Mayıs 12, 2024

CHANGE  LANGUAGE

“Oppmerksomhet bør rettes mot risikoen for kjemisk graviditet i de første 5 ukene av svangerskapet.”

“Oppmerksomhet bør rettes mot risikoen for kjemisk graviditet i de første 5 ukene av svangerskapet.”

Merk: VM Medical Park Samsun Hospital News er varslet til oss direkte via e-post.

In Vitro Fertilization Treatment Specialist Op., uttaler at kjemisk graviditet er en tidlig spontanabort som oppstår før den femte uken av svangerskapet. Dr. Muhterem Akdeniz sa: “Lave progesteronnivåer har blitt oppdaget hos kvinner med kjemiske graviditeter. Derfor kan behandlinger som progesterontilskudd brukes til å forebygge eller behandle kjemiske graviditeter, sa han.

VM Medical Park Samsun Hospital In Vitro Fertilization Specialist Op. Dr. Muhterem Akdeniz kom med uttalelser om kjemisk graviditet. Kysse. Dr. Akdeniz sa: “Kemisk graviditet er en tidlig spontanabort som oppstår før den femte uken av svangerskapet. Selv om embryoet har fullført oocyttbefruktningen, kan det ikke sette seg helt inn i livmoren og utviklingen stopper. “Denne situasjonen kalles biokjemisk graviditet,” sa han.

Op fra VM Medical Park Samsun Hospital In Vitro Fertilization (IVF) Clinic. Dr. Pastor Middelhavet
Op fra VM Medical Park Samsun Hospital In Vitro Fertilization (IVF) Clinic. Dr. Pastor Middelhavet

“De konsulterer en lege med forsinket menstruasjon.”

Op sa at kvinner med kjemiske graviditeter vanligvis konsulterer en lege med forsinket menstruasjon og lave HCG-nivåer (humant choriongonadotropin). Dr. Akdeniz sa: “I tillegg kan krampelignende smerter i mageområdet, lavpositive graviditetstester og vaginal blødning også forekomme. Imidlertid ligner disse blødningene generelt på implantasjonsblødninger, og symptomer som kvalme, tretthet eller svakhet observeres ikke som ved normale svangerskap. “Hormonnivåer i kjemisk graviditet er vanligvis lave,” sa han.

“Kvinner over 35 år bør følges nøye”

Som sier at kjemisk graviditet generelt er assosiert med kromosomavvik og bare dekker abnormitetene i den perioden, Op. Dr. Akdeniz sa: “Derfor kreves ingen spesielle forholdsregler for å forhindre kjemiske graviditeter. Imidlertid bør kvinner i alderen 35 år og over, kvinner med helseproblemer som skjoldbruskkjertelsykdom, diabetes eller koagulasjonsfaktorer, og pasienter med polycystisk ovariesyndrom følges mer nøye,” sa han.

Dr. Pastor Middelhavet
Dr. Muhterem Akdeniz: “Oppmerksomhet bør rettes mot risikoen for kjemisk graviditet i de første 5 ukene av svangerskapet”

“Kemisk graviditet regnes ikke som en spontanabort”

Påpeker at kjemisk graviditet ikke regnes som en spontanabort, Op. Dr. Akdeniz sa: “En kjemisk graviditet regnes ikke som en spontanabort, og blødningen fra en kvinne med en positiv graviditetstest kan ikke alltid være relatert til kjemisk graviditet. Lave progesteronnivåer er funnet hos kvinner som opplever kjemiske graviditeter. Derfor kan behandlinger som progesterontilskudd brukes til å forebygge eller behandle kjemiske graviditeter. “Det er viktig å konsultere en lege for å lære mer om kjemisk graviditet og ta passende forholdsregler for en sunn graviditet.”

 

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

“Endometriose og endometriom (sjokoladecyste) kan sees av 1 av 10 kvinner i reproduktiv alder.”

Merk: VM Medical Park Samsun Hospital News er varslet til oss direkte via e-post.

Gynekologi- og obstetrikkspesialist Prof. advarer om endometriose. Dr. Mehmet Bilge Çetinkaya sa: “I reproduktiv alder sees det hos omtrent 1 av 10 kvinner. “Den viktigste funksjonen i diagnosen er at den første dagen av menstruasjonen er ledsaget av svært sterke smerter,” sa han.

 

VM Medical Park Samsun Hospital Gynekologi- og obstetrikkspesialist Prof. Dr. Mehmet Bilge Çetinkaya ga informasjon om endometriose og endometriom (sjokoladecyste).

Prof. fra VM Medical Park Samsun Sykehus Gynekologi og Obstetrisk klinikk. Dr. Mehmet Bilge Cetinkaya
Prof. fra VM Medical Park Samsun Sykehus Gynekologi og Obstetrisk klinikk. Dr. Mehmet Bilge Cetinkaya

Definere endometriose, Prof. Dr. Prof. Çetinkaya uttalte: “Vevet som kler innsiden av livmoren, kalt endometrium, er plassert utenfor livmoren, på et annet sted enn det burde være.” Dr. Mehmet Bilge Çetinkaya sa: “I reproduktiv alder sees det hos omtrent 1 av 10 kvinner. Det skaper blødende områder i områdene der det legger seg, akkurat som endometriumvevet i livmoren blør og faller av under menstruasjonen. “Denne situasjonen fører til dannelse av kronisk betennelse, arrvev og adhesjon i områder der det ikke er drenering og strukturelt uegnede områder,” sa han.

 

“Det er en genetisk disposisjon”

Prof. sa at det ikke er noen kjent årsak til sykdommen. Dr. Çetinkaya sa: “Det er mer vanlig hos kvinner hvis førstegradsslektninger, mor eller søster, har endometriose. Den eksisterende sykdommen kan utvikle seg under påvirkning av eggstokkhormoner. Den vanligste årsaken antas å være blødning bakover fra rørene inn i bukhulen samtidig som endometriet utstøtes som menstruasjonsblod, noe som kan oppstå hos 6 av 10 kvinner. “Miljøfaktorer kan også spille en rolle i utviklingen av sykdommen,” sa han.

 

“Det finnes i eggstokkene”

Endometriose som sprer seg til overflaten av bukhinnen, sjokoladecyste lokalisert cystisk i eggstokkene, dyp endometriose lokalisert i dype vev, organer og nerver i bekkenet, adenomyose lokalisert i muskellaget i livmorveggen og ekstrabekken endometriose lokalisert i fjerne områder utenfor det kvinnelige bekkenet kan sees i forskjellige former. . Det ses hovedsakelig i bukhinnen, eggstokkene, bakveggen i skjeden, urinblæren og tarmene. Sjelden kan det sees i brysthulen, lungene og mellomgulvet. Derfor bør det betraktes som en systemisk sykdom,” sa han.

 

“Det er mest vanlig hos kvinner i fertil alder.”

Ved å si at endometriose er mer en hormonavhengig sykdom, sier prof. Dr. Çetinkaya sa: “Av denne grunn er funnene oftest sett hos kvinner i reproduktiv alder. “Akkurat som den kan vise symptomer og ses i løpet av den første menstruasjonen i ungdomsårene, kan den også forårsake plager i overgangsalderen, når hormonaktiviteten er svært lav, på grunn av dannelsen av arrvev eller effekten av adhesjoner på grunn av selve sykdommen eller tidligere operasjoner,” sa han.

"Endometriose og endometriom (sjokoladecyste) kan sees av 1 av 10 kvinner i reproduktiv alder."
“Endometriose og endometriom (sjokoladecyste) kan sees av 1 av 10 kvinner i reproduktiv alder.”

