på deg.

  • Hunder, katter og andre dyr kan føle et jordskjelv sekunder før det oppdages av mennesker. Hvis kjæledyret ditt begynner å opptre nervøst og uberegnelig, tilsynelatende redd for ingenting og løper for å gjemme seg, eller din normalt rolige hund begynner å bite og bjeffe, kan det være lurt å se deg rundt etter et sted å gjemme seg. og høyt hvis det er et jordskjelv. LES MER..

Så hvordan vite når et jordskjelv vil skje?

SISTE JORDSKJELV I Türkiye OG DETS NÆRE OMGIVELSER

Hvordan vite når et jordskjelv vil skje?

  1. 2

    Observer eventuelle uvanlige endringer i dyrs atferd.  Det er rapporter om dyr , fra frosker[5]  til bier, fugler og bjørner, som har forlatt sine hjem eller hekkeplasser rett før et jordskjelv. Det er ikke forstått hvorfor dyr kan føle en forestående hendelse, muligens på grunn av endringer i det elektriske feltet eller deres respons på P-bølgen, men å legge merke til kjæledyrets merkelige oppførsel kan gi deg en advarsel om at noe er i ferd med å skje.

    • Kyllinger kan slutte å legge egg før et jordskjelv. Hvis du merker at kyllingene dine har sluttet å legge egg uten grunn, sørg for at du og familien din vet hva de skal gjøre i tilfelle et jordskjelv.
    • Steinbit reagerer voldsomt på endringer i elektriske felt som kan oppstå før et jordskjelv. Hvis du fisker og du ser massevis av steinbit plutselig flopper rundt, kan det være et jordskjelv på vei. Se deg rundt etter et trygt sted, vekk fra trær eller broer som kan falle på deg.  [6]
    • Hunder, katter og andre dyr kan føle et jordskjelv sekunder før det oppdages av mennesker. Hvis kjæledyret ditt begynner å opptre nervøst og uberegnelig, tilsynelatende redd for ingenting og løper for å gjemme seg, eller din normalt rolige hund begynner å bite og bjeffe, kan det være lurt å se deg rundt etter et sted å gjemme seg. og høyt hvis det er et jordskjelv.

    Det er ingen påvist måte å forutsi et jordskjelv på. Geologer jobber med å utvikle et tidlig varslingssystem, men det er fortsatt mye å lære om hva som skjer rett før et jordskjelv. En del av problemet er at jordskjelv ikke alltid oppfører seg konsekvent – ​​mens noen tegn vises til forskjellige tider (dager, uker eller sekunder før hendelsen), noen ganger vises ikke disse tegnene i det hele tatt. Les videre for å lære de mulige tegnene på et jordskjelv og hvordan du forbereder deg hvis du opplever et.

    Metode 1

    Ser etter mulige tegn

    1. Bilde med tittelen Vet når et jordskjelv vil skje i trinn 1
      1

      Se etter “jordskjelvlys”-rapporter.  Dager eller bare sekunder før et jordskjelv har folk observert merkelige lys som svever over bakken eller i luften.  [1]  Selv om det ikke er fullt forstått, kan jordskjelvlys sendes ut fra steiner under ekstrem stress.  [2]

      • Jordskjelvlys  rapporteres ikke før alle jordskjelv, og timingen er ikke konsistent, men hvis du hører om merkelige lys eller en UFO i ditt område, kan det være lurt å gjennomgå jordskjelvberedskapsplanen din og sørge for at nødoverlevelsessettet ditt er klart. lager  [3]
      • Jordskjelvlys har blitt observert som korte, blå flammer som dukker opp fra bakken, lyskuler som svever i luften, eller enorme lysuttak som ser ut til å skyte lyn fra bakken.  [4]
    Bilde med tittelen Vet når et jordskjelv vil skje i trinn 3
    3

