Nisan 23, 2024

İBAN korkusu Maliye’yi tedirgin etti hatası olan bedelini öder – 1 Turan Haber

Gamze, büyük 1 tehlikeyle karşı karşıya kalıyor

Diyar21 News – Gazze’ye yeni büyük operasyon

Bakanlığa bağlı metro ve kent içi raylı sistemler 23 Nisan ücretsiz

İsmailağa lideri Hasan Kılıç hayatını kaybetti – 1 Turan Haber

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi – SELAHADDİN ŞAM’I GERİ ALABİLECEK Mİ? D21 Magazin Life

“Dengeler: Biri Olmak” dizisi, GAİN’de yayında…D21 Magazin Life

İmam Hatip Metin: Bugünkü imtihanımız Gazze’dir! – D21 News

Türk Oyuncu Devrim Özkan Gibi Giyinmek | #StyleFiles

20 Nisan reytingleri belli oldu!

Halk: Mevlid-i Nebi etkinliğine Müslümanlar kadar gayri müslimlerin de ihtiyacı var

Kesin dönüş yapan gurbetçi, anneannesini öldürdü.

Suriyeli kızı rehin alarak cinsel istismarda bulunan 2 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır Büyükşehir eşbaşkanlarından “Bayrak” açıklaması

Kontrolden çıkan otomobil tarlaya girdi: 2’si ağır 5 yaralı

Alman basınında son dönemde Türkiye bağlantılı altın kaçakçılığı ve kayıt dışı para transferi iddiaları–D21 News

Aslı Omağ – MÜZİSYEN SEVGİLİSİ EMRE YEŞİL VEFAT ETTİ! D21 Magazin Life

O müdürlerin Görevlerine Kararname İle Son Verildi .. 1 Turan Haber

İstanbul’da son 4 ayda 60 bin 347 firari yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl aradan sonra Irak’a gidiyor

CHANGE  LANGUAGE

Alanya Oba / DET ER ET FLOTT STED FOR SJØ- OG STRANDAAKTIVITETER. D21 News

Alanya Oba

DET ER ET FLOTT STED FOR SJØ- OG STRANDAAKTIVITETER.

Alanya Oba
Oba er en av favorittbygdene i Alanya med sin sandstrand som strekker seg kilometervis.

Om
Oba er et ekstremt moderne boligområde øst i Alanya, hvor turist- og lokalliv sameksisterer. På grunn av intensiteten i turistlivet, blir det litt mer overfylt i sommermånedene. Det er nær havet og andre hovedområder i Alanya.


Alt i Oba er praktisk for folk som bor i dette området.Det er mange markeder og kafeer. Du vil ikke føle at du går glipp av noe i hverdagen.

Du kan gå på stranden i følge med palmer og blomster eller sykle på sykkelstien langs stranden.

Aktiviteter
Oba er svært godt egnet for vannsport på grunn av sin nærhet til havet.
Det er også mange områder for å spille tennis og fotball.

Shopping
Det er mange virksomheter rundt omkring i Oba, som slaktere, butikker, apotek og noen store markeder. I tillegg er det også et marked som selger klær og suvenirer på mandager.

Urban transport
Oba er den mest praktiske regionen i Alanya når det gjelder offentlig transport. Dette er fordi Oba ligger i midten av overalt og nesten hver buss passerer gjennom Oba uansett hvor den går.

Mat
Det er mange restauranter hvor du kan finne nesten alle retter du leter etter.

Nærliggende
Oba er et av de ideelle stedene i Alanya, med sentrum på vestsiden og Tosmur, Kestel og Mahmutlar i øst.

Sammendrag
Oba er et veldig praktisk område å bo, nær andre deler av Alanya. 2base.com

Steder å besøke i Alanya

Alanya, et av de mest populære ferieparadisene i Middelhavet med sine blå flagg-strender, hoteller og historiske skatter, er det første stedet du tenker på når det kommer til sommerferier. Alanya, som huser hundretusenvis av turister fra hele verden med sine sjarmerende strender dekorert med gylden sand, restauranter som serverer middelhavs- og verdenskjøkken, rike shoppingmuligheter og underholdningssteder, har mange skjønnheter verdt å se.

Hvis du er klar, la oss utforske Alanya sammen, hvor du vil ha uforglemmelige øyeblikk med kulturelle oppdagelser så vel som sommerferier.

1- Alanya slott

Alanya slott
DET ER ET FLOTT STED FOR

Bygget på toppen av halvøya, 250 meter over havet, i en posisjon med utsikt over Alanya og Middelhavet, er Alanya slott den mest besøkte historiske bygningen i distriktet av lokale og utenlandske turister. Det praktfulle slottet, bygget av Seljuk-sultanen Alaeddin Keykubad I, som fikk mange imponerende strukturer bygget i Alanya og omgivelsene på 1200-tallet, dekker et område på mer enn 10 hektar. Designet for forsvar og overvåking mot angrep fra havet, ble Alanya slott, hvor du kan ta fantastiske bilder fra hele distriktet med murene som strekker seg til sammen 6,5 kilometer, også brukt mye under den osmanske perioden.

Inne i Alanya slott, som du kan nå ved å gå på en bratt vei eller med offentlig transport, kan du besøke de enorme sisternene, det indre slottet, palassdelen, våpenhuset og Süleymaniye-moskeen, en av de eldste moskeene i Alanya. Både slottsveien og omgivelsene rundt slottet er fulle av hoteller, restauranter, kafeer, pannekaketelt og suvenirboder. Du kan ta fantastiske bilder av de gylne Alanya-strendene og panoramautsikt over solnedgangen langs kysten fra Alanya-slottet, som besøkes av hundretusenvis av mennesker hvert år.

 

Inngangsavgift

 • 60 TL per person

Stedskobling

 

Forfatterens notat: Du kan gå til slottet enten til fots eller med bil. Men vårt forslag er å ta taubanen opp for en annerledes opplevelse.

 

2- Dim strøm

svak te

For å komme vekk fra turistmengdene i Alanya i sommermånedene og tilbringe en hyggelig dag i naturen, kan du besøke Dim Stream, et av de mest populære reisestedene i regionen. Dim Stream stammer fra Taurusfjellene og renner i 60 kilometer; Det er veldig populært med sine fiskerestauranter, badeland, rekreasjonsområder hvor du kan ta en piknik i frisk luft, velorganiserte turstier, velutstyrte campingområder og turistfasiliteter hvor du kan nippe til teen på bryggene ved vannkanten.

Turisme muligheter er ganske utviklet i regionen, hvor du også kan besøke demningen og demningen bygget på Dim Stream. Du kan fiske i vannet med et rikt utvalg av fisk, rafte med eksperter på den 5,5 kilometer lange banen, eller slappe av ved å reise med båter og kanoer på Dim Stream. Dim Stream er også blant de faste reisemålene for naturvandringer, sykkelturer og fotosafarier i hver sesong av året, på grunn av den millioner av år gamle Dim-grotten. Alanya hoteller, hvor du kan ha både naturferie og sommerferie,  venter på deg.

Stedskobling

3- Manavgat-fossen

Manavgat-fossen

Manavgat-fossen, som er et av de mest populære reiseområdene ikke bare i Alanya, men også i Antalya og omkringliggende distrikter, besøkes også av tusenvis av mennesker som ønsker å rafte. Du kan enkelt nå fossen, som ligger ca. 1 time unna Alanya sentrum, med minibusser, naturturer eller raftingturer som er tilgjengelige til enhver tid; Du kan se den vakre utsikten over fossen som renner blant de frodige furuskogene.

Rundt Manavgat-fossen er det rekreasjonsområder hvor du kan ta en piknik i frisk luft, se på terrasser hvor du kan ta bilder og turstier. Etter turen kan du ta en pause og slappe av ved å smake på fersk fisk og lokale forretter på fiskerestaurantene som serverer på trebrygger ved vannet. Du kan utforske den naturlige skjønnheten i regionen ved å delta på kano- og båtturer ved fossen, som har en enkel løype hvor du kan rafte med eksperter i sommermånedene. Vi anbefaler deg definitivt å besøke Manavgat-fossen, et av de mest besøkte naturlige underverkene i Tyrkia, under turen til Alanya. Hvis du vil utforske Manavgat nærmere,  kan du også ta en titt på artikkelen vår om steder å besøke i Manavgat  .

Stedskobling

4- Köprülü Canyon

bridge Canyon

Et av de mest foretrukne stedene i Alanya for rafting, fjellklatring, fjellklatring, fotturer og camping er Köprülü Canyon. Den imponerende canyon, ca. 1,5 time unna Alanya, besøkes av naturelskere og fotografer til alle tider av året med sin slående utsikt. Canyonen ligger innenfor Köprülü Canyon National Park, som er en av de mest populære turrutene i Middelhavsregionen og dekker et grøntområde på 36 hektar; Det er et av sightseeingområdene som tiltrekker seg oppmerksomheten til historieentusiaster med sine broer, buer, slott bygget på steiner og gamle byruiner fra romertiden bygget mellom bratte fjellvegger.

Etter en kort trening kan du tilbringe en spennende dag på rafting blant ville bølger, 100 meter gigantiske steiner og slående eldgamle broer i Köprülü Canyon, en av de mest kjente og populære raftingkursene i landet vårt. Du kan besøke Köprülü Canyon, som er en av de største kløftene i både Tyrkia og Europa med en lengde på 14 kilometer, for rafting eller for å tilbringe en avslappende dag i naturen blant historiske skatter.