“Smertefull menstruasjon er blant symptomene”

 

Med henvisning til symptomene på endometriose, sier prof. Dr. Çetinkaya sa: “Smertefull menstruasjon, smertefull eggløsning, smerte under eller etter samleie, unormal blødning, kroniske bekkensmerter, tretthet og infertilitet. “Smerter som svekker livskvaliteten og forårsaker tap av arbeid og styrke kan påvirke kvinners fysiske, mentale og sosiale liv,” sa han.

 

“Metoder som ultrasonografi og MR brukes i diagnoseprosessen.”

Når vi snakker om diagnoseprosessen, sa prof. Dr. Çetinkaya sa: “Kvinners mangel på bevissthet eller forveksling av symptomene med mange andre tilstander kan forlenge tiden mellom å legge merke til de første symptomene på sykdommen og diagnosen. Denne perioden kan ta år selv i utviklede land. De viktigste funnene ved diagnose er smerter på den første dagen av menstruasjonen og tilstedeværelsen av infertilitet. Tilsvarende øker frekvensen av endometriose ved dysmenoré (smertefull menstruasjon) og dyspareuni (smertefullt samleie), og endometriose bør huskes hos disse kvinnene. En nøye fysisk og genital undersøkelse, ultralyd og andre bildesystemer som MR er de viktigste metodene som hjelper diagnosen. “Den mest nøyaktige diagnosen stilles ved å visualisere lesjonene under operasjonen og undersøke vevsprøvene som er fjernet,” sa han.

 

“Behandlingsalternativer”

Han sa at det ikke finnes noen definitiv behandling for endometriose, sa Prof. Dr. Çetinkaya sa: “Men endometriose holdes under kontroll med medisinsk behandling og hormonell undertrykkelse. Kirurgisk behandling er effektiv for å fjerne endometriosefoci og arrvev, men selv om suksessraten avhenger av sykdommens omfang og kirurgens dyktighet, kommer sykdommen ofte tilbake etter operasjonen. “Det grunnleggende prinsippet i denne sykdommen er å unngå gjentatte operasjoner,” sa han.

 

“Det kan redusere symptomene på sykdommen under graviditet”

Med vekt på at symptomene på sykdommen kan reduseres under svangerskapet, sier prof. Dr. Çetinkaya: «Men det kurerer ikke sykdommen fullstendig. “Selv om fjerning av alle endometriose foci sammen med hysterektomi reduserer symptomene, er det ikke en definitiv behandling, og det har blitt rapportert at endometriose er sett hos noen kvinner hvis eggstokker er fjernet og hormonfri,” sa han.

Prof. Dr. Mehmet Bilge Cetinkaya
Prof. Dr. Mehmet Bilge Cetinkaya

“Risikoen for eggstokkreft er lav”

Understreker at selv om kvinner med endometriose antas å ha høyere risiko for eggstokkreft, er denne risikoen svært lav, sier prof. Dr. Çetinkaya sa: “Det har blitt observert at spesielt store sjokoladecyster blir til kreft eller blir overskygget av kreft.”

 

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

“Bakteriell vaginal utflod kan føre til infertilitet”

Merk: VM Medical Park Samsun Hospital News er varslet til oss direkte via e-post.

Gynekologi- og obstetrikkspesialist Dr. sier at oppmerksomhet bør rettes mot bakterier kalt klamydia, som forårsaker utflod fra skjeden hos kvinner. Foreleser Medlemmet Naziye Gürkan sa: “Klamydia forårsaker rikelig utflod i skjeden. I tillegg kan det forårsake blokkering i rørene og forårsake infertilitet i senere år. Klamydia, gonoré, trichomonas, syfilis, HIV, genital herpes er blant de seksuelt overførbare sykdommene. Derfor bør det behandles sammen med partneren, sa han.

VM Medical Park Samsun Hospital Gynekologi- og obstetrikkspesialist Dr. Foreleser Medlemmet Naziye Gürkan ga informasjon om vaginal utflod.
Dr. uttalte at utflod fra skjeden er normalt fordi skjeden er naturlig våt. Foreleser Medlem Naziye Gürkan sa: “Den har en litt sur struktur for å forhindre infeksjoner. “Fysiologisk vaginal utflod er gjennomsiktig, luktfri og av en størrelse som ikke forstyrrer kvinnen, og kilden er kjertlene ved inngangen til livmorhalsen og skjeden, samt vaginale epitelavfall,” sa han.

Dr. fra VM Medical Park Samsun Sykehus Gynekologi og Obstetrisk klinikk. Foreleser Medlem Naziye Gürkan
Dr. fra VM Medical Park Samsun Sykehus Gynekologi og Obstetrisk klinikk. Foreleser Medlem Naziye Gürkan

“Hvis det er en infeksjon, vil det være en vond lukt.”

Dr. uttalte at våthet oppnås i skjeden med deltakelse av celler som utskilles fra skjedeveggen. Foreleser Medlem Gürkan sa: “Vaginal fuktighet er en nødvendig betingelse for sunn seksualitet. Hvis utfloden skyldes infeksjon, er den farget og illeluktende. Purulente, gule og grønne rikelige utslipp er utslipp av infeksjon og krever behandling. “Det kan forårsake kløe, svie, verking, hevelse og smerte,” sa han.
Dr. sier at fargen på utflod fra skjeden vil variere avhengig av om det er fysiologisk eller patologisk. Foreleser Medlem Naziye Gürkan sa: “Syrenivået i skjeden, hormonelle endringer, p-piller og seksuell opphisselse forårsaker gjennomsiktig utflod. Det er ingen vaginale plager med denne utfloden, og mengden er ikke nok til å fylle puten. “Patologiske utslipp kan være mørkegule, grå, grønne, tykke hvite, brune eller blandet med rødt blod,” sa han.

 

Typer vaginal utflod

Liste over typer vaginal utflod, Dr. Foreleser Medlem Gürkan;
“Fruktbar utflod: Det skjer to uker før mensen og ser ut som rå eggehvite. Det er vått og glatt og lukter eller klør ikke.
Brunt slim: Dette signaliserer vanligvis starten eller slutten av mensen. Fargen har endret seg bare fordi den har vært i skjeden i mer enn en dag.

Tykk, hvit og muggen utflod: Dette er vanligvis en vaginal soppinfeksjon, også kjent som “candidiasis”. Det er ganske vanlig, forårsaket av en ubalanse av bakterier i florasystemet. Det kan oppstå som et resultat av diabetes, kjemoterapi og antibiotikabruk.
Kløende utflod: Det indikerer vanligvis en soppinfeksjon. Det er som hvit melkemasse og er ofte ledsaget av svie og smerter i skjeden.

Fiskeluktende utflod: Dette indikerer vanligvis en infeksjon som kalles bakteriell vaginitt.
Fulluktende, skummende, grønn/gul/hvit utflod: Det er vanligvis et symptom på Trichomonas, et seksuelt overførbart infeksjonsmiddel. Igjen kan gul utflod med mye slim tyde på gonoré (gonoré). “Det er viktig å kontrollere og behandle slike utslipp,” sa han.