    Se etter mulige forskjelv (mindre jordskjelv som fører til “hovedskjelvet”).  Forskjelv oppstår kanskje ikke alltid før et jordskjelv, og  det er umulig å si hvilket jordskjelv som er det viktigste jordskjelvet før etter det, men jordskjelv oppstår ofte i klynger.  [7]  Hvis du opplever ett eller flere små jordskjelv, kan det være et større jordskjelv på vei.  [8]

    • Siden det er umulig å forutsi hvor lenge et jordskjelv vil vare eller dets styrke, når du føler at bakken begynner å riste, ta passende forholdsregler for å beskytte deg mot fallende rusk, avhengig av hvor du er (inne, utenfor, i bilen). .
Metode 2

Finne legitime informasjonskilder

  1. Bilde med tittelen Vet når et jordskjelv vil skje i trinn 4
    1

    Undersøk den seismiske syklusen til enhver feil i ditt område.  Selv om det ikke er noen måte å finne den nøyaktige ankomsten til et jordskjelv, kan forskere undersøke sedimentprøver for å få en ide om når store jordskjelv skjedde i fortiden. Ved å måle tiden mellom hendelser, kan de få en grov ide om når et stort jordskjelv kan oppstå.  [9]

    • Sykluser kan strekke seg i hundrevis av år – det kan være 600 år (eller mer eller mindre) mellom store jordskjelv langs en forkastning – men det er ingen måte å virkelig vite om eller når det neste store jordskjelvet vil inntreffe.  [10]
    • Hvis den nærmeste forkastningslinjen fortsatt har 250+ år i syklusen før et nytt stort jordskjelv, la det gi deg litt trøst. Men husk at det ikke er noen harde og raske regler for å forutsi jordskjelv, så du bør forberede et nødsett for sikkerhets skyld.  [11.]

Diyar21Haber
MAGAZİN

Atilla Atasoy’dan… BİR DEMET TÜRK MÜZİĞİ!

ASAYİŞ DiYARBAKIR YEREL HABER

Diyarbakır’da iki ayrı operasyonda 536 kilogram esrar 994 uyuşturucu madde ele geçirildi

Yurtdışı Türk Yayınları

Fransa / Eşantiyon ürün dağıtılması 1 Temmuz 2022 tarihinde çıkarılan Çevre Kanunu kapsamında yasaklandı.

BÖLGE HABER

Mardin’de ‘Dört çarpı dört’ sergisi

Deprem

Hatay’da 10 bin 831 depremzede yeni evlerine kavuştu

ASAYİŞ DiYARBAKIR YEREL HABER

Diyarbakır’da PKK operasyonu: 6 gözaltı

GÜNCEL

D21 News – Erdoğan tarafindan ikna edildi, Gaye Erkan geri dönüyor! Ekonomi kulisleri hareketlendi…

MAGAZİN

Tarık, Seyran’a yardım ediyor

Amedspor SPOR

PFDK’dan Amedspor’a yeni ceza

Amedspor SPOR

Suat Önen: AMEDSPORUMUZU KUTLUYORUM

Fenerbahce SPOR

D21 News – Ali Koç, Fenerbahçe başkanlığı için son kararını verdi

DÜNYA

Asker kıtlığı yaşayan İsrail 40 yaş üstünü askere çağırdı

Teknoloji

D21 News – KAAN, İtalyan basınında yer aldı! “Kralların kralı”

DiYARBAKIR YEREL HABER

Zinar Aydın: Geleceğin Basketbol Gençleri Diyabakir’da Yetişecek

DÜNYA

Kahire’den sonuç çıkmadı Netanyahu katliama devam edecek

MAGAZİN Sinema

10 – 17 MAYIS 2024 HAFTASININ YENİ VİZYONA GİRENLERİ VE SEÇKİLERİ!

MAGAZİN

Selen Görgüzel… 300 BİN LİRALIK BİLEKLİĞİNİ KAYBETTİ!

MAGAZİN

Çocuk Kalbi’nin yönetmeninden çağrı

Turizm

“İsveçliler Alanya’da huzurlu ve mutlu YAŞIYOR”

ASAYİŞ DiYARBAKIR YEREL HABER

Diyarbakır’da 150 adet tarihi eser ele geçirildi