 

Inngangsavgift

 • Gratis

Stedskobling

5- Røde tårn

rødt tårn

Et annet fascinerende landemerke som umiddelbart vil fange oppmerksomheten din under turene dine til Alanya er det berømte røde tårnet. Det røde tårnet, bygget av Alaeddin Keykubad I i 1226 og regnet som en av de mest imponerende strukturene som er igjen fra Seljuks, er 33 meter høyt og omgitt av 12,5 meter lange vegger. Toppen av tårnet, som har fått navnet sitt fra det faktum at det ble bygget med røde steiner og designet for forsvarsformål, nås via en trapp med 85 steintrapper.

Du kan se den fascinerende utsikten over både Middelhavet og Alanya fra utsiktsområdet på toppen av det røde tårnet, som er designet med totalt 5 etasjer; Du kan besøke Alanyas etnografiske museum, som ligger i første etasje og 1. etasje i tårnet, og undersøke håndverksprodukter som dateres tilbake til seljukkerne og osmanerne, som gjenspeiler den tradisjonelle livsstilen og kulturen i Alanya. Det røde tårnet, som vi anbefaler deg å besøke som en monumental struktur, er en av våre historiske skatter som arkitekturentusiaster absolutt bør se, med sin solide struktur og interessante design. For å gå til dette naturlige vidunderet   kan du begynne å søke etter Alanya flybilletter ved å klikke på lenken.

Stedskobling

 

Flybillett

 

6- Kleopatra-stranden

Kleopatra-stranden

Cleopatra Beach, en av de vakreste og mest kjente strendene ikke bare i Alanya, men også i Middelhavet, er blant de første stedene du bør besøke i Alanya for å nyte havet og solen. Stranden, som ligger kun 10 minutters gange fra sentrum og lett kan nås med offentlig transport, er fylt med lokale og utenlandske turister, spesielt i sommermånedene.

I legender sies det at den berømte egyptiske dronningen Cleopatra svømte på stranden og elsket den veldig mye, og stranden har fått navnet sitt fra disse eldgamle legendene. Cleopatra Beach, som har en 2,5 kilometer lang strand dekorert med gyllen sand, er en av strendene i Alanya hvor barnefamilier kan svømme trygt med sitt grunne og bølgeløse hav. Rundt stranden, som mottok en pris med blått flagg for sitt krystallklare vann, er det hoteller med havutsikt, fiskerestauranter, kafeer og underholdningssentre som passer for ethvert budsjett. Etter å ha hatt det gøy med dusinvis av vannsport som windsurfing, kitesurfing, paraseiling, seiling og kanopadling i det dypblå vannet på Cleopatra-stranden hele dagen, kan du ta hyggelige turer langs kyststien om kveldene, ledsaget av utsikt over rød solnedgang. Hvis du ser etter andre ruter for svømming i Antalya enn Cleopatra-stranden, kan du klikke på lenken.

Stedskobling

7- Sapadere Canyon

sapadere canyon

Sapadere Canyon ligger omtrent 40 kilometer fra Alanya og et av de mest besøkte naturunderene i regionen, og er et ideelt sted for både sport og naturutflukter. Du kan også finne rekreasjonsområder, landhager, velutstyrte campingområder og turstier i canyonen, hvor du kan ta fantastiske bilder når som helst på året med sine 750 meter lange og 400 meter høye bratte vegger.

Sapadere Canyon tiltrekker seg mye oppmerksomhet med sine vakre bekker hvor du kan fiske eller kjøle deg ned i det iskalde vannet i de varme sommermånedene; Det er blant de mest foretrukne stedene i Alanya for aktiviteter som fjellklatring, fjellklatring og camping. Du kan besøke Sapadere Canyon, hvor du kan tilbringe en fredelig dag blant den fascinerende utsikten over kalksteinsblokker, endemiske plantearter og fossefall som faller fra meters høyde, hver dag i uken mellom 08:30 og 18:00.

 

Inngangsavgift

 • 0-8 år gratis
 • Full billett 30 TL

Stedskobling

8- Damlataş-hulen

dryppsteinshule

Damlataş-grotten, Alanyas mest kjente naturunder, ble oppdaget ved et uhell i 1948 og besøkes nå av tusenvis av mennesker hvert år. Damlataş-grotten ligger i den nedre delen av Alanya slott, bak Damlataş-stranden, en av de mest populære strendene i distriktet; Det er en av skjønnhetene som er verdt å se ikke bare i Alanya, men også i landet vårt, med passasjer opp til 50 meter høye, millioner av år gamle dryppsteiner, gigantiske stalagmitter, slående dryppsteinsbassenger og velorganiserte utflukter.

Luften i Damlataş-hulen, som har en spesiell betydning som Tyrkias første hule åpnet for turisme, er kjent for å være bra for luftveissykdommer som astma, og av denne grunn besøkes hulen av tusenvis av mennesker som søker helbredelse. Du kan enkelt nå hulen, hvor åndedrettsbehandlinger varer i 21 dager, med minibusser fra sentrum, eller du kan utforske innsiden av hulen ved å bli med på guidede turer. Etter besøket i Damlataş-hulen, ikke glem å slappe av ved å forlate deg selv i det dypblå vannet til Damlataş-stranden med blått flagg.

 

Arbeidstid

 • Alle dager i uken 09.00-21.00

Inngangsavgift

 • 15 TL per person

Stedskobling

9- Aspendos gamle teater

aspendos gamle teater

Aspendos Ancient Theatre, som ligger på veien Antalya-Alanya, 94 kilometer fra sentrum av Alanya, er en av de mest besøkte monumentale bygningene i regionen. Det enorme teateret, hvor mange internasjonale kulturelle og kunstneriske begivenheter holdes, spesielt i sommermånedene, dateres tilbake til f.Kr. Det ble bygget av romerne på 200-tallet og tiltrekker seg mennesker fra hele verden, da det er et av de best bevarte antikke teatrene i verden.

Aspendos Ancient Theatre, som gjenspeiler klassiske romerske arkitektoniske trekk og ble brukt til seremonier, teaterforestillinger og spesielle feiringer da det ble bygget, er et av de største antikke teatrene i Tyrkia som har overlevd til i dag med en kapasitet på 20 000 mennesker. Du kan også nyte den praktfulle akustikken og den fascinerende atmosfæren ved å delta på de klassiske musikkkonsertene som holdes i det gamle teateret, hvor du kan ta fantastiske bilder av steintrappene, imponerende kulisser, buede broer og scenen bygget med kuttede steiner.

 

Inngangsavgift

 • Inngang 340 TL

Besøkstid

 • Alle dager i uken 08.30-17.00

Stedskobling

10- Alanya Marina

alanya marina

Alanya Marina, som ligger på İzzet Azakoğlu-gaten i sentrum, er et veldig populært reiseområde som besøkes av lokale og utenlandske turister. Alanya Marina, dekorert med dusinvis av typer yachter og båter, hvor daglige og timebaserte båtturer går; Det er veldig livlig til alle døgnets tider med sine kvalitetsrestauranter, kafeer og underholdningssteder.

Du kan ta hyggelige kveldsturer på turstien langs marinaen og kjøpe lokale suvenirer spesifikke for Alanya i suvenirbutikkene. Ligger rett ved siden av det røde tårnet, en av de symbolske strukturene i Alanya, kan du også finne fasiliteter som tennisbaner, idrettsbaner, spa og sportssenter i Alanya Marina. Du kan nå marinaen med en kort spasertur fra sentrum eller en 5-10 minutters kjøretur med offentlig transport.

Stedskobling

11- Dim hule

dunkel hule

Dim Cave, som tiltrekker seg grottearbeidere fra hele verden med sin fascinerende utsikt, er en av de mest kjente naturskjønnhetene i Alanya. Grotten ligger omtrent 10 kilometer fra sentrum og lett tilgjengelig med både turer og minibusser, og har en slående utsikt i en skråning 232 meter over havet. Du kan utforske Dim-hulen, som strekker seg 60 meter med sine enorme stalagmitter, dryppsteiner og søyler som har dannet seg gjennom tusenvis av år, på den godt opplyste turstien.

Du kan også ta fantastiske bilder av steindammen i bunnen av grotten, som er 15 meter bred og har 4 forskjellige gallerier, og har en gjennomsnittlig størrelse på 200 m2. Dim Cave, som besøkes av tusenvis av mennesker hvert år for både den panoramiske naturutsikten den tilbyr fra sin beliggenhet og de slående formasjonene inne, er en av de faste adressene til Alanya naturturer.

 

Inngangsavgift

 • Inngang 100 TL

Arbeidstid

 • Alle dager i uken 09.00-17.00

Stedskobling

12- Alanya taubane

alanya taubane

Alanya taubane, som turister som besøker distriktet definitivt besøker for å se panoramautsikten over både Alanya og Middelhavet og for å ta fantastiske bilder, ligger en kort spasertur fra den berømte Damlataş-stranden. Taubanen beveger seg fra bakkestasjonen til Alanya slott; Det gir deg fascinerende utsikt som strekker seg til Damlataş-stranden, Cleopatra-stranden, Alanya Marina og Det røde tårnet.