Dr. fra VM Medical Park Samsun Sykehus Gynekologi og Obstetrisk klinikk. Foreleser Medlem Naziye Gürkan
Dr. Foreleser Medlem Naziye Gürkan

“Det kan være en årsak til infertilitet”

Dr. sier at en annen faktor som forårsaker vaginal utflod er klamydia. Foreleser Medlem Gürkan sa: “Det forårsaker rikelig utslipp. I tillegg kan det forårsake blokkering i rørene og forårsake infertilitet i senere år. Klamydia, gonoré, trichomonas, syfilis, HIV, genital herpes er blant de seksuelt overførbare sykdommene. Derfor bør det behandles sammen med partneren. “Hvis en tampong eller fremmedlegeme er glemt i skjeden, kan det oppstå gul, blodig, illeluktende utflod.”

“Cervikale sår kan også være årsaken til utflod.”

Dr. Foreleser Medlem Gürkan sa: “Senere kan det inneholde mindre blødninger eller bli til en blodig utflod. Det kan være ledsaget av blødning etter samleie. Utflod på grunn av livmorhalssår går ikke over med medisiner. “Det vil bare leges som et resultat av behandling ved å fryse eller brenne såret,” sa han.

Dr. fra VM Medical Park Samsun Sykehus Gynekologi og Obstetrisk klinikk. Foreleser Medlem Naziye Gürkan
bakteriell utflod fra skjeden

“Det kan være en gulaktig hvit utflod før den første menstruasjonen.”

Dr. sier at hvis en ung jente ikke har hatt sin første menstruasjon ennå, kan utflod fra skjeden bety at hun er i ferd med å få menstruasjon. Foreleser Medlem Gürkan sa: “Klebrig, gulhvit utflod fra skjeden er ekstremt normalt hos jenter som ennå ikke har menstruert. Disse utslippene begynner når kroppen begynner å endre seg i ungdomsårene. “Det er ingen grunn til bekymring,” sa han.

Vaginal utflodsbehandling

Dr. opplyste at før oppstart av utflodsbehandlingen ble årsaken til utfloden fastslått gjennom detaljert gynekologisk undersøkelse, ultralyd og vaginal kulturanalyse. Foreleser Medlem Gürkan delte følgende informasjon:
«I henhold til testresultatene bestemmer legen hvilken medisin som skal gis og om antibiotika er nødvendig. Ved planlegging av behandling kan det også gis behandling til partneren, avhengig av årsaken til utfloden. I tillegg kan vaginale tabletter og kremer legges til orale medisiner. Etter behandlingen brukes kontrollanalyser for å følge med på om sykdommen er fullstendig helbredet eller ikke. Vaginale ACP-, PRP- og laserapplikasjoner som brukes i dag er alternative behandlingsalternativer for tilbakevendende vaginale infeksjoner som ikke reagerer på behandlingen.”

 

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

Tidlig diagnose av hjerneslag redder liv

Merk: VM Medical Park Samsun Hospital News er varslet til oss via direktereklame.
Neurology Specialist Assoc. Prof. opplyser at ifølge Verdens helseorganisasjon får omtrent 15 millioner mennesker hjerneslag hvert år. Dr. Yakup Türkel sa: “De primære tiltakene for å redusere risikoen for hjerneslag er blodtrykk, sukker og kolesterolkontroll, redusert alkoholinntak, ikke røyking, sunt kosthold, fysisk aktivitet, trening og bruk av alle medisiner med råd fra en lege.”

Tidlig diagnose av hjerneslag redder liv
Tidlig diagnose av hjerneslag redder liv

VM Medical Park Samsun Hospital Neurology Specialist Assoc. Dr. Yakup Türkel ga informasjon om hjerneslag.
Førsteamanuensis sa at ifølge Verdens helseorganisasjon får omtrent 15 millioner mennesker hjerneslag hvert år. Dr. Türkel sa: “Hjerneslag er en plutselig forekomst av cerebrovaskulære sykdommer og krever rask behandling. Hjerneslag er den nest vanligste og dødelige årsaken til invalidiserende sykdommer. Den vanligste akutte nevrologiske sykdommen i vårt land er hjerneslag. Å øke bevisstheten om dette livsviktige helseproblemet er et viktig skritt som kan redde liv. “Det er et stort ansvar å øke bevisstheten om denne vanlige sykdomsgruppen og å rette oppmerksomheten mot forbedring av forebyggende og terapeutiske tiltak,” sa han.

Lektor fra VM Medical Park Samsun sykehus nevrologisk klinikk. Dr. Yakup Turkel
Lektor fra VM Medical Park Samsun sykehus nevrologisk klinikk. Dr. Yakup Turkel

“Slagsymptomer”

Liste over symptomene på hjerneslag, Assoc. Dr. Türkel sa: “Nummenhet og/eller tap av styrke i ansikt, arm og/eller ben på den ene siden av kroppen, forvirring eller problemer med å snakke og/eller forstå, vansker med å gå, svimmelhet, tap av balanse og koordinasjon, ensidig eller bilateralt synstap, alvorlig svimmelhet.” smerte “Hvis disse symptomene dukker opp plutselig, bør du umiddelbart gå til nærmeste helseinstitusjon eller ringe 112,” sa han.

«Sunn ernæring er viktig»

Førsteamanuensis uttalte at den mest effektive metoden i slagbehandling er forebyggende tiltak som forhindrer at hjerneslag oppstår. Dr. Türkel sa: “For å redusere risikoen for hjerneslag, blodtrykk, sukker og kolesterolkontroll, redusere alkoholinntak, ikke røyking, sunn ernæring, fysisk aktivitet, trening og bruk av alle medisiner med råd fra en lege er de primære tiltakene. “Problemene som kan oppstå på lang sikt etter et hjerneslag utgjør en betydelig belastning for enkeltpersoner, deres familier og samfunnet,” sa han.

Assoc. Dr. Yakup Turkel

“Forholdsregler bør tas mot hjerneslag i samfunnet”

Førsteamanuensis understreket at en av de viktigste faktorene i slagbehandling er rask tilgang til behandling. Dr. Türkel sa: “Av denne grunn adopterer vi prinsippet om “tid er hjernen”. Hvert minutt som går betyr døden til millioner av celler i hjernen. Dersom en slagpasient legges inn på sykehus i løpet av de første fire og en halv timene, kan én av 3 til 9 pasienter reddes med tidlig intervensjon, men dersom denne tiden uteblir, er pasienten stort sett tapt eller ufør. I følge data fra National Stroke Association kommer 10 prosent av personer som har et slag helt tilbake, mens 25 prosent angivelig bare har milde komplikasjoner. “Av denne grunn må vi ta forholdsregler mot hjerneslag i samfunnet, øke bevisstheten og lære metoder for å bekjempe sykdommen,” sa han.

Kilde: Lektor fra VM Medical Park Samsun sykehus nevrologisk  klinikk. Dr. Yakup Turkel

 

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

«Vårallergitilfellene øker i Tyrkia»

Spesialist for brystsykdommer, Dr. trekker oppmerksomheten til økningen i allergisk rhinitt i vårmånedene. Foreleser Medlem Adem Dirican sa: “Det er en kronisk sykdom som forårsaker plager som neseutslipp, tetthet, kløe og nysing. Allergisk rhinitt, som anslås å ramme omtrent 20-40 prosent av verdens befolkning, er en sykdom som er spesielt vanlig i utviklede land og barn, påvirker livet negativt og er stadig mer vanlig i utviklingsland. “Studier utført så langt i vårt land viser at det er en betydelig økning i frekvensen av allergisk rhinitt på 10 år,” sa han.

