Mayıs 11, 2024

CHANGE  LANGUAGE

12 interessante fakta om Norge

12 interessante fakta om Norge

Det er en reise til den skandinaviske halvøy! Ja, vi skal til Norge i fortsettelsen av våre linjer.
Norge er et land fullt av naturlige skjønnheter, med sine rolige og sjarmerende hus, som ligner den lille, glade kystbyen hvor mange mennesker ønsker å bo. Her er 10 interessante fakta om Norge, som er en drømmedestinasjon for mange mennesker med sin topprangering i World Happiness Report, lav kriminalitet og svært gode levekår:
Den har blitt restaurert i Diyar21 Official Web TV Studio.
1) Navnet Norge betyr Northern Way på det lokale språket. Det søteste landet i den nordlige regionen, det ser ut til å leve opp til betydningen av ordet, ikke sant?
2) Ski, en av de ledende og mest foretrukne vinteridrettene, ble født i Norge og har overlevd til i dag.
3) Den har en kystlinje på 21 500 kilometer; Vi overdriver ikke når vi sier at det smaker som en kystby, ikke sant?
12 interessante fakta om Norge

12 interessante fakta om Norge

4) Den vakreste laksen vokser i Norge. Selvfølgelig skal de ikke bruke dette til sushi? Ja, laksesushi ble først laget i Norge på 1980-tallet; Med andre ord lærte nordmenn faktisk japanerne hvordan man tilbereder sushi av laks.
5) Det landet som er minst berørt av global oppvarming er Norge. I disse dager hvor global oppvarming gjør seg gjeldende dag for dag, er Norge som et skjult land.
Norge blødde
6) Bor du i Norge, må du være ferdig med all matinnkjøp senest lørdag. Hvis du har en gjest som kommer og du trenger ekstra shopping, er det stor sannsynlighet for at dere alle går sultne; For i Norge er alle matbutikker stengt på søndager. På søndager har du kun tilgang til bensinstasjonsbutikker for mindre behov.

12 interessante fakta om Norge

7) Landet der det drikkes mest kaffe og det leses flest bøker per innbygger i verden er Norge. I følge disse dataene, tror du vi kan si at de også har kaffeboken og Instagram-trioen?

8) Visste du at sengene og klesskapene i Ikea er oppkalt etter bosetningene i Norge? Nå vet du!

9) Katter og hunder er selvfølgelig også høyt ansett i Norge. Det er forbudt å holde katter i nakken og kastrere hunder. Ellers resulterer begge situasjonene i straff.

12 interessante fakta om Norge

10) Som om det ikke er nok å være et av landene med lavest kriminalitet, ligger de mest luksuriøse fengslene i verden også i Norge. Hver fange kan enkelt få tilgang til internett på sin egen celle 11) Utdanning er blant alle gratisrettigheter. Norske universiteter gir gratis utdanning også for utlendinger. Hvordan kunne det ikke være mulig for et slikt land å utvikle seg, spør vi deg!

12) Hvis du bestemmer deg for å skrive en bok i Norge, er din største støttespiller staten. Stat; Du kjøper nøyaktig 1000 eksemplarer av boken din og sender dem til land rundt om i verden, noe som gjør jobben din enklere og åpner opp for verden.

Hvis vi har nok grunner til å bosette oss i Norge, hva sier du, la oss gå tilbake til våre vanlige liv eller starte nødvendige prosedyrer umiddelbart?
 Artikkelkilde: Migros TV

10 interessante fakta om Norge

Norge er et land mange drømmer om på grunn av blant annet høy levestandard, naturskjønnhet og lav kriminalitet. I følge FNs 2022-rapport er det det 8. lykkeligste landet i verden. For å bli bedre kjent med dette vakre skandinaviske landet har jeg samlet interessant informasjon som jeg har utarbeidet og du har likt å lese. Kos deg med å lese. 🙂

 

1-  Du bør ikke forlate matinnkjøpet på søndag

I Norge er alle matmarkeder stengt på søndager Du kan kun gå på bensinstasjonsmarkeder for dine små behov.

2- Landet er verdens nest største kaffeforbruker

Norge er nummer to etter Finland på listen over land som konsumerer mest kaffe i verden. Nordmenn drikker minst 3 kopper kaffe om dagen. Årlig kaffeforbruk per person er 10 kilo.

3- Universitetsutdanning er gratis

Offentlige universiteter er gratis i Norge

Her er enda en grunn til å bo i Norge. Offentlige universiteter i landet er gratis for både norske statsborgere og internasjonale studenter. Kun studenter er pålagt å betale en studieavgift på 30-60 euro per semester. Det er også ulike stipendmuligheter for private universiteter.

4- Det er forbudt å kastrere hunder unntatt når det er nødvendig.

Norge er et av landene som legger størst vekt på dyrs rettigheter. Det er ulovlig å kastrere hunden din bortsett fra når det er nødvendig. Igjen, ifølge et rundskriv utstedt i 2015. Du må ta hunden din på tur 3 ganger om dagen. De søte pusene ble selvfølgelig heller ikke neglisjert. I Norge er det forbudt å holde katter i nakken eller halen. Du kan heller ikke la den være alene hjemme når du skal på tur.