Alanya taubane, som opererer alle årstider, kan frakte 1130 personer og har en linjelengde på 900 meter, har som mål å frakte mer enn 1 million mennesker i året med sine 14 hytter. Du kan nyte Middelhavet i fugleperspektiv ved å nippe til din te på Alanya Castle-stasjonen på taubanen, som er den beste måten å nå Alanya Castle, eller du kan utforske de historiske murene til Alanya Castle. Alanya taubane ligger i Güzelyalı-gaten og er tilgjengelig med en kort spasertur eller offentlig transport, og kjører hver dag i uken mellom kl. 09.30 og 22.00.

Stedskobling

13- Incekum-stranden

incekum strand alanya

Ligger i Avsallar Town, 26 kilometer fra sentrum av Alanya, er den 1 kilometer lange blå flagget Incekum Beach en av de vakreste strendene hvor du kan svømme i Middelhavet. Stranden, som besøkes av tusenvis av mennesker hvert år med sin lange, fine sandstrand og grunne hav, er kjent for sitt krystallklare hav og gylne finsand, hvor du til og med kan se fiskestimer.

Du kan drive med vannsport, fra windsurfing til seiling og kanopadling, eller ha det gøy å spille sandvolleyball på stranden, som er svært utviklet med tanke på turismemuligheter. Incekum Beach, omgitt av underholdningssteder, kafeer, kvalitetsrestauranter og hoteller, er også svært godt egnet for nybegynnere og barnefamilier på grunn av det rolige havet.

Stedskobling

14- Alara Han

alara khan

Alara Han, en av de viktigste historiske bygningene etterlatt av den anatoliske Seljuk-staten i Alanya, er et mesterverk bygget mellom 1231 og 1232. Ligger mellom Antalya og Alanya og bygget kun 800 meter fra Alara slott, en annen viktig struktur fra Seljuk-perioden i regionen, ligger Alara Han på handelsruter og er den største campingvognen i regionen.

Du kan besøke moskeen, fontenen, badet, butikkene og overnattingsrommene inne i Alara Han, som ble designet med kuttede steiner på et stort område på 2000 m2 og har klart å forbli intakt frem til i dag. Du kan ta en reise gjennom historien blant Alara Hans unike fjellutskårne veggdekorasjoner, enorme korridorer og gårdsrom, og sørg for å se dens imponerende inskripsjon. Du kan enkelt nå Alara Han, en av de faste adressene til Alanya historie- og kulturreiser, med minibusser og besøke den på egenhånd.

Stedskobling

15- Damlataş-stranden

driptas strand

Damlataş-stranden, kjent for sitt dypblå hav og hule samt sin fascinerende utsikt over Alanya slott, er en av de vakreste strendene ikke bare i Alanya, men også i Middelhavsregionen. Ligger rett foran den millioner av år gamle Damlataş-grotten under fjellskråningen der Alanya slott ble bygget, har stranden en kystlinje på 250 meter lang og 100 meter bred, dekorert med fin sand.

Damlataş-stranden, som mottok en pris med blått flagg for sin renslighet og hvor du kan svømme av hjertens lyst i det klare havet hvor du til og med kan se fisk, har turistfasiliteter hvor du kan leie solsenger og parasoller, samt vannsport sentre, sandvolleyballbaner, kafeer og restauranter hvor du kan drive med dusinvis av vannsporter som kitesurfing, seiling og paraseiling. Du kan også finne . Du kan se undervannsrikdommen i nærheten ved å snorkle på Damlataş-stranden, som du kan bruke gratis og nyte solen hele dagen, eller du kan se den fantastiske solnedgangen ved å gå kveldsturer.

Stedskobling

16- Side Ancient City

side gammel by

Side Ancient City, som besøkes av hundretusenvis av mennesker hvert år i Side, en turistby ved siden av Alanya, er en av de populære adressene til Alanya-turer. Ligger kun 65 kilometer unna distriktet og ligger i B.C. Side Ancient City, bygget på 800-tallet, er den største og viktige byen i Lydian Kingdom og Pamfylia-regionen. Bygget på en 400 meter bred halvøy, på et punkt med utsikt over havet, tiltrekker den gamle byen turister fra hele verden med sin fascinerende utsikt og historiske skatter.

I den antikke byen Side, som er både en handels- og havneby, pryder det enorme antikke teateret med en kapasitet på tusenvis av mennesker og det imponerende Apollo-tempelet, som har overlevd til i dag, forsidene til turistmagasiner, spesielt med sine utsikt over soloppgang og solnedgang. Mens du besøker byen, kan du undersøke mange forskjellige seksjoner som Apollon-tempelet, Athena-tempelet, Sides gamle havn, Vespasianus-fontenen, Triumfbuen og Episkopalpalasset.

Etter å ha besøkt den gamle byen, som er omgitt av kafeer og restauranter, kan du ta en kort pause og se den imponerende utsikten mens du nipper til kaffen, og kjøpe suvenirer dekorert med fotografier av den gamle byen i suvenirbutikkene. Du kan gå til Side Ancient City, som du også kan besøke med historieturer i Alanya, innen 1 time med Side minibusser, som du finner på Alanya Bussterminal hver time.

Stedskobling

17- Gedevetplatået

Alanya, som resten av Middelhavsregionen, er et av stedene hvor platåkulturen er utbredt, og Gedevetplatået, som ligger blant naturskjønnheter i en høyde av 1100 meter over havet, er blant de mest populære platåene i distriktet. På platået, hvor turismemulighetene er svært utviklet, kan du finne mange overnattingsmuligheter som villahoteller, bungalowhoteller og platåhus; Du kan ha en avslappende ferie borte fra folkemengdene om våren og sommeren.

Gedevetplatået, som er hyppig besøkt for å gå på dagsturer alene med naturen eller for å ta naturturer i frisk luft; Den er også svært utviklet i økologisk landbruk med frukthager hvor det dyrkes epler, druer, kirsebær og fiken. På platået, hvor du kan få en hyggelig tur blant furuskog, gule platåblomster og historiske fontener som flyter av kildevann, kan du også finne rekreasjonsområder gjemt blant furuskogene, utstyrte campingplasser, sykkel- og turstier. Gedevetplatået er verdt å se som et av de mest populære rekreasjonsområdene i Alanya i sommermånedene med sin rene og kjølige luft.

18- Alara Stream

Alara-strømmen, også kjent som Ulugüney-strømmen blant publikum og renner 82 kilometer fra Central Taurus-fjellene og renner ut i Middelhavet, er et av de vakreste stedene du kan gå i Alanya for både sightseeing og natursport. Alara-strømmen, omgitt av velorganiserte turstier, observasjonsterrasser, landlige hager og fiskerestauranter, blir ofte besøkt for å tilbringe en spennende dag med rafting med eksperter.

Teen, hvor du kan kjøle deg ned i det kjølige vannet i sommermånedene, er også ideell for fiske på grunn av overflod av fisk eller for å ta bilder ved å gå på naturvandring blant endemiske plantearter. Alara Stream, hvor du kan spise landsbyfrokost i frisk luft eller slappe av ved å smake på fersk sesongfisk og lokale forretter, er bare 38 kilometer unna Alanya, og du kan nå regionen med minibusser til enhver tid.

Stedskobling

19- Dverghulen

dverghulen

En annen interessant grotte du kan besøke i Alanya er Cüceler-grotten, som er en del av Sapadere Canyon og ligger i en bratt skråning. Grotten, som du kan nå med en 35-40 minutters reise fra sentrum, ble åpnet for besøkende i 2012 etter at dens indre deler ble omorganisert. Cüceler-grotten, som regnes som et av de mest slående eksemplene på karstformasjoner som ofte sees i Middelhavsregionen, fascinerer sine besøkende med sine 6 forskjellige gallerier.

Du kan tilbringe en uforglemmelig dag blant de tusenvis av år gamle, interessant formede stalagmittene og stalaktittene i den 170 meter lange Dwarfs Cave, hvor du kan besøke interiøret med godt opplyste turstier. Det er også mulig å nå bunnen av grotten via turstier og se dryppsteinsbassengene.

 

Arbeidstid

 • Alle ukedager 08.30-18.30

Inngangsavgift

 • Voksen 30 TL
 • Barn 15 TL

Stedskobling

20- Gökbelplatået

Et annet populært og høyt elsket platå i Alanya er Gökbel-platået, kjent for sine platåhus av tre i fjellskråningene og sine gule blomster. Gökbel-platået, som ligger i en høyde av 2050 meter over havet, ved foten av Akdağ, omtrent 1 time unna sentrum, er blant stedene som de som lider av luftveislidelser definitivt bør besøke i sommermånedene, med dens rene luft med høye oksygennivåer.

Du kan smake på lokale kjøtt- og grønnsaksretter i landlige restauranter på Gökbel-platået, hvor du kan finne fasiliteter som strøm, drikkevann og overnatting. Du kan kjøpe økologisk frukt og grønnsaker produsert på platået, som tiltrekker tusenvis av mennesker med sine årlige platåfestivaler, og du kan delta på mange aktiviteter som naturvandringer og terrengsykkelturer i den kjølige platåluften, spesielt i sommermånedene.

Stedskobling

21- Fosforgrotten

Fosforgrotten, som du kan utforske med båtturer tilgjengelig hver time ved Alanya Marina, er et av de mest unike naturlige underverkene ikke bare i Alanya, men også i landet vårt. Phosphorous Cave, en havgrotte som ligger i en fjellskråning ved Middelhavet, ble hugget inn i steinene av bølger over millioner av år og er kjent for sitt hav som får en fosforescerende farge med lysene som lekker gjennom undervannskorridorene.