Dr. fra VM Medical Park Samsun Hospital Chest Diseases Clinic. Foreleser Medlem Adem Dirican
Dr. fra VM Medical Park Samsun Hospital Chest Diseases Clinic. Foreleser Medlem Adem Dirican

VM Medical Park Samsun Hospital Chest Diseases Specialist Dr. Foreleser Medlem Adem Dirican ga informasjon om vårallergier.

Når han snakker om hva allergisk rhinitt er, sier Dr. Foreleser Medlem Dirican sa: “Det er en kronisk sykdom som forårsaker plager som neseutslipp, tetthet, kløe og nysing. Allergisk rhinitt, som anslås å ramme omtrent 20-40 prosent av verdens befolkning, er en sykdom som er spesielt vanlig i utviklede land og barn, påvirker livet negativt og er stadig mer vanlig i utviklingsland. “Studier utført så langt i vårt land viser at det er en betydelig økning i frekvensen av allergisk rhinitt på 10 år,” sa han.

Vårallergitilfellene øker
Vårallergitilfellene øker

“Det kan oppstå i alle aldre”

Dr. uttalte at selv om allergisk rhinitt kan sees i alle aldre, er det oftest sett i overgangen fra barndom til voksen alder. Foreleser Medlem Adem Dirican sa: “Halvparten av pasientene med allergisk rhinitt har en familiehistorie. “Det er en høyere risiko for å utvikle allergisk rhinitt hos barn hvis foreldre begge har allergisk rhinitt,” sa han.

“Pollen kan utløse vårallergier”

Dr. Foreleser Medlem Dirican sa: “Tregress, ugresspollen, sopp og mugg er de vanligste allergenene. Trepollen, som forårsaker vårallergi, også kjent som høysnue, dukker opp tidlig på våren, mens gresspollen dukker opp sent på våren og sommeren. “I disse periodene begynner det å dukke opp plager hos de som er utsatt for pollen,” sa han.

Dr. Foreleser Medlem Adem Dirican

“Tett nese oppstår”

Med henvisning til de vanligste symptomene på vårallergi, sier Dr. Foreleser Medlem Dirican sa: “Nysing, tett nese, rennende nese, kløe, lukt- og smaksforstyrrelser, kløe i den myke ganen og hodepine er observert. I tillegg kan tretthet, svakhet, tendens til å sove, snorking på grunn av nesetetthet og forringelse av søvnkvalitet også forekomme. Forringelse av søvnkvaliteten og symptomer på allergisk rhinitt forårsaker konsentrasjonsforstyrrelser og påvirker arbeids- og skoleprestasjoner negativt. “Allergisk rhinitt er også en risikofaktor for obstruktivt søvnapnésyndrom,” sa han.

Vårallergi er mer vanlig hos barn

Dr. uttalte at de kliniske funnene av allergisk rhinitt er svært vanlige, spesielt hos barn. Foreleser Medlem Dirican sa: “Mange funn i favør av allergisk rhinitt kan oppdages bare ved å se på ansiktet. Det vanligste symptomet på allergisk rhinitt hos barn er allergisk utbredelse. Allergisk salutt er ufrivillig pressing av nesetippen oppover med håndflaten for å lindre nesekløe og lette nesepusten. Hyppig repetisjon av denne bevegelsen forårsaker en horisontal linje på baksiden av nesen kalt ‘Rhinitis krone’ over tid. Det er akseptert at dette utseendet vanligvis oppstår etter to år med vedvarende nesekløe. “Hos voksne er den allergiske hilsen erstattet av en grimase,” sa han.

“Diagnostisk prosess”

Når vi snakker om diagnoseprosessen, sier Dr. Foreleser Medlem Dirican sa: “Vårallergi kan vanligvis diagnostiseres med funn av fysiske undersøkelser og en detaljert historie. Noen laboratorietester kan imidlertid være nødvendig for å bekrefte diagnosen eller stille en differensialdiagnose,” sa han.
“Det er viktig å være beskyttet mot allergifremkallende stoffer”
Dr. Foreleser Medlem Dirican sa: “Behandlingsgrunnlaget er basert på beskyttelse mot ansvarlige allergenstoffer. Pollenallergier er lettere å kontrollere fordi de er sesongbaserte og kan oppdages. Det er imidlertid ikke lett å begrense pasienter. “Å holde vinduer lukket i pollensesongen, bruke luftfiltre, ikke gå utendørs, spesielt om morgenen, ikke gå på piknik, skifte klær når du kommer inn i huset utenfra og ta en dusj kan bidra til å redusere eksponeringen for pollen.”

“Medikamenter kan være å foretrekke”

Dr. uttalte at etter at allergiske sykdommer begynner klinisk, blir de først kontrollert med medisiner. Foreleser Medlem Dirican sa: “Hvis medikamentell behandling er utilstrekkelig for å kontrollere symptomene eller det er uønskede bivirkninger, kan immunterapi, også kjent som vaksineterapi, brukes hvis allergitestresultatene er kompatible og pasienten kan overholde. Det som skiller immunterapi fra andre behandlingsmetoder er at det er det eneste behandlingsalternativet som kan endre det naturlige forløpet av allergisk sykdom. Han avsluttet sine ord med å si: “I tilfeller som ikke reagerer på medisinsk behandling, kan enkle kirurgiske prosedyrer utføres for å lindre tett nese.”

Kilde: Dr. fra VM Medical Park Samsun Hospital Chest Diseases Clinic. Foreleser Medlem Adem Dirican

 

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

“Miljøfaktorer påvirker også epilepsi”

Pediatrisk nevrologispesialist Dr. Foreleser Medlem Hülya İnce sa: “Epilepsi kan ramme alle, uavhengig av etnisitet, kjønn eller alder. “Det er imidlertid kjent at miljømessige og genetiske faktorer har innvirkning på sykdommen,” sa han.


Dr. fra VM Medical Park Samsun Hospital Child Neurology Clinic. Foreleser Medlem Hülya İnce uttalte at epilepsi rammer omtrent 1 prosent av verdens befolkning og er også kjent som “epilepsi” blant publikum.

“Det skjer uten utløsende faktorer.”

Dr. Foreleser Medlem İnce sa: “Epilepsi manifesterer seg med intermitterende angrep forårsaket av unormale overdreven og/eller samtidige nevronale utladninger i hjernen. Faktorer som lavt blodsukker, hodetraumer, biokjemiske lidelser og høy feber hos små barn kan føre til anfall. “I dette tilfellet kalles de utløste anfall, mens epilepsi refererer til anfall som oppstår uten disse utløsende faktorene,” sa han.

Dr. Foreleser Medlem Hülya İnce

“Vær forsiktig hvis anfall varer lenger enn 24 timer.”

Dr. Foreleser Medlem İnce sa også at epilepsi inkluderer anfall med høy sannsynlighet for tilbakefall samt tilstander diagnostisert med et spesifikt epilepsisyndrom.

“Mer vanlig hos voksne enn hos menn.”

Dr. understreker at selv om det er kjent at miljømessige og genetiske faktorer påvirker sykdommen, er ikke epilepsi assosiert med noen etnisk gruppe, kjønn eller aldersgrense. Foreleser Medlem İnce sa: “Men det er mer vanlig hos menn i voksen alder fordi de er mer involvert i det sosiale livet og er mer sannsynlig å bli utsatt for traumer. “West syndrom, som er en spesiell type epilepsi, er generelt mer vanlig hos gutter, og absence epilepsi er generelt mer vanlig hos jenter,” sa han.