5- Den har den lengste tunnelen i verden

Laerdalstunnelen, som forbinder Oslo og Bergen, er den lengste tunnelen i verden med en lengde på 24,5 km. Den ble bygget mellom 1995-2000. Det tar ca. 20 minutter å passere gjennom tunnelen. En svingseparasjon ble gjort hver 1,5 km og det kostet 125 millioner dollar.

6- Nasjonaldrikken deres er Aquavit

Hvert land har sin egen nasjonale drink som er unik for det stedet. For eksempel er nasjonaldrikken til Tyskland øl, og nasjonaldrikken til Russland er vodka. Norges nasjonaldrikk er Akevitt eller Aquavit. Det betyr livets vann på latin. Den ble først produsert i Drammen, Norge, i 1804, av en lokal kjøpmann ved navn Johan Godtfried Schwencke, som et resultat av kongens dekret om at ingen sterk brennevin kunne lages av mais. Drikken destillert fra poteter er søtet med Karavay-likør. I tillegg brukes anis, fennikel, koriander, etc. for å tilføre aroma. brukes også.

7- Internett og TV er tillatt i fengsler

Norge er et land med svært lav kriminalitet. Både loven og den vellykkede rehabiliteringsprosessen av innsatte spiller en viktig rolle i dette. Internett- og TV-bruk er tillatt i fengselsceller i fengsler over hele landet. I tillegg har noen fengsler hobbyområder hvor det spilles konsollspill som PlayStation.

8- Navnet på landet betyr “sjøveien mot nord”

Ifølge middelaldermanuskripter ga den legendariske kongen Norr navnet sitt til landet. Ifølge folkelig oppfatning er navnet på landet avledet fra det norske ordet Norovergr, som betyr sjøvei mot nord, gitt til Norskehavet. Nordmenn kaller landet sitt Norge. Dette ordet var et av passordene til norske sjømenn. Ordet betyr lenger nord mot nord. Ifølge et annet syn stammer navnet på landet herfra.

9- Det berømte juletreet på Londons Trafalgar Square kommer fra Norge

Furutreet plantet hvert år på Trafalgar Square i London for julepynt har kommet fra Norge hvert år siden 1947. Norge forbereder og sender hvert år treet som en lojalitetsgjeld til England, som støttet det mot nazistenes okkupasjon mellom 1940 og 1945. Treet kalles skogens dronning. Trærne, som er 60-70 år gamle og 20 meter høye, sendes til London med skip etter seremonien som ble holdt i Oslo. Trærne som kommer, plantes på torget sammen med 500 lamper den første torsdagskvelden i desember. Treet er pyntet med norske gjenstander og åpnet med julesanger i en seremoni der tusenvis av mennesker deltok.

10- Hvis du vil bli forfatter, kan det være lurt å bosette seg i Norge

Bor du i Norge og tenker på å skrive bok, er du ganske heldig. Fordi myndighetene kjøper 1000 eksemplarer av boken din og distribuerer dem til biblioteker over hele landet. Dette gjør det lettere for deg å gjøre navnet ditt kjent.

Kilde: Newloggers

Diyar21Haber
BÖLGE HABER

Van’da kaçak avlanılan 3 ton 300 kilogram inci kefali ele geçirildi

Yaşam

Anneler Günü geldi: Teraryuma ilgi arttı

DiYARBAKIR YEREL HABER Yaşam

Engelsiz Bileşenler Federasyonu Diyarbakır’dan seslendi: BM Engelli hakları sözleşmesi uygulansın

MAGAZİN Sinema

Haluk Bilginer’in rol aldığı “The Veil” 29 Mayıs’ta Disney+’ta!

POLiTiKA & SiYASET

Meclis’te hakaretler havada uçuştu… ‘Konuşma lan’, ‘Zırto’, ‘Sarhoş’, ‘Terörist’..

GÜNCEL

Gölcük Tabiat Parkı’nın işletim hakları Bolu Büyükşehir Belediyesinden alındı

Yaşam

Manisa’da intihar! Sevgilisiyle tartışıp uçurumdan atladı

ASAYİŞ İlçe Haberleri

Diyarbakır’da 167 kilogram esrar ele geçirildi

MAGAZİN Sinema

‘’Zamanın Kapıları’’nın afişi yayınlandı

ASAYİŞ

Irak’ın kuzeyinde 17 terörist etkisiz hale getirildi

POLiTiKA & SiYASET

BM’nin Filistin kararı sonrası Türkiye’den açıklama

MAGAZİN

Shakira / VERGİ KAÇAKÇILIĞI SORUŞTURMASI KAPANDI!

DiYARBAKIR YEREL HABER POLiTiKA & SiYASET

Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkanı Bucak’tan Engelliler Daire Başkanlığı açıklaması

DiYARBAKIR YEREL HABER

Diyarbakır’daki o cadde 4 gün trafiğe kapatılacak

DÜNYA

Hamas’tan açıklama İntihar etmeye kalkışan bir İsrailli esiri son anda kurtardık

MAGAZİN

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali başladı

POLiTiKA & SiYASET

Beştepe’de Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sona erdi!

GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yargı eleştirilemez değildir

MAGAZİN

Atilla Atasoy’dan… BİR DEMET TÜRK MÜZİĞİ!

ASAYİŞ DiYARBAKIR YEREL HABER

Diyarbakır’da iki ayrı operasyonda 536 kilogram esrar 994 uyuşturucu madde ele geçirildi