Du kan dykke med ekspertdykkere i vannet i Phosphorus Cave, hvor du kan se den vakreste utsikten, spesielt når det blir mørkt. Grotten, hvor måneskinn og bryllupsreiser organiseres på grunn av dens romantiske utsikt, er blant de mest besøkte stedene av fotografer for å ta fascinerende undervannsfotografier under fosforescerende lys med sitt rike utvalg av fisk.

22- Alanya observasjonsdekk

alanya observasjonsterrasse

Vi anbefaler deg definitivt å besøke Alanya Observation Terrace som ligger på Bektaş Street for å se den fascinerende utsikten over Alanya og Middelhavet fra fugleperspektiv. Bygget på en høyde 650 meter over havet, inkluderer observasjonsterrassen landhager, lekeplasser, turstier og rasteplasser hvor du kan nyte den fascinerende utsikten mens du nipper til teen. Du kan ta de vakreste bildene av de gylne sandstrendene i Alanya, som strekker seg kilometervis, spesielt det røde tårnet og Alanya-slottet, fra Alanya observasjonsterrasse, som er veldig livlig spesielt i sommermånedene og om kveldene, og hvis du besøker terrassen om kvelden, kan du se den praktfulle solnedgangen.

23- Side Museum

side museum

Side Museum, et av de mest besøkte stedene i Side, 65 kilometer fra sentrum av Alanya, ligger en kort spasertur fra den verdenskjente gamlebyen Side. Vi anbefaler at du besøker museet, som har vært åpent siden 1960, for å se uvurderlige historiske skatter som går tusenvis av år tilbake.

De rike samlingene til museet, som ligger i et gammelt bad bygget i romertiden og restaurert til sin opprinnelige tilstand; Den er dekorert med skulpturer som dateres tilbake til sen hettittisk, romersk, bysantinsk, seljuksk og osmansk periode, romerske sarkofager, mosaikker, manuskripter fra Seljuk-tiden, gull- og sølvmynter, våpen, klær og medaljer. Han besøker også Sidemuseet, som besøkes av tusenvis av historie- og arkeologientusiaster hvert år, for Three Beauties Statue fra det 2. århundre e.Kr.

 

Arbeidstid

 • Alle dager i uken 08.30-19.45

Stedskobling

24- Ørretdalen

Et av de beste stedene du kan gå under dine Alanya-turer for å tilbringe en dag omgitt av natur og forfriske deg i frisk luft, er Trout Valley, som ligger 1 time unna Alanya og kun 30 minutter unna Manavgat. Du kan tilbringe en avslappende dag med å smake på fersk fisk og middelhavsappetittvekkere i dalen, som tiltrekker lokale og utenlandske turister hver sesong på grunn av ørretfarmene som ligger i kø ved bredden av Manavgat-elven.

Trout Valley, hvor du også kan finne turstier og rekreasjonsområder rundt elvebredden, er også foretrukket for naturvandringer blant dusinvis av forskjellige planter. Du kan lindre all årets trøtthet i en fredelig atmosfære ved å fiske ved elva, hvor det arrangeres fisketurer med båter på grunn av overflod av fisk. Det er mulig å enkelt nå Trout Valley med minibusser som du kan finne til enhver tid i Alanya og Manavgat.

25- Apollo-tempelet i Side

Apollons sidetempel

Side Temple of Apollo, kjent for sin fascinerende utsikt som pryder forsidene til nasjonale og internasjonale turismemagasiner, er en av de faste adressene til Alanya-reiser. Den monumentale bygningen, som ligger på Cumhuriyet Boulevard i sentrum av Side, 65 kilometer fra byen, ble bygget i 150 e.Kr. på et sted med utsikt over Middelhavet.

Templet er dedikert til Apollo, harmoniens og lysets gud, og er blant de arkitektoniske mesterverkene du må se, med sine enorme søyler som har overlevd til i dag og de fascinerende korintiske hovedstedene som dekorerer de øvre delene av søylene. Du kan besøke Side Temple of Apollo, som tiltrekker seg fotografer fra hele verden og besøkes av tusenvis av mennesker hvert år på grunn av den imponerende utsikten den tilbyr ved soloppgang og solnedgang, sammen med Side Ancient City og ta de vakreste bildene dine her.

Stedskobling

26- Megamall AVM

Megamall AVM, et av de største kjøpesentrene i Alanya, som du kan besøke for å handle eller ha det gøy, ligger i byen Kozaklı, 10 minutter fra Alanya. Du kan også delta på mange underholdende konserter og arrangementer holdt gjennom året i kjøpesenteret, som tiltrekker seg oppmerksomhet med sine butikker med dusinvis av nasjonale og internasjonale merker, samt kinoer, lekeplasser, rekreasjonsområder, kafeer, restauranter og innendørs og utendørs parkeringsplasser. Du kan både handle og ha det gøy med barna dine på Megamall AVM.

Stedskobling

27- Delik Deniz Kral Bay

hull hav

Delik Deniz Kral Bay, som er en av de faste adressene til Alanya båt- og yachtturer og fascinerer de som ser den med sin unike utsikt, er et naturlig vidunder som du definitivt bør se under turen. Bukten ligger 65 kilometer fra sentrum av Alanya, og er også kjent for sitt turkise vann og hull dannet av utskjæring av enorme steiner av vind og bølger over millioner av år.

I bukten, hvor du kan svømme vekk fra folkemengdene og svømme med glede blant de enorme fjellformasjonene, kan du passere gjennom steinhullet med robåter og båter eller dykke med dyktige dykkere rundt steinene. Du kan også utforske Delik Deniz Kral-bukten med guidede naturvandringer og ta fantastiske bilder av denne unike utsikten hver sesong av året.

Stedskobling

28- Türbelinas-platået

Türbelinas-platået, også kjent som Muhtarbaşı-platået og ligger på grensen til Dere Village, 30 kilometer fra Alanya; Med sine fossefall, små bekker, fargerike platåblomster og treplatåhus spredt i fjellskråningene, er det et av de mest foretrukne Alanya-platåene for både hyggelige naturturer og fotosafari.

Türbelinas-platået, hvor du kan komme deg bort fra varmen og fuktigheten i sommermånedene og nyte den kjølige luften, blir ofte besøkt av lokale og utenlandske turister på grunn av ørretfarmene som er bygget ved bredden av bekken. Du kan kjøpe en rekke økologiske produkter på markedene som er etablert på platået, som er kjent for fruktkjøttet, samt drue- og fikenmelasse. Om du vil kan du bo i platåhus og skogshytter noen dager omgitt av natur. Du kan enkelt nå Türbelinas-platået, som er hyppig besøkt om våren og sommeren for sine velutstyrte campingområder, med en kort 30-minutters minibusstur fra sentrum av Alanya, eller du kan besøke regionen med platåturer.

Stedskobling

29- Water Planet Aquapark

Water Planet Aquapark

Water Planet Aquapark, en av de største vannparkene ikke bare i Alanya, men også i Middelhavsregionen, er et av de populære stedene du kan besøke for å ha det gøy med barna dine. Badelandet, som er omgitt av hoteller og hvor det arrangeres turer, ligger kun 30 kilometer unna Alanya sentrum.

Water Planet Aquapark tilbyr tjenester som 24 vannsklier som passer for alle aldersgrupper, spesielle svømmebasseng for barn, bølgebasseng, spillbasseng, voksenbasseng, samt et spa-senter, treningsstudio, kafeer og restauranter. dagen skjer. Badelandet, hvor du kan slappe av i evighetsbassenget og avslapningsbassengene hele året, ligger i Okurcalar og er åpent hver dag mellom 10:00 og 17:00.

Stedskobling

30- Alanya verft

alanya verft

Alanya verft, et annet mesterverk bestilt av den anatoliske Seljuk-sultanen Alaeddin Keykubad I i Alanya og bygget i 1228 ved siden av det røde tårnet, er en historisk skatt verdt å se i distriktet. Alanya verft, som har blitt et av de populære stoppestedene for båtturer med sin unike sjøutsikt og vekker oppmerksomhet med sine 56 meters vegger og 44 meters dybde, har også en spesiell betydning ettersom det er det første verftet bygget av Seljuks i middelhavsregionen.

Du kan besøke de indre delene av det historiske verftet, hvor du kan se fantastiske fotografier av båtene, og du kan få sjansen til å se mange gjenstander, fra eldgamle båter til modeller av båter og skip brukt i Middelhavet, ved Maritime og Skipsmuseum som ligger innenfor verftet. Alanya verft, som du lett kan nå ved å gå fra distriktssenteret på İskele Street, er en av de monumentale bygningene du definitivt bør besøke under turen.

 

Arbeidstid

 • Alle dager i uken 08.00-19.00

Stedskobling

31- Alanya Tophane

alanya tofan2

Tophane, som ligger rett ovenfor Alanya verft og bygget for å beskytte verftet fra to sider, er et av de mest populære sightseeingområdene i Alanya sentrum i dag. Bygget med en høyde på 19 meter og 2 etasjer, er Tophane kjent blant publikum som djevelens hull på grunn av sine små vinduer og mørke omgivelser. Fra Tophane, hvor du kan besøke begge etasjene, kan du ta bilder av panoramabutikkene i Det Røde Tårn og Alanya Marina, samt Alanya verft, undersøke de flere hundre år gamle historiske herskapshusene rundt den historiske bygningen, og nyte utsikten ved ta en pause i tehagene.