“Risikoen for anfall er høy tidlig i spedbarnsalderen”

Dr. Foreleser Medlem Hülya İnce forklarte at dette skyldes forskjeller i nevronstruktur, ionekanaler og reseptorstrukturer i den utviklende hjernen.

 

“Hos babyer i faresonen, er en barnenevrologsjekk nødvendig i løpet av det første året.”

Han sier at frekvensen av epilepsirelaterte effekter hos babyer er lavere enn hos voksne, sier Dr. Foreleser Medlem İnce sa: “Av denne grunn bør babyer i faresonen (babyer med tilstander som for tidlig fødsel, flergangsgraviditet, sykehusinnleggelse i nyfødtperioden, hjernetraume, hjerneblødning, hjerneinfeksjon, utviklingsforsinkelse) evalueres av en barnenevrolog innen det første året og han avsluttet sine uttalelser med å si: “Permanente sykdommer må forebygges.”

Kilde: VM Medical Park Samsun Sykehus barnenevrologisk  klinikk

 

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

“Å spise fort og for mye under Ramadan kan forårsake fordøyelsesbesvær”

Gastroenterologispesialist uttalte at måltidspausene er ganske lange under Ramadan. Dr. Ömer Faruk Yolcu sa: “Denne situasjonen utløser sykdommer hos de med magesykdommer. Å spise for mye på iftar og sahur og legge seg umiddelbart etter å ha spist på sahur kan utløse refluksanfall. I tillegg, etter en lang periode med faste, avtar bevegelsene i fordøyelsessystemet over tid. Av denne grunn kan inntak av rask og overdreven mat på iftar føre til oppblåst mage og fordøyelsesbesvær,” sa han.
Spesialist fra VM Medical Park Samsun sykehus Gastroenterologisk klinikk. Dr. Ömer Faruk Yolcu ga informasjon om mageproblemer som kan oppstå under ramadan.

"Å spise fort og for mye under Ramadan kan forårsake fordøyelsesbesvær"
“Å spise fort og for mye under Ramadan kan forårsake fordøyelsesbesvær”

“Gastritt- og magesårpasienter bør være forsiktige”

Personer som har størst risiko for å oppleve ubehag i magen mens de faster: Spesialist sa at det er mennesker med gastritt, magesår og reflukssykdom. Dr. Yolcu sa: “Å spise for mye mat på iftar og sahur og gå til sengs umiddelbart etter å ha spist på sahur kan utløse refluksanfall. I tillegg, etter en lang periode med faste, avtar bevegelsene i fordøyelsessystemet over tid. Av denne grunn kan inntak av rask og overdreven mat på iftar føre til oppblåst mage og fordøyelsesbesvær. “De som har gastritt eller sårproblemer i magen, anbefales å fullføre behandlingen før de begynner å faste,” sa han.

Spesialist fra VM Medical Park Samsun sykehus Gastroenterologisk klinikk. Dr. Ömer Faruk Yolcu
Spesialist fra VM Medical Park Samsun sykehus Gastroenterologisk klinikk. Dr. Ömer Faruk Yolcu

“De med kroniske sykdommer bør konsultere en spesialist før de faster.”

Spesialist uttalte at det ikke er noen skade i å faste for personer med milde mageproblemer, med forholdsregler som kosthold og medisiner . Dr. Yolcu sa: “De som har en kronisk sykdom, tidligere sår eller mageblødninger bør konsultere en spesialist før Ramadan og ta de nødvendige forholdsregler, og om nødvendig støtte denne prosessen med medisiner. “Fasting for sårpasienter som fortsatt er under behandling, de som har ernæringsvansker på grunn av nylig mageblødning, magekreft, alvorlig reflukssykdom eller ulike magesykdommer kan forårsake ugunstige helsemessige forhold,” sa han.

“Vær oppmerksom på søvnmønstre”

Spesialist Dr. Yolcu delte følgende informasjon om måter å faste på en sunn måte:
«De som faster bør konsumere nok vann og ta hensyn til søvnmønsteret deres under Ramadan. Siden stoffskiftet avtar under ramadan, blir det lett å gå opp i vekt. Derfor bør tung mat med høye kalorier unngås. Iftar bør deles i to måltider. Plutselig belastning på magen under iftar forårsaker fordøyelsesproblemer. “For å unngå fordøyelsesproblemer under Ramadan, kan en tallerken suppe, en daddel eller en fiken foretrekkes til det første måltidet.”


“Fasting bør ikke gjøres før du står opp for sahur”

Spesialist påpeker at det er skadelig å faste før man står opp for sahur. Dr. Yolcu sa: “Hvis du faster før du står opp for sahur, vil stoffskiftet reduseres ettersom fasteperioden blir lengre og tretthet og hodepine kan oppstå. Spis måltidene sakte, både på sahur og iftar. Tygg maten grundig og drikk mye vann. Å unngå oppblåst mage vil også forbedre søvnkvaliteten din. Unngå fet, varm og krydret mat. “Siden kroppen forblir dehydrert i veldig lang tid under faste, er det nødvendig å drikke vann ofte mellom iftar og sahur for å kompensere for væsketapet,” sa han.


“Du kan ta en tur 2 timer etter iftar uten å bli sliten.”

Ekspert sier at blodsukkeret synker under faste. Dr. Yolcu sa: “Blodsukkeret stiger raskt under iftar. Hvis folk ikke våkner for sahur, begynner nedgangen i blodsukkeret tidlig på dagen og fortsetter å avta. Av denne grunn bør prinsippet om å spise lite og ofte også brukes etter iftar. Vær forsiktig så du ikke forblir inaktiv under Ramadan. Du kan gå en tur 2 timer etter iftar uten å slite deg for mye. “Husk også at det er skadelig å gå, løpe eller trene i treningsstudioet på full mage for å brenne av overflødig mat.”


“Start iftar med suppe”

Ekspert anbefaler å starte iftar med lett mat som vann, suppe og salat. Dr. Yolcu sa: “Ikke overbelast den tomme magen din raskt under iftar. Tygg bitene sakte og lenge. Velg hovedmåltidet noen timer etter at du har brutt fasten. “Mens du fokuserer på frukt og grønnsaker, vær forsiktig med å konsumere yoghurt, kjernemelk eller melk,” sa han.

“Altfor krydret mat bør unngås på sahur.”

Spesialist påpeker at altfor krydret, fet og salt mat som vil slite magen bør unngås under sahur. Dr. Yolcu sa: “I stedet for å overspise på sahur, velg mat som tar lang tid å fordøye, for eksempel fullkornsprodukter, grønnsaker og salat. Spis fibrøs mat under Ramadan, spesielt ved sahur; “Hold deg unna tunge og krydrede retter som stekt mat og kebab,” sa han.

“Faste er ikke en vekttapmetode”

Ekspert understreker at faste aldri er en vekttapmetode. Dr. Yolcu sa: “De fleste gjør feilen ved å tro at de vil gå ned i vekt under Ramadan. På grunn av nedgang i stoffskiftet øker imidlertid risikoen for å gå opp i vekt under Ramadan snarere enn avtar. Under Ramadan forårsaker spesielt bakverk, pitabrød og desserter vektøkning fordi de inneholder mye kalorier. “Å spise sakte og i små mengder på iftar og ta kosttilskudd som en matbit noen timer senere anbefales som det ideelle iftarbordet,” sa han.


