CHANGE  LANGUAGE

Norsk: Eksperter gir ulike forslag for å unngå å miste gevinstene som oppnås ved å faste under iftar.Diyar21 News

Eksperter gir ulike forslag for å unngå å miste gevinstene som oppnås ved å faste under iftar.

Spesialist i kostholdsekspert Duygu Ceyhan Irmak , som jobber ved Çekirge State Hospital , uttaler at fasting kan være en mulighet for kroppen til å gjenvinne helsen den har forsømt i et år.

Eksperter gir ulike forslag for å unngå å miste gevinstene som oppnås ved å faste under iftar
Eksperter gir ulike forslag for å unngå å miste gevinstene som oppnås ved å faste under iftar

Irmak påpeker at det skjer endringer i matvaner og livsstil i løpet av en måneds fasteperiode. Den sier at i løpet av fasteperioden synker mat- og væskeinntaket og stoffskiftet på grunn av nedgang i antall måltider og lengre fasteperiode.

Eksperter: “Gevinsten oppnådd gjennom faste bør ikke gå tapt ved iftar”

Duygu Ceyhan Irmak, spesialist kostholdsekspert ved Çekirge State Hospital, uttalte at faste kan være en mulighet for kroppen til å gjenvinne helsen den har forsømt i et år, og kom med ulike forslag for å forhindre at de positive gevinstene man oppnår ved å faste, går tapt under iftar.

Irmak påpekte at det skjer noen endringer i individets normale spisevaner og livsstil i løpet av en måneds fasteperiode, og sa: “Mange faktorer som endringer i mat- og drikkeutvalg, endring i spisetid, søvnmønster påvirkes. Fasteperioden påvirkes. tilsvarer å spise to måltider om dagen Antall måltider går ned og “Da fasteperioden varer ca. 13 timer, kan det oppstå en nedgang i stoffskiftet på grunn av redusert matinntak og væskeinntak.” sa.

“Du kan gå ned i vekt på en sunn måte”

Irmak påpekte at faste kan være en mulighet for kroppen til å gjenvinne helsen den har forsømt i et år, og sa: “I tillegg til reduksjonen i blodsukkernivået og blodinsulinnivået, reduseres insulinresistensen. Metabolismen begynner å brenne fett og begynner å bruke først fettet i blodet og deretter fettet som samles i leveren som energi.”Triglyserid- og LDL-nivået i blodet synker. Fettlever reduseres. Betennelsen undertrykkes. Immunforsvaret styrkes. Sunn vekt kan gå ned. Betydelige gevinster oppnås ved å ikke drikke alkohol og røyke i løpet av dagen.” han sa.

“Spis mat sakte”

Irmak listet opp de tingene som må tas i betraktning for ikke å miste de positive gevinstene som oppnås ved å faste under iftar, og sa: “Vi må ta næringsstoffene kroppen vår trenger på en balansert måte. Hvis den tomme magen plutselig blir overfylt med ønsket om å bli mett så snart som mulig under iftar, kan det føre til fordøyelsesvansker og økt blodsukker Mage Mat bør inntas sakte, litt etter litt, for å unngå helseproblemer som halsbrann, halsbrann, kvalme og forstoppelse. Vi bør bryte fasten med det vannet vi trenger mest. Drikkevann erstatter vannet vi mistet i løpet av dagen og fortynner det fortykkede blodet. Å drikke vann før måltider betyr også overdreven forbruk. Det hindrer deg også i å spise.” uttalte han.

“Velg lette måltider for sahur”

Irmak sa at det er nødvendig å stå opp for sahur, “Man bør ikke bare drikke vann under sahur og legge seg. I dette tilfellet øker tiden mellom måltidene og sultperioden øker. Følgelig oppstår tidligere blodsukkerfall. og dagen er uproduktiv. Sahur bør ikke bestå av tunge måltider fordi stoffskiftet øker. “Når den avtar, øker hastigheten maten blir til fett og risikoen for å gå opp i vekt. For sahur, en lett frokost bestående av matvarer som f.eks. som melk, yoghurt, ost og egg, eller lettfordøyelige måltider bestående av suppe, grønnsaker eller olivenoljeretter bør foretrekkes.” han sa. Kilde: Güneydoguguncel

Bildetillegg ble laget av Diyar21 Edit…​
Diyar21Haber
MAGAZİN

Mehmed: Fetihler Sultanı – DENGELER DEĞİŞİYOR!

Yaşam

Elleri ayakları bağlı ve gömülü kadın cesedi bulundu

POLiTiKA & SiYASET

1 Vitrin Haber – Erdoğan İran Cumhurbaşkanı Vekili Muhbir ile görüştü

MAGAZİN

Zamanın Kapıları’nın yeni fragman

SPOR

1 Vitrin Haber – Okan Buruk’un soyunma odasında ne dediği ortaya çıktı! “Kaldırın başınızı…”

SPOR

Beşiktaş – Jose Mourinho’nun maaşı belli oldu…

MAGAZİN

Alara Bozbey: Heyecan duyduğum hikâyeler var!

ASAYİŞ

Başörtülü hakim hakkında reddihakim talebinde bulunan avukat hakkında suç duyurusu

Yaşam

Haydar Dümen’in eşi de dolandırıldı!

KAZA Köpek Saldırıları

Köpek kaza yaptırdı..Balıkesir- İzmir yolunda trafik kazası: 3 ölü, 1 yaralı

Yaşam

Rümeysa Meriç Özcan – İlişkiye girmeyince arabaya bağlayıp uçurumdan attı!

MANŞET

19 Mayıs reytingleri belli oldu!

SPOR

Sörloth, İspanya’yı sallıyor

Yaşam

19 MAYIS COŞKUSU / ÜNLÜ SANATÇILARLA YAŞANDI!

SPOR

Süheyl Batum Ali Koç hakkında suç duyurusunda bulundu

KAZA

Antalya / Korkunç kaza: 2 ölü

Deprem

Deprem uzmanı Ahmet Ercan Balıkesir’i işaret etti! 7 büyüklüğünde deprem için Çanakkale’yi de uyardı

Deprem

Elazığ’da 4 şiddetinde deprem

MAGAZİN

Tur Rehberi / SETTEN EĞLENCELİ GÖRÜNTÜLER!

POLiTiKA & SiYASET

İMAMOĞLU’NDAN GENÇLERE: HEPİNİZ UMUTSUNUZ