Stedskobling

32- Lie World Cave

ligge verdenshule

Du kan også besøke Yalan Dünya-grotten, en av de lengste og eldste grottene i Tyrkia, under turen til Alanya og se unik utsikt. Grotten, som er estimert til å være omtrent 5 millioner år gammel, tiltrekker seg oppmerksomheten til grotte- og naturelskere fra hele verden med sin lengde på 4 kilometer. Grotten, som har fascinerende utsikt med sine enorme stalaktitter, stalagmitter, dryppsteinsbassenger og steindammer som har dannet seg over millioner av år, er også kjent for sin rene luft.

Grotten, som holder seg på 28 grader selv på de varmeste sommerdagene, er hyppig besøkt fordi dens rene luft er bra for mange luftveissykdommer. Du kan gå til Yalan Dünya-hulen, en av de faste adressene for guidede grotteturer, på 1 time med Gazipaşa-minibusser, eller du kan besøke den ved å bli med på turene du kan finne hver dag, spesielt i sommermånedene, og få detaljert informasjon om den millioner år gamle hulen fra guidene.

 

Arbeidstid

 • Alle ukedager 08.30-19.30

Stedskobling

33- Alara slott

alara slott

Alara Castle, en annen imponerende struktur bygget under Seljuk-perioden i Alanya, ligger kun 37 kilometer fra sentrum. Det imponerende slottet, som du kan se på nært hold med historie- og kulturturer samt naturturer, ble bygget i 1232 av Seljuk-sultanen Alaeddin Keykubad I.

Du kan også besøke ruinene av et eldre slott fra den bysantinske perioden rundt Alara slott, som ligger på en høy høyde med utsikt over handelsrutene, med utsikt over regionen, og vekker oppmerksomhet med sine enorme vakttårn. Du kan ta fantastiske panoramabilder på veggene til Alara slott, hvor du tar en reise gjennom historien blant det indre slottet, sisterner, vannbrønner og stuer.

Stedskobling

34- Iotape Ancient City

Iotape Ancient City

Iotape Ancient City, en kilikisk bosetning bygget på Middelhavskysten, 33 kilometer fra sentrum av Alanya, er en av de populære adressene for naturvandringer og historieturer i Alanya, med sine omkringliggende furuskoger og imponerende utsikt. Den gamle byen, bygget mellom 38 og 72 e.Kr., har fått navnet sitt fra kongens kone. Iotape Ancient City, som fortsatte å bli brukt under Romerriket og ble designet for forsvarsformål med sin beliggenhet med utsikt over havet; Det tilbyr en vakker historisk tur med sine vegger, interiørdeler, kirke og gammel havn som har overlevd til i dag. Du kan ta unike bilder av den gamle byen Iotape, spesielt ved solnedgang, hvor du kan nyte havet vekk fra folkemengdene i de øde buktene som strekker seg mellom steinene.

Stedskobling

35- Lovers Cave

Et annet naturlig under i Alanya, som er gjenstand for mange gamle legender, er Lovers’ Cave, et av de populære stoppestedene for båtturer. Hulen, der sjøpirater som bodde i regionen gjemte fangede jenter i eldgamle tider, har fått navnet sitt herfra. Den imponerende grotten, som ligger på en bratt stein ved kysten og kun kan nås med båt da det ikke er landtransport, er 75 meter lang og 15 meter høy.

Du kan dykke i det kjølige vannet i grotten, som du får tilgang til ved å klatre på steinene, og du kan også svømme og kjøle deg ned på varme sommerdager. Du kan også delta på dykker- og ikke-dykketurer rundt grotten, som er blant båtturrutene du alltid kan finne i Alanya Marina.

Stedskobling

36- Incekum naturpark

Incekum naturpark

Incekum Nature Park, som ligger på grensen til Avsallar, turiststedet Alanya, og som strekker seg langs Middelhavskysten, kun 24 kilometer unna sentrum av Alanya, er et av de mest foretrukne stedene for både camping og naturvandringer. Du kan nyte den fascinerende utsikten over Middelhavet på turstier omgitt av palmer, laurbær, sandeltre, eik og furutrær i naturparken, som ble erklært som nasjonalpark i 2006 for å beskytte dens uberørte skjønnhet og dekker et grøntområde med mer enn 2000 dekar.

Du kan også finne rekreasjonsområder, hemmelige bukter og velutstyrte campingområder i Incekum Nature Park, som er et ideelt sted å ta naturbilder med sitt rike mangfold av fugler og dyreliv. Du kan også delta på guidede naturvandringer og sykkelturer i alle årstider i naturparken, hvor du kan besøke en dag eller bo i skogleiren noen dager.

Stedskobling

37- Alanya Sealanya delfinpark

sealanya

Sealanya Dolphinpark er et av turiststedene som lokale og utenlandske turister, samt barnefamilier, besøker under ferien i Alanya. De gigantiske akvariene i temaparken, som åpnet i 2008, er vert for hundrevis av typer marine skapninger. I Sealanya, hvor du vil ha muligheten til å svømme med delfiner og gigantiske mantafisker, kan du besøke mange forskjellige seksjoner som delfinbassenget, mantabassenget og korallrevbassenget.

Du kan delta i delfinterapier eller se underholdende delfinshow i parken, som besøkes av tusenvis av mennesker hvert år. Du kan ha det gøy med barna dine i de trygge barnebassengene, ferskvannssjøen og avslapningsbassengene i Sealanya Dolphinpark.

 

Arbeidstid

 • Alle dager i uken 09.00-17.00

Inngangsavgift

 • Barn 600 TL
 • Voksen 800 TL

Stedskobling

38- Oba Stream

oba te

Et annet populært sted i Alanya for å tilbringe en hyggelig dag blant frodige grønne skjønnheter i kjølig vær er Oba-strømmen, som strekker seg fra Taurusfjellene til Middelhavet og er en del av Dim-strømmen. Du kan også bade i det iskalde vannet i Oba-strømmen, som er svært livlig både om sommeren og i helgene, med fiskerestauranter, landhager og rekreasjonsområder som serverer på trebrygger ved bekken, som blir iskald som snøen. smelter.

Du kan også slappe av ved å fiske i den fredelige atmosfæren til Oba Stream, som er hjemsted for dusinvis av fiskearter. Du kan besøke Oba Stream, som er hyppig besøkt for landsbyfrokostene og lokale retter tilberedt med økologiske produkter samt fersk fisk, for å komme vekk fra mengden og støyen og lindre all årets trøtthet i frisk luft.

Stedskobling

39- Alanya arkeologiske museum

alanya arkeologisk museum

For å undersøke de uvurderlige gjenstandene fra tusenvis av år av Alanyas historie, kan du besøke Alanya arkeologiske museum på İsmet Hilmi Balcı-gaten, som du lett kan nå til fots fra distriktets sentrum. Museet tiltrekker seg også oppmerksomheten til utenlandske turister med sine rike samlinger som dateres fra bronsealderen til de seljukske og osmanske periodene, oppnådd under utgravninger i de gamle byene rundt Alanya.

Du kan se nærmere på inskripsjoner, gjenstander, våpen, steingjenstander, skulpturer og personlige gjenstander fra den arkaiske, klassiske, hellenistiske, romerske og bysantinske perioden i overskuelige samlinger. Museet, som fascinerer arkeologientusiaster med sine steininskripsjoner fra den fønikiske perioden, viser også tusenvis av gjenstander som håndvevde nomadiske tepper og tepper som gjenspeiler den tradisjonelle kulturen i Alanya.

 

Inngangsavgift

 • Inngang 75 TL
 • Museumskort

Arbeidstid

 • Alle dager i uken 08.30-20.00

Stedskobling

40- Pirates Cave

pirater hule

Pirates Cave, et naturlig vidunder som ligger under halvøya der Alanya slott ble bygget, ble brukt av pirater til å gjemme seg i antikken og er nå en av de mest populære adressene for båtturer. Grotten, hvor du kan utforske interiøret med robåter og båter fra inngangen på en dybde på 10 meter og en høyde på 6 meter, ble brukt i lang tid til å skjule fangede jenter og skatter kidnappet av pirater. Du kan være vitne til de fascinerende undervannsrikdommene ved å dykke etter å ha besøkt de indre delene av Pirates Cave, som sies å nå Alanya-slottet på toppen gjennom hemmelige tunneler. Du har sjansen til å gå til grotten enkelt med båtturer som du kan finne på Alanya Marina hver time.

Stedskobling

41- Alanya Aquapark

alanya badeland

Et av de mest populære stedene du kan gå til i Alanya for å ha det gøy med barna i sommermånedene er Alanya Aquapark, som ligger kun 5 minutters gange fra Kleopatra-stranden, en av de vakreste strendene i distriktet. I badelandet, som tiltrekker seg mye oppmerksomhet med sin 300 meter lange kunstige raftingbane, kan du finne bølgebassenger, sikkerhetsbasseng for barn, dusinvis av vannsklier for alle aldersgrupper, arrangementsområder hvor det holdes animasjonsshow, og til og med en strikkhoppseksjon. Badelandet tilbyr også fasiliteter som kafé, restaurant og solterrasse.