“Du bør drikke mye vann”

Eksperten sier at den viktigste måten å forhindre vektøkning under Ramadan er å drikke mye vann. Dr. Passasjeren sa: «Sørg for å drikke omtrent 2,5 liter vann mellom iftar og sahur. Vær også forsiktig med krydderforbruk under Ramadan. Prøv å søte kompotter ved å bruke kanelstenger i stedet for sukker. Vær forsiktig med å bruke spisskummen i små mengder, da det hjelper fordøyelsen. “Gurkemeie vil være gunstig for galleblæren din,” sa han.


“Å starte iftar med suppe kan forhindre å spise tunge måltider.”

Ekspert anbefaler å starte iftar med suppe. Dr. Yolcu sa: «Spesielt supper med grønnsaker og yoghurt letter både fordøyelsen og hindrer deg i å spise for mye og tung mat, da det vil gi deg en metthetsfølelse. Metthetsfølelsen når hjernen 13 minutter etter den første biten. Så ta en pause på 3-4 minutter før du går fra suppe til hovedrett. Spis frukt med skall. Dette øker metthetsfølelsen, gir vitaminstøtte og sikrer tarmens funksjon. Gå til slutt raskt i 45-60 minutter, 1-1,5 timer etter iftar. Dette hindrer stoffskiftet i å bremse ned. “På denne måten vil du beskytte både formen din og helsen din,” avsluttet han sine ord.

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

“Å konsumere overdreven te og kaffe under Ramadan forårsaker tørst neste dag.”

Ernærings- og kostholdsspesialist Dyt påpeker at te og kaffe konsumert under Ramadan ikke dekker vannbehovet . Tuğçe Yılmaz sa: “Siden det er vanskelig å konsumere vann under Ramadan på grunn av den korte spise- og drikkeperioden, blir te og kaffe generelt gitt større betydning. Imidlertid akselererer te og kaffe utskillelsen av vann fra kroppen på grunn av deres vanndrivende effekt. I tillegg, hvis det konsumeres for mye, kan det forårsake tørsteproblemer neste dag. “Av denne grunn bør du redusere mengden te og kaffe og være oppmerksom på ditt daglige vannforbruk,” sa han.

Dyt. fra VM Medical Park Samsun Sykehus Ernærings- og kostholdsklinikk. Tuğçe Yılmaz
Dyt. fra VM Medical Park Samsun Sykehus Ernærings- og kostholdsklinikk. Tuğçe Yılmaz

VM Medical Park Samsun sykehus Ernærings- og kostholdsspesialist Dyt. Tuğçe Yılmaz ga informasjon om vannforbruk under Ramadan.
Oppgir at mengden daglig vannforbruk varierer fra person til person, Dyt. Yılmaz sa: “Det anbefales generelt å drikke omtrent 35 ml vann per kilo vekt. Men på grunn av den korte spise- og drikkeperioden under Ramadan, kan daglig vannforbruk være vanskelig, og vannmengden blir ofte ignorert. I stedet legges det mer vekt på te og kaffe. Imidlertid akselererer te og kaffe utskillelsen av vann fra kroppen på grunn av deres vanndrivende effekt. I tillegg er te og kaffe ikke erstatninger for vann, og overdreven inntak kan forårsake tørsteproblemer neste dag. Av denne grunn bør du redusere mengden te og kaffe og være oppmerksom på ditt daglige vannforbruk. “Du bør prøve å konsumere minst 1,5 liter vann om dagen for å forhindre hodepine og tørsteproblemer mens du faster,” sa han.

Inntak av overdreven te og kaffe under Ramadan forårsaker tørst neste dag.
Inntak av overdreven te og kaffe under Ramadan forårsaker tørst neste dag.

“Vann bør konsumeres over tid mellom iftar og sahur.”

Nevner situasjonene som bør tas i betraktning når man drikker vann under Ramadan, Dyt. Yılmaz sa: “Det er bedre å drikke 1 glass vann når du bryter fasten og spre det gjenværende vannet mellom iftar og sahur. Det er viktig å drikke vann 1 time før leggetid. Ellers kan behovet for å stå opp ofte om natten redusere søvnkvaliteten din, og du kan føle deg mer sliten dagen etter. “Du bør også huske at suppe, mineralvann, te og kaffe ikke erstatter vann,” sa han.

“Salt og krydret mat kan forårsake dehydrering”

Nevner at det er forholdsregler som må tas mens du faster for å unngå dehydrering, Dyt. Yılmaz sa: “I tillegg til å erstatte ditt daglige vannforbruk, bør du unngå salt og krydret mat som kan forårsake tørste ved iftar- og sahur-måltider. Å tilsette ferske sitronskiver, fersk ingefær, friske mynteblader eller rullet kanel i vannet du inntar mellom iftar og sahur gir en annen aroma til vannet, gjør det lettere å drikke, beroliger magen og kan undertrykke ønsket om å spise søtsaker. Du kan også dra nytte av grønnsaker og frukt med høyt vanninnhold. “Du kan legge til agurk- og tomatskiver på bordet på sahur, og spise flere salater og grønnsaksretter på iftar-bordet,” sa han.

“Å drikke vann er bra for nyresykdommer”

Dyt. Yılmaz listet opp fordelene med å drikke vann for kroppen som følger:
«Vann forhindrer dårlig ånde.
Det hjelper til med å lindre forstoppelse og latskap i tarmen forårsaket av fordøyelsesproblemer.
Det kan ha en beskyttende effekt mot nyresykdommer.
Det balanserer kroppstemperaturen.
Det fjerner giftstoffer fra kroppen og forynger huden.
Det hjelper å gå ned i vekt og akselererer fettforbrenningen.
Det sikrer sunn funksjon av indre organer.
Det regulerer fordøyelsessystemet.
“Det hjelper med å fjerne ødem fra kroppen.”

Kilde: VM Medical Park Samsun Sykehus Ernærings- og  kostholdsklinikk

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

Vær forsiktig med jernmangel under Ramadan

“Oppmerksomhet bør rettes mot jernmangel under Ramadan”

Spesialist Dr. Harika Uğurtay,
spesialist i indremedisin, uttalte at de med jernmangel bør ta forholdsregler ved å ta en blodprøve under Ramadan. Harika Uğurtay sa: “Hvis jerntilskudd er nødvendig for de som faster, bør medisinene tas minst en halv time etter sahur eller 2-3 timer etter iftar.”
VM Medical Park Samsun Hospital Internmedisinsk spesialist Dr. Harika Uğurtay ga informasjon om jernmangel og faste.

Spesialist fra VM Medical Park Samsun sykehus indremedisinsk klinikk. Dr. Harika Uğurtay: Vær oppmerksom på jernmangel under Ramadan
Spesialist fra VM Medical Park Samsun sykehus indremedisinsk klinikk. Dr. Harika Uğurtay:

Ekspert definerer anemi som en tilstand der blodet ikke har nok og sunne røde blodlegemer. Dr. Uğurtay sa: “Hovedårsaken til denne situasjonen er jernmangel. “Røde blodlegemer frakter oksygen til kroppens vev,” sa han.

“Symptomer bør tas hensyn til”

Uttrykker symptomene sett ved jernmangel, spesialist. Dr. Uğurtay sa: “Når det ikke er nok jern, er hemoglobin, dette oksygenbærende stoffet, også utilstrekkelig, og som et resultat kan det oppstå plager som svakhet, tretthet, hjertebank, svimmelhet og kortpustethet. I tillegg kan symptomer som hårtap, svakhet og formendringer i negler, og misdannelser i tunge og lepper også observeres. “Hvis en person har jernmangelanemi , kan ønsket om å konsumere ikke-næringsrike stoffer (jord, kull, is, etc.) også oppstå,” sa han.

Vær forsiktig med jernmangel under Ramadan
Vær forsiktig med jernmangel under Ramadan

“Årsaker til jernmangelanemi”

Spesialist sier at jernmangelanemi kan være forårsaket av forskjellige årsaker. Dr. Harika Uğurtay sa: “Disse inkluderer utilstrekkelig jerninntak (et vegetarisk eller vegansk kosthold, et kosthold som inneholder utilstrekkelig jern), økt behov (graviditet), absorpsjonsforstyrrelser (cøliaki, gastrointestinale operasjoner). “Det kan også være forårsaket av tap (som kraftige menstruasjonsblødninger , hemorroideblødninger , kreftrelatert blodtap, hyppig bloddonasjon) og blodødeleggelse på grunn av forskjellige blodsykdommer,” sa han.

 

“Blodprøve bør tas hver 6. måned”

Spesialist anbefaler at den enkelte bør ta en blodprøve minst hver sjette måned, selv om han ikke har noen plager. Dr. Uğurtay forklarte: “Hvis jernmangelanemi oppdages, spesielt hos menn etter fylte 50 år og kvinner i overgangsalderen, er det viktig å utføre kreftscreening.”

“Folk med forstoppelsesproblemer bør prioritere fibermat.”

Spesialist understreker at under ramadan bør man være oppmerksom på å fylle på væskeunderskuddet mellom iftar og sahur. Dr. Uğurtay sa: “Et balansert kosthold bør være rettet, og spesielt personer med forstoppelsesproblemer bør prioritere fibermat. “Hvis jerntilskudd er nødvendig, bør medisinen tas minst en halv time etter sahur eller 2-3 timer etter iftar,” sa han.

Kilde: VM Medical Park Samsun sykehus indremedisinske  klinikk

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

“Ammende mødre bør konsultere legen sin før de faster.”

Gynekologi og obstetrikkspesialist Op. uttalte at fasting av ammende mødre er et problem som må tas i betraktning når det gjelder mødres helse og ernæringen til babyen. Dr. Zeynep Banu Erdoğdu sa: “Fasting mens du ammer bør avgjøres ved å ta hensyn til faktorer som effekten av langtidsfaste på morsmelk, babyens ernæringsmønster og morens egne ernæringsbehov. “Siden hver mor og babys tilstand er forskjellig, er det nødvendig å konsultere en lege før du faster,” sa han.

"Ammende mødre bør konsultere legen sin før de faster."
“Ammende mødre bør konsultere legen sin før de faster.”

VM Medical Park Samsun Hospital Gynekologi- og obstetrikkspesialist Op. Dr. Zeynep Banu Erdoğdu ga informasjon om amming og faste. Op sa at fasting av ammende mødre er et problem som krever oppmerksomhet når det gjelder mors helse og babyens ernæring. Dr. Erdoğdu sa: “I denne prosessen, når du bestemmer deg for å faste, bør faktorer som effekten av langtidsfaste på morsmelk, babyens ernæringsmønster og morens egne ernæringsbehov tas i betraktning. Siden hver mor og babys situasjon er forskjellig, er det viktig å konsultere legen din før du faster. “Legen din kan gi deg individuelle råd og hjelpe deg med å lage en sunn fasteplan.”
“Kvaliteten på morsmelk kan bli påvirket”

Gynekologi og obstetrikkspesialist Op. Dr. Zeynep Banu
Gynekologi og obstetrikkspesialist Op. Dr. Zeynep Banu

Fødselslege Gynekologi og obstetrikkspesialist Op. Dr. Zeynep Banu

Op sier at de som vurderer å faste som ammende også bør vurdere babyens ernæringsrutine. Dr. Erdoğdu sa: “Morsmelk gir de næringsstoffene som er nødvendige for babyens vekst og utvikling. Men siden væske- og næringsinntaket ditt er begrenset mens du faster, kan kvaliteten og kvantiteten av morsmelk bli påvirket. Derfor er det viktig å amme babyen med jevne mellomrom og drikke nok væske. “Ved å ta hensyn til væskeforbruket lar deg beskytte din egen helse og møte babyens ernæringsbehov,” sa han.
“Legen din kan anbefale ytterligere kosttilskudd.”

Zeynep Banu
Zeynep Banu

Op uttalte at å ta ekstra ernæringsstøtte når det er nødvendig er et av trinnene som må tas for å møte behovene til babyen . Dr. Erdoğdu sa : “Hvis du er i fare for underernæring mens du faster, kan legen din anbefale ytterligere kosttilskudd. Disse kosttilskuddene kan brukes til å gi de næringsstoffene som er nødvendige for babyens utvikling. “Det er viktig å følge legens anbefalinger for å beskytte babyens helse.”

“Moderens ernæringsbehov bør ikke ignoreres”

Op understreker at et annet viktig poeng for ammende mødre å vurdere under fasteprosessen er å ikke ignorere sine egne ernæringsbehov. Dr. Erdoğdu sa: “Det er viktig å følge en sunn og balansert ernæringsplan mens du faster. Det er et viktig skritt å ta hensyn til ernæringsmessig mangfold ved iftar- og sahur-måltider og innta mat rik på protein, fiber, vitaminer og mineraler. “På denne måten kan du beskytte din egen helse og holde energinivået høyt gjennom hele ammeprosessen,” sa han.

Kilde: VM Medical Park Samsun Sykehus Gynekologi og Obstetrisk  klinikk

 

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

“Blodsukkerubalanse kan gjøre faste risikabelt”

Blodsukkerubalanse  kan gjøre faste risikabelt”

Spesialist i endokrinologi og metabolske sykdommer  Prof. sier at diabetes  er en sykdom der blodsukkerbalansen blir forstyrret.  Dr. Mehmet Hulusi Atmaca sa: “Blodsukkerbalanse kan ikke etableres hos diabetikere fordi det er en mangel på insulin som skilles ut fra bukspyttkjertelen. “Evnen til diabetespasienter til å faste avhenger av sykdommens type, forløp og andre medfølgende sykdommer,” sa han.


VM  Medical  Park Samsun Hospital Endokrinologi og metabolske sykdommer Spesialist Prof. Dr. Mehmet Hulusi Atmaca  ga informasjon om faste og diabetes i Ramadan .

Prof. Dr. sa at  selv om diabetes generelt er  kjent som en sykdom der blodsukkeret kan stige veldig høyt , kan det i det virkelige  liv forårsake  unormale blodsukkerstigninger og /eller unormale fall som kan sette liv i fare. Dr. Mehmet Hulusi Atmaca sa: ” I denne forbindelse er diabetes en sykdom der blodsukkeret blir ubalansert. Mens blodsukkeret kan holde seg innenfor normale grenser hos friske personer uten diabetes til tross for ernæringsmessige ubalanser,   kan ikke denne balansen etableres hos diabetikere på grunn av mangel på insulin som skilles ut fra bukspyttkjertelen. ” Dermed kan langvarig faste føre til et plutselig fall i blodsukkeret, noe som kan være livstruende  ,  eller overdreven og usunn ernæring kan føre til et høyt blodsukkernivå .”

Faste  kan være risikabelt for noen  diabetikere

 Prof. Dr. sa at faste er en form for tilbedelse der sult  og  tørst fortsetter gjennom dagen  i varierende tidsrom avhengig av  årstid  og  geografi  . Dr. Atmaca sa: Hvilken pasient som kan faste avhenger av typen diabetes, forløpet og andre medfølgende sykdommer. Derfor  må hver  diabetespasient vurderes individuelt i denne forbindelse. “Det er ikke hensiktsmessig for noen pasienter å bli utsatt for langvarig sult eller tørste, og noen kan settes i stand til å faste med passende forholdsregler og nye ordninger i behandlingen ,” sa han. 

