2024-05-17

CHANGE  LANGUAGE

Muhteşem 1 anlaşma! Altay tankının motoru Güney Kore’den geliyor.

Muhteşem 1 anlaşma! Altay tankının motoru Güney Kore’den geliyor.

Türkiye ve Güney Kore arasındaki ticaret hacmi 10 milyar dolara ulaşırken, Altay Tankı ile ilgili şaşırtıcı bir gelişme yaşandı. Güney Kore’den tedarik edilen motorun entegre edildiği 2 adet ALTAY Tankı, testler için Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edildi. Bu anlaşma, Türkiye ve Güney Kore arasındaki ticaret ve yatırımların her geçen gün arttığını gösteriyor.

İki ülke arasındaki ticaret hacmi 2023 yılında 10 milyar doları aşarak 10.5 milyar dolara ulaştı.

Türkiye’nin ithalatı 9.4 milyar dolar, ihracatı ise 1 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. Güney Kore, Türkiye’ye elektronik eşyalar, otomotiv parçaları, kozmetik, sanayi makineleri ve kimyasal ürünler gibi çeşitli ürünler ihraç ediyor.

Başlıca ithal ürünleri ise elektronik cihazlar, motorlu taşıtlar, taşıt aksam ve parçaları, makine ve mekanik cihazlar, plastik mamulleri, demir-çelik, optik alet ve cihazlar.

Güney Koreli şirketlerin Türkiye’deki kümülatif yatırımı ise 2023 itibarıyla yaklaşık 3.8 milyar doları buluyor. Bu şirketler, özellikle otomotiv, enerji, inşaat, telekomünikasyon ve teknoloji gibi sektörlere yatırım yapmaktadır.

Müthiş anlaşma.. Altay tankının motoru Güney Kore’den

Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak

Muhteşem 1 anlaşma! Altay tankının motoru Güney Kore'den geliyor.
Muhteşem 1 anlaşma! Altay tankının motoru Güney Kore’den geliyor.

Türkiye ve Güney Kore arasındaki ticaret hacmi 10 milyar dolara ulaşırken Altay Tankı ile ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. Bu ülkeden tedarik edilen motorun entegre edildiği 2 adet ALTAY Tankı, testler için TSK’ya teslim edildi.

Türkiye ve Güney Kore arasındaki ticaret hacmi ve yatırımlar her geçen gn artıyor. İki ülke arasındaki ticaret 2023 yılında 10 milyar doları aşarak 10.5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Türkiye’nin ithalatı 9.4 milyar dolar olurken, ihracatı ise 1 milyar dolar düzeyinde tamamlandı. Güney Kore, Türkiye’ye elektronik eşyalar, otomotiv parçaları, kozmetik, sanayi makineleri ve kimyasal ürünler gibi ürünler ihraç ediyor. Başlıca ithal ürünleri ise elektronik cihazlar, motorlu taşıtlar, taşıt aksam ve parçaları, makine ve mekanik cihazlar, plastik mamulleri, demir-çelik, optik alet ve cihazlar.

3.8 MİLYAR DOLAR YATIRIM

2023 itibarıyla Koreli şirketlerin