 

Inngangsavgift

 • Voksen 600 TL
 • Barn 500 TL

Arbeidstid

 • Alle dager i uken 10.00-17.00

Stedskobling

42- Tokar-platået

Berømt for Tokar-platå-festivalene som har blitt holdt i nesten 20 år, Tokar-platået, som ligger 40 kilometer fra sentrum av Alanya, er et av de vakreste stedene du kan velge for naturvandringer, terrengsykkelturer, platåturer og camping. på varme sommerdager.

Tokar-platået, som vi anbefaler for naturelskere å se, hvor du kan lindre årets trøtthet med sin rene luft ved foten, kan enkelt utforskes med sine turstier dekorert med frukttrær og furuskog. Platået, som er hyppig besøkt av naturfotografer vår og høst, vekker også mye oppmerksomhet fra rekreasjonsområdene hvor du kan grille og piknik. Du kan kose deg med lokale folkedanser, platåmatsmaking og morsomme konkurranser ved å delta på platåfestivalene som arrangeres i slutten av juni eller begynnelsen av juli.

43- Ulaş-stranden

nå stranden

En annen populær Alanya-strand hvor du kan nyte det dypblå middelhavsvannet er Ulaş-stranden, som tiltrekker seg mye oppmerksomhet med sin fine sandstrand og brede rekreasjonsområde. Ligger kun 6 kilometer unna sentrum av Alanya og omgitt av bratte klipper på begge sider, har stranden også solterrasser og hoppeområder på steinene. Ulaş-stranden, som besøkes av hundrevis av mennesker hvert år for sine turistfasiliteter hvor du kan leie solsenger og parasoller, samt for sine rekreasjonsområder hvor du kan ha en piknik med utsikt over havet, er en av de vakreste strendene hvor du kan svømme til hjertens lyst med den fascinerende utsikten over Alanya slott og snorkle med fisk i det klare vannet.

Stedskobling

44- Alanya fornøyelsespark

Alanya fornøyelsespark, et av de eldste underholdningssentrene i sentrum av Alanya hvor du kan ha det hyggelig med barna dine, har vært i drift siden 1989. Fornøyelsesparken, som har mange forskjellige seksjoner som ballerinaer, gondoler, pariserhjul, karuseller og støtfangerbiler, er fylt med lokale og utenlandske turister så vel som befolkningen i Alanya, spesielt i sommermånedene. Alanya fornøyelsespark, hvor du kan finne kafeer og morsomme aktivitetsområder, ligger vakkert til rett overfor Alaeddin Keykubat Park.

 

Arbeidstid

 • Alle dager i uken 13.00-00.00

Stedskobling

45- Keykubat-stranden

Den lange, fine sandstranden på Keykubat Beach, også kjent som Eastern Beach blant publikum fordi den ligger øst i distriktet, strekker seg fra Alanya til Gazipaşa-distriktet. Stranden, oppkalt etter den anatoliske Seljuk-sultanen Alaeddin Keykubad I, med mange viktige historiske monumenter rundt seg, er en av de mest populære strendene i Alanya med sine vannsportsentre og avanserte turismemuligheter.

Det er turstier, kvalitetshoteller, kafeer og restauranter langs den 3 kilometer lange kystlinjen til stranden med blått flagg. Du kan også ta fantastiske bilder ved solnedgang ved Keykubat Beach, som er en av favorittstrendene i Alanya for barnefamilier på grunn av det grunne havet og hvor du kan svømme mens du nyter den fascinerende utsikten over Alanya slott, Alanya verft og Red Tower. Du kan enkelt gå til Keykubat Beach, også kjent som Bougainvillea Beach fordi baksiden er omgitt av fargerike blomster, både med en kort spasertur eller med offentlig transport på 5-10 minutter.

Stedskobling

46- Syedra eldgamle by

gamle byen syedra

Syedra Ancient City, som ligger på Gazipaşa-veien, 20 kilometer fra sentrum av Alanya og innenfor grensene til Seki Village-distriktet, er en av de viktige grensebyene i Cilicia-regionen. Den gamle byen, som ble registrert på 1300-tallet e.Kr. under den romerske keiseren Tiberius’ regjeringstid, er verdt å se, spesielt med sine sisternegrotter designet for å gi vann til regionen og veggdekorasjonene til templene som ble bygget i de tidlige kristne periodene.

Under besøket ditt i Syedra Ancient City, kan du få en hyggelig omvisning blant det enorme teatret, basilikaen, historiske husene og søylegatene. Du kan få informasjon ved å besøke den gamle byen med guidede turer, hvor vi anbefaler deg å undersøke de slående mosaikkene på tempelgulvene; Du kan ta panoramabilder av Middelhavet fra murene bygget på en høy høyde med utsikt over regionen.

Stedskobling

47- Alanya Bedesten

alanya bedesten

Alanya Bedesten, bygget med en rektangulær plan ved siden av Süleymaniye-moskeen, en av de eldste moskeene i Alanya, er en imponerende struktur bygget på 1300- eller 1400-tallet under Karamanoğulları-perioden. Den overbygde basaren, som fungerte som et viktig handelssenter i sin tid, er nå restaurert og åpnet med restaurant og kafé. Ved å besøke den historiske bygningen kan du undersøke arkitekturen i fyrstedømmet og smake på lokale smaker som er spesifikke for Middelhavet. Alanya Bedesten, som du kan besøke mens du besøker Alanya slott og Süleymaniye-moskeen, gir også muligheten til å se et fugleperspektiv av Alanya med sin vakre beliggenhet.

Stedskobling

48- Alanya fyr

Alanya fyr

En annen av Alanyas symbolske strukturer er det imponerende fyrtårnet, bygget av franskmennene i 1880, under de siste periodene av det osmanske riket. Bygget på veggene til Alanya slott, i en høyde av 209 meter over havet, tilbyr det 6 meter lange Alanya fyrtårnet spektakulær utsikt, spesielt ved soloppgang og solnedgang, med sin rene hvite design. Du kan også besøke fyret, som er hyppig besøkt av lokale og utenlandske turister for å ta bilder, mens du besøker Alanya slott og undersøker det historiske fyret, som kan sees selv fra 20 nautiske mil unna.

Stedskobling

49- Cebeli Reis-fjellet

Cebeli Reis-fjellet, som du kan besøke for å drive med natursport i Alanya og tiltrekker seg klatrere og campere fra hele verden, er en av de mest populære adressene for Alanya fotosafari og naturturer på grunn av sin uberørte naturskjønnhet. Det majestetiske fjellet, som når 1650 meter over havet og ligger 24 kilometer unna Alanya, vil tilby deg de vakreste fotografiene fra utsiktsterrassene til den 1500 meter høye Ladin Hill.

Mens du besøker Cebeli Reis-fjellet, som er omgitt av historiske bygninger bygget under den romerske og bysantinske perioden, kan du også se Cæsar-tempelet, militære tårn, søylegater, templer og helligdommer på nært hold. Fjellet, hvor du kan gjøre fjellklatring, fjellklatring, camping og fotturer i hver sesong av året, kan enkelt utforskes med turstier tilrettelagt for alle vanskelighetsgrader. Du kan også besøke Cebeli Reis-fjellet for å kjøle deg ned i bakkene og se fascinerende utsikt over Middelhavet, spesielt på varme sommerdager.

Stedskobling

50- Selinus oldtidsby

En annen viktig bosetning etablert på Middelhavskysten, 47 kilometer fra sentrum av Alanya, er den gamle byen Selinus. Den antikke byen, som har en viktig plass i historien fordi Trijan, en av de viktige keiserne i Roma, døde her, er verdt å se med sitt slott som har overlevd til i dag, bad i forskjellige størrelser, monumentale graver og hus bygget under romertiden. periode. Mens du besøker den gamle byen, vil du også ha sjansen til å undersøke akveduktene og herskapshusene som ble bygget under Seljuk-perioden.

Du kan se skattene i den gamle byen Selinus, hvor arkeologiske utgravninger har blitt utført i mange år og hvor mange uvurderlige historiske gjenstander er plassert, på Alanya arkeologiske museum. Du kan enkelt nå den gamle byen, som du kan besøke med historiske og kulturelle turer samt guidede naturvandringer, med Gazipaşa-minibusser, tilgjengelig hele døgnet.

Stedskobling

51- Alanya Suleymaniye-moskeen

alanya suleymaniye moskeen

Alanya Suleymaniye-moskeen, bygget i 1231 av Alaeddin Keykubad I, den viktige sultanen fra den anatoliske Seljuk-staten som regjerte i Alanya og dens omgivelser i mange år, er en av de eldste og viktigste historiske skattene som du definitivt bør se. Plassert i den indre delen av Alanya-slottet og gjenspeiler Seljuk-arkitekturen fra 1200-tallet, er moskeen et mesterverk verdt å se med sin kuppel, buede struktur og fascinerende utførelse av stein og tre. Det er et av de permanente stoppestedene for slottsturene. Du kan også undersøke interiøret dekorert med plantemotiver fra Alanya Suleymaniye-moskeen, som tilbyr en fantastisk utsikt mellom murene til Alanya slott, og se Alanya fra området hvor moskeen ligger.

Stedskobling

52- Kargicak-stranden

kargicak strand alanya

Alanya er et veldig vakkert distrikt med sitt dypblå hav og strender omgitt av furuskog, og en annen populær strand hvor du kan bade er Kargacık Beach, som ligger i Mahmutlar by, kun 15 kilometer unna distriktets sentrum. Stranden, hvor du kan velge å komme deg vekk fra turistmengdene om sommeren og bade i rolige omgivelser blant furuskog, har en 1,5 kilometer lang kystlinje dekorert med små rullesteiner.