“Forholdet mellom faste og diabetes er evaluert i 3 grupper”

Som sier at forholdet mellom fastende og diabetespasienter ganske enkelt kan diskuteres i tre grupper, sier Prof. Dr. Atmaca listet dem opp som følger :

Prof. fra VM Medical Park Samsun Hospital Endokrinologi og Metabolske Sykdomsklinikk. Dr. Mehmet Hulusi Atmaca
Prof. fra VM Medical Park Samsun Hospital Endokrinologi og Metabolske Sykdomsklinikk. Dr. Mehmet Hulusi Atmaca

Pasienter som ikke bør faste betingelsesløst: Disse er; De med type 1-diabetes , de med type 2-diabetes hvis blodsukkeret er ustabilt og ute av kontroll,  de som opplever plutselige blodsukkerfall ( hypoglykemi )  , de som får intensiv insulinbehandling (3 eller flere insulininjeksjoner  om dagen ) , gravide med diabetes kvinner  og de med nyresvikt er pasienter som gjør det.

Pasienter som kan faste forutsatt at de tar visse forholdsregler: Pasienter med  type 2 diabetes hvis blodsukker er balansert med diabetespiller eller bruk av insulin en eller to ganger daglig  . Pasienter i  denne gruppen bør konsultere legen sin og lage en fastespesifikk behandlingsordning. Ellers bør man ikke  faste  .

Pasienter som kan faste:  Dette er pasienter hvis blodsukker   kun kontrolleres med diett eller med piller som inneholder metformin  og/eller  pioglitazon . ” Hvis disse pasientene faster  , trenger de ingen  endringer  i medisinene sine .”

“Søt og deigaktig mat bør unngås.”

Prof. understreket at pasienter som anses som egnet til å faste  bør være forsiktige med sult og tørste som varer i ca. 14 timer. Dr. Atmaca sa:  ” I tilfelle plutselige fall i blodsukkeret under faste  eller økninger som overstiger 250 mg/dl,  bør fasten stoppes og  en lege bør konsulteres.  Det er av stor betydning at pasienter våkner til sahur, drikker nok væske, og innholdet og mengden av menyen.  Å holde seg unna søt og bakverkholdig mat og begrense kalorier kan gi  vekttap , spesielt for pasienter med vektproblemer. “Som et resultat, for kvalifiserte pasienter,  kan måneden Ramadan gjøres om til  en måned med muligheter og profitt når det gjelder helse,” sa han.

Kilde: VM Medical Park Samsun sykehus endokrinologi og metabolske sykdommer  klinikk

 

VM Medical Park Samsun Hospital Andre nyheter

 

14. mars Medisindagutstillingen åpnet på VM Medical Park Samsun

14. mars Medisindagens utstilling åpnet

14. mars Medisindagens utstilling åpnet

14. mars  Medisindagutstillingen åpnet  på VM  Medical  Park  Samsun 

På 14. mars Medicine Day-utstillingen i VM  Medical  Park Samsun Hospital Block C  Lobby , fikk studentene muligheten til å vise frem sine talenter og fortelle samfunnet om kunstens helbredende kraft  . Temaet for utstillingen utarbeidet av studentene ved Samsun Educational Sciences College var  ” Kunstens  helbredende kraft ” .

Maleriutstillingen åpnet spesielt for 14. mars Medisindagen vakte stor oppmerksomhet fra sykehusansatte og besøkende.  VM  Medical  Park Samsun Hospital  overlege og  nukleærmedisinsk spesialist Dr. Şafak Aygül, spesialist i hjerne- og nervekirurgi ( nevrokirurgi ) Prof. Dr. Keramettin Aydın spesialist på øyehelse og sykdommer  Op. Dr. Talha Özdemir  møtte elevene som besøkte utstillingen. Studentene opplevde både spenningen ved å  feire  Legenes medisindag og fikk  detaljert informasjon om medisinsk avdeling .

Sykehusledelsen og leger uttrykte sin tilfredshet med studentenes besøk og understreket viktigheten av å ha nøyaktig  informasjon  om helse  . Studentene erfarte hvor verdifulle helsetjenester er ved å se prosedyrene og behandlingene utført på sykehuset på nært hold.

14. mars Medisindagens utstilling åpnet
14. mars Medisindagens utstilling åpnet

”  Kunstens helbredende  kraft ble  forklart

Gi informasjon om arrangementet,  VM  Medical  Park Samsun Hospital overlege Dr. Şafak Aygül sa:  “Denne kunstutstillingen fokuserte på studenter  som viser sin evne til å uttrykke seg  gjennom kunst og gir samfunnet muligheten til å forklare kunstens helbredende kraft . “Vårt mål var å understreke viktigheten av å jobbe innen helse og å øke bevisstheten om helse i samfunnet, ” sa han.

Kilde:  VM Medical Park Samsun sykehus

Diyar21Haber
BÖLGE HABER

Hakkari’de cisim patlaması: 1 yaralı

MAGAZİN

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin ilk günü “Kayıtsız” filmi konuşuldu

Yaşam

Molla Sinan Ünel: Ümmet olmak birliği beraberliği ve kuvveti beraberinde getirecek

KÜLTÜR SANAT

Engelliler Meclisi’nden ‘Bahara merhaba’ konseri

Yaşam

Sığınmacı çoban, patronunu öldürdü

MAGAZİN

Mukadderat sete çıkacak!

YEMEK / GIDA

İşte asla eve sokmamamız gereken yiyecekler

DÜNYA

Eşek arısı sürüsü İsrail askerlerine saldırdı.. 12 asker hastaneye kaldırıldı

BÖLGE HABER Yaşam

Mardin’de bir bekçi nöbet yerinde ölü bulundu

GÜNCEL MAGAZİN SON DAKiKA

Eurovision Playback mi? Eurovision Şarkılar Canlı mı?

POLiTiKA & SiYASET

D21 News – Özgür Özel’in seçim başarısını ilk olarak Buket Aydın’a haber vererek kutladığı belirtiliyor.

BÖLGE HABER Yaşam

Yaralı halde gittiği hastaneden kaçan şahıs, kendisini vuran kişinin yanında yakalandı

MAGAZİN

Aslı Zen… KLİP ÇEKİMİNDE YANGIN ÇIKTI, PANİK ANLARI!

MAGAZİN

İlker Kaleli… İSPANYA’DA GÜNDEM OLDU!

BÖLGE HABER

Van’da kaçak avlanılan 3 ton 300 kilogram inci kefali ele geçirildi

Yaşam

Anneler Günü geldi: Teraryuma ilgi arttı

DiYARBAKIR YEREL HABER Yaşam

Engelsiz Bileşenler Federasyonu Diyarbakır’dan seslendi: BM Engelli hakları sözleşmesi uygulansın

MAGAZİN Sinema

Haluk Bilginer’in rol aldığı “The Veil” 29 Mayıs’ta Disney+’ta!

POLiTiKA & SiYASET

Meclis’te hakaretler havada uçuştu… ‘Konuşma lan’, ‘Zırto’, ‘Sarhoş’, ‘Terörist’..

GÜNCEL

Gölcük Tabiat Parkı’nın işletim hakları Bolu Büyükşehir Belediyesinden alındı