På stranden, hvor du kan finne turistfasiliteter hvor du kan leie solsenger og parasoller, kan du drive med dusinvis av vannsport, fra seiling til kitesurfing, og bo på hoteller med strandutsikt. Etter å ha nyt sjøen hele dagen på Kargıcak-stranden, som også har lekeplasser og rekreasjonsområder, kan du ta en pause på strandrestaurantene ved magiske solnedganger og smake på sesongens fisk og lokale forretter.

Stedskobling

53- Sarapsa Khan

Hvis det er vin, inn

Sarapsa Han, en av de mest imponerende historiske bygningene bygget av den anatoliske Seljuk-staten i Alanya, ligger på bredden av Aksu-strømmen, 15 kilometer fra Alanya. På 1200-tallet, mellom 1236 og 1246, sønn av Alaeddin Keykubad I. Den enorme karavanerai bygget av Gıyaseddin Keyhüsrev på Silkeveien var et av de viktigste handelssentrene i perioden. Du kan få sjansen til å besøke den store gårdsplassen, butikkene og overnattingsrommene til Sarapsa Han, som ble designet med klassisk Seljuk-arkitektur og bygget med kuttede steiner og enorme vegger. Den slående strukturen, som har klart å forbli intakt til i dag, tiltrekker seg oppmerksomheten til ikke bare historie- og kulturentusiaster, men også utenlandske turister som besøker Alanya.

Stedskobling

54- Alanya Gardens

Du kan besøke Alanya Gardens for å tilbringe en hyggelig dag blant hagene, dammene og prydbassengene dekorert med dusinvis av plantearter. Hager som strekker seg mellom stranden og Alanya-basaren i Mahmutydi-distriktet; Det er ideelt for en avslappende dag borte fra folkemengdene med sine endemiske plantearter, fargerike blomster, turstier, lekeplasser, kafeer og rekreasjonsområder. Du kan gå til Alanya Gardens, som også har lekebasseng for barn, for å ta flotte bilder og ha det gøy med barna. Du kan også gå til hagene, som du lett kan nå med en kort spasertur fra sentrum, med offentlig transport.

55- Orange Beach

oransje strand

Portakal Beach, som vant prisen med blått flagg med sin gylne sand som strekker seg over 1 kilometer og sitt krystallklare hav, er blant de vakreste strendene du kan besøke for å nyte havet i Alanya. Stranden, hvor du kan svømme med glede i det dypblå Middelhavet med utsikt over Taurusfjellene og frukthagene, har også en fascinerende utsikt da den ligger på punktet der Dim-strømmen renner ut i havet.

Turistfasiliteter hvor du kan finne solsenger, parasoller og snacks er også tilgjengelig på stranden, hvor barnefamilier kan ha det trygt med sitt grunne og bølgeløse hav. Et annet trekk ved Portakal Beach, hvor du kan drive med vannsport ved å ta windsurfing og kitesurfing, er at den tilbyr den vakreste solnedgangen i Alanya. Du kan enkelt nå denne populære stranden, som ligger kun 2,5 kilometer fra Alanya sentrum, på 10 minutter til fots eller med offentlig transport.

Stedskobling

56- Kadıini-hulen

Kadıini-hulen, som ligger i Kadıpınarı-lokaliteten i Oba-byen Alanya, er et naturlig vidunder brukt som bosetning i grov steinalder og gammel bronsealder. Kadıini-hulen, som tiltrekker seg oppmerksomheten til arkeologientusiaster fra hele verden med oppdagelsen av 20 000 år gamle skjeletter og fossiler og besøkes av tusenvis av mennesker hvert år, antas å være den første bosetningen i Alanya-regionen. Du kan ha en uforglemmelig dag blant de millioner av år gamle gigantiske dryppsteinene, stalagmittene og dryppsteinsbassengene i Kadıini-hulen, som du også kan besøke med guidede turer eller naturutflukter. Kadıini-grotten, en av de eldste grottene i Middelhavsregionen, ligger kun 15 kilometer fra sentrum av Alanya.

Stedskobling

57- Den gamle byen Colybrassus

En annen imponerende gammel by som du kan utforske med guidede turer er Colybrassus Ancient City, som ligger kun 30 kilometer fra Alanya. I den gamle byen, gjemt i en stor dal og bygget for å beskytte den vestlige grensen til Cilicia-regionen, tiltrekker historiske bygninger fra den hellenistiske perioden oppmerksomhet. Den gamle byen Colybrassus, en historisk skatt gjemt blant furuskoger med sine enorme templer hugget inn i bratte steiner, eldgamle sarkofager og steingraver, tiltrekker seg også oppmerksomhet med dekorasjoner med medusahode og ørnemotiv. Du kan også ta fantastiske bilder av gamle templer og graver, som du kan få tilgang til via steintrapper og se interiøret deres.

Stedskobling

58- Sinek slott

flueslott

Sinek slott, også kjent som Hamaxia slott og bygget på en høy åsside bare 6 kilometer fra Alanya, er en annen historisk struktur verdt å se. Slottet som ligger innenfor grensene til byen Konaklı; Den ble brukt til både bosettings- og forsvarsformål under den hellenistiske, bysantinske og romerske perioden. Sinek Castle, hvis enorme vann som strekker seg i fjellskråningene har overlevd til i dag, er blant stedene som ofte besøkes av fotografer med panoramautsikt over Middelhavet. Du kan også besøke de indre delene av Sinek-slottet, som sies å ha blitt gitt til Kleopatra som bryllupsgave av den berømte romerske generalen Antonius i gamle legender.

Stedskobling

59- Ömürlü Kemal Atlı kulturhus

Alanya er hjemsted for mange historiske herskapshus, og en av de vakreste av disse herskapshusene er Ömürlü Kemal Atlı kulturhus som ligger i Hisariçi. Herskapshuset, som er et av de vakreste eksemplene på tradisjonelle Alanya-hus og har blitt restaurert og åpnet for besøkende, er verdt å se med både sin stein- og trearkitektur og antikvitetene inni.

Du kan ta en reise inn i historien i herskapsrom dekorert med stilmøbler og antikke verk, og få detaljert informasjon om Alanyas tradisjonelle håndverksprodukter og livsstil. Du kan besøke Ömürlü Kemal Atlı kulturhus, som vi anbefaler på det sterkeste til de som er interessert i kultur og historie, hver dag i uken, unntatt mandager, mellom 09:30 og 18:30.

Stedskobling

60- Alaeddin Keykubad-palasset

Alaeddin Keykubad-palasset

Alaeddin Keykubat-palasset, også kjent som İçkale-palasset og bygget på 1200-tallet, ligger innenfor Alanya slott og tiltrekker seg mye oppmerksomhet med sin skjønnhet. Du vil få sjansen til å se på nært hold de vakreste eksemplene på treskjæringer laget under Seljuk-perioden, samt historiske fliser i det indre av palasset, som ble brukt som vinterpalasset til den anatoliske Seljuk-sultanen Alaeddin Keykubad I og var designet for å gjenspeile arkitekturen på 1200-tallet. Du kan besøke Alaeddin Keykubad-palasset sammen med Alanya-slottet, hvor du kan ta fantastiske bilder av den store gårdsplassen der offisielle seremonier holdes.

61- Kestel Beach

Kestel kysten

Den fine sandstranden som strekker seg over 2 kilometer i turiststedet Kestel, som ligger kun 5 kilometer unna Alanya, er fylt med lokale og utenlandske turister som ønsker å nyte Middelhavet i sommermånedene. Kystlinjen, som betjenes av boutiquehoteller, leilighetshoteller, vandrerhjem samt restauranter, kafeer og underholdningssentre, er svært utviklet når det gjelder turismemuligheter.

I tillegg til turistfasiliteter hvor du kan leie solsenger og parasoller, kan du også finne turstier, joggestier, lekeplasser for barn og hager ved havet på stranden, hvor det også er vannsportsentre. Stranden er trygg for både nybegynnere og deres barn på grunn av det varme og grunne havet, og er også egnet for snorkling, dykking og ikke-dykking med sitt klare hav hvor du til og med kan se fiskestimer. Du kan gå til Kestel-stranden, som du kan bruke gratis i 24 timer, med en 10-15 minutters minibusstur fra Alanya.

Stedskobling

62- Dim Stream nasjonalpark

dim stream nasjonalpark

Omgivelsene til Dim Stream, et populært reiseområde 6 kilometer unna Alanya, er erklært som en nasjonalpark og tatt under beskyttelse for å bevare sin naturlige skjønnhet. Du kan ta fantastiske bilder blant bittesmå fossefall og bekker mens du besøker Dim Stream nasjonalpark, som er en vakker flukt til naturen med sine turstier, sykkelstier, rekreasjonsområder og campingområder blant dusinvis av endemiske plantearter og furuskoger.

Nasjonalparken, som også tilbyr landlige hager, tiltrekker seg folk som ønsker å slappe av i naturen både i helgene og i sommermånedene, med sine rasteplasser rundt innsjøen Dim Dam, som ble bygget i 2004. Du kan også utforske Dim Stream nasjonalpark, som du kan nå på 10-15 minutter med minibuss fra Alanya, med naturturer og fototurer organisert hver sesong av året.

Stedskobling

63- Alanya basar

alanya basar

Alanya basaren, hvor du kan kjøpe suvenirer og ta hyggelige kveldsturer, er blant stedene som besøkes av lokale og utenlandske turister som besøker distriktet. Basaren, som er stengt for trafikk og omgitt på begge sider av dusinvis av butikker hvor du kan finne håndlagde suvenirer, klær, lokale pyntegjenstander og smykker, vekker også oppmerksomhet med sine veikaféer og restauranter. Du kan gå til Alanya-basaren, som ligger svært nær boutique- og leilighetshotellene i Alanya sentrum og strekker seg til Alanya Marina, for en hyggelig kveldstur eller en liten pause på veikantene etter å ha koset deg på strendene med blått flagg hele dagen.

Stedskobling

64- Gemili Masjid

En annen imponerende struktur som du kan besøke i Alanya slott er Gemili Masjid, som tiltrekker seg oppmerksomhet fordi den gjenspeiler de arkitektoniske trekkene fra den anatoliske Seljuk-perioden fra 1200-tallet. Det mest interessante ved den firkantplanlagte moskeen, som ble designet med en kuppel ved hjelp av kuttede steiner og murstein, er steinutskjæringene som viser 170 skip på rekke og rad. Gemili Mescit, hvor du kan se nærmere på tegningene som belyser den maritime historien til Alanya og Seljuk-tiden, er et av de populære stoppestedene for naturturer på grunn av sin vakre beliggenhet.

Stedskobling

65- Fuğla-stranden

Fuğla-stranden, som ligger i byen Fuğla, 22 kilometer unna Alanya, og en av de roligste strendene i regionen, er en av Alanya-strendene som kan foretrekkes av de som ønsker å bade i en fredelig atmosfære. Stranden, omgitt av fiskerestauranter og kafeer, har blitt et av de permanente stoppestedene for båtturer på grunn av det krystallklare vannet.

På Fuğla-stranden, hvor du kan finne overnattingsmuligheter for ethvert budsjett, fra 5-stjerners hoteller til boutique- og leilighetshoteller, kan du svømme hele dagen og smake på rik sjømat akkompagnert av romantisk utsikt over solnedgangen om kveldene. Det er mulig å nå stranden på en kort 25-30 minutters reise med Avsallar og Fulya minibusser, som går fra Alanya bussterminal hver time.

Stedskobling

66- Ispark Alanya

Alanya, kjent for sitt solrike vær det meste av året, tilbyr også et anlegg hvor du kan gå på skøyter. Ice Park Alanya ligger på Keykubat Boulevard i sentrum, og er et veldig populært sted hvor du kan besøke for å nyte snøutsikten og ha det gøy med barna dine ved å gå på skøyter i Alanya, som ikke har snødd på flere tiår. Vi anbefaler at du tar turen innom Ice Park Alanya, hvor det er en egen skøytebane for barn og hvor du kan få skøytetrening, for å gå på skøyter etter å ha nyt det varme middelhavsvannet. Skøytebanen er åpen alle dager i uken mellom 09.00 og 21.00.

Stedskobling

67- Laertes gamle by

Laertes gamle by, som er et viktig stoppested for naturvandringer samt historiske og kulturelle turer til Alanya, ligger 25 kilometer fra sentrum. Antibyen, bygget rett ved inngangen til Dim-dalen i skråningene av Taurusfjellene, er i en posisjon som dominerer regionen i en høyde av 250 meter over havet. I den antikke byen Laertes, hvor strukturer fra den hellenistiske, bysantinske og romerske perioden er oppstilt, f.Kr. Fønikiske steininnskrifter fra 600-tallet tiltrekker seg også oppmerksomheten til arkeologientusiaster fra hele verden.

Mens du besøker den gamle byen, som er en del av naturvandringene i Cebeli Reis-fjellet, kan du ta vakre bilder blant de hellenistiske templene, det romerske antikke teateret, badene, agoraen og slående søyler. Du kan undersøke de historiske gjenstandene som ble funnet under utgravningene i den gamle byen på Alanya arkeologiske museum.

Stedskobling

68- Alanya Atatürk House Museum

Herskapshuset, hvor Mustafa Kemal Atatürk bodde under sitt besøk i Alanya i 1935, ble restaurert av departementet for kultur og turisme og åpnet for besøkende i 1984. Du kan undersøke mange utstillinger, fra Atatürks personlige eiendeler til historiske dokumenter, fra mynter og frimerker fra perioden til fotografier, i museet, som er et av de mest imponerende herskapshusene i distriktet og har nesten 300 verk i rommene dekorert med tidstypisk møbler. I museet, som også har en etnografisk del, kan du på nært hold se hundrevis av år med tradisjonell livsstil og romutsmykningseksempler på befolkningen i Alanya. Du kan enkelt nå Alanya Atatürk House and Museum på Anzaclar Street i sentrum av Alanya.

 

Arbeidstid

 • Alle dager i uken 10.00-00.00

Stedskobling

69- Hüseyin Azakoğlu bymuseum

Hüseyin Azakoğlu bymuseum, som ble åpnet etter at eierne av et klassisk to-etasjes herskapshus i Alanya gjorde det om til et museum, er et av museene verdt å besøke med sine verk som gjenspeiler distriktets lange historie. I museet, som forklarer den tradisjonelle og kulturelle strukturen i Alanya til sine besøkende med imponerende utstillinger, vil du få sjansen til å se på nært hold hundrevis av år med nomadisk kultur, så vel som folkets livsstil, personlige eiendeler, lokale klær og daglige husholdningsprodukter. Hüseyin Azakoğlu bymuseum, som tiltrekker seg oppmerksomhet med både sitt imponerende herskapshus og rike samling, ligger i Gazi Abdurrahman Doğuş-gaten i distriktets sentrum.

Stedskobling

70- Mahmutlar-stranden

alanya mahmutlar strand

Mahmutlar Beach, som ligger i den turistiske Mahmutlar-byen Alanya, er kjent for sin fine sandkyst og varme vannet hvor du kan bade det meste av året. Området rundt stranden, hvor strandklubber, vannsportsentre, kafeer og restauranter yter service, er også svært utviklet når det gjelder turisme med kvalitetshotell. Du kan ha det gøy med dusinvis av vannsportaktiviteter som parasailing, seiling, vannski, vind- og kitesurfing på stranden, hvor du kan spre håndkleet på den fine sanden og sole deg hele dagen. Du kan nå Mahmutlar Beach, som er roligere i sommermånedene sammenlignet med strendene i Alanya sentrum, med en 15-minutters tur med Mahmutlar minibusser som går hver time.

Kilde: Enuygun

Diyar21Haber

ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME!
Sitemizde bulunan bazi haber içerikleri farklı sayfalardan çekilmektedir.

İletişim

HABER KALDIRMA – HABER DÜZELTME – ÖNERİ VE ŞİKAYET – REKLAM VE İŞBİRLİKLERİ için

Bizimle İletişim Kurun / KONTAK

GÜNCEL

İBAN korkusu Maliye’yi tedirgin etti hatası olan bedelini öder – 1 Turan Haber

MAGAZİN

Gamze, büyük 1 tehlikeyle karşı karşıya kalıyor

DÜNYA

Diyar21 News – Gazze’ye yeni büyük operasyon

Yaşam

Bakanlığa bağlı metro ve kent içi raylı sistemler 23 Nisan ücretsiz

Yaşam

İsmailağa lideri Hasan Kılıç hayatını kaybetti – 1 Turan Haber

MAGAZİN

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi – SELAHADDİN ŞAM’I GERİ ALABİLECEK Mİ? D21 Magazin Life

MAGAZİN

“Dengeler: Biri Olmak” dizisi, GAİN’de yayında…D21 Magazin Life

BÖLGE HABER

İmam Hatip Metin: Bugünkü imtihanımız Gazze’dir! – D21 News

MAGAZİN

Türk Oyuncu Devrim Özkan Gibi Giyinmek | #StyleFiles

MAGAZİN

20 Nisan reytingleri belli oldu!

BÖLGE HABER

Halk: Mevlid-i Nebi etkinliğine Müslümanlar kadar gayri müslimlerin de ihtiyacı var

Yurtdışı Türk Yayınları

Kesin dönüş yapan gurbetçi, anneannesini öldürdü.

DÜNYA

Suriyeli kızı rehin alarak cinsel istismarda bulunan 2 kişi gözaltına alındı

DiYARBAKIR YEREL HABER POLiTiKA & SiYASET

Diyarbakır Büyükşehir eşbaşkanlarından “Bayrak” açıklaması

KAZA

Kontrolden çıkan otomobil tarlaya girdi: 2’si ağır 5 yaralı

Yurtdışı Türk Yayınları

Alman basınında son dönemde Türkiye bağlantılı altın kaçakçılığı ve kayıt dışı para transferi iddiaları–D21 News

MAGAZİN

Aslı Omağ – MÜZİSYEN SEVGİLİSİ EMRE YEŞİL VEFAT ETTİ! D21 Magazin Life

GÜNCEL

O müdürlerin Görevlerine Kararname İle Son Verildi .. 1 Turan Haber

MANŞET

İstanbul’da son 4 ayda 60 bin 347 firari yakalandı

POLiTiKA & SiYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl aradan sonra Irak’a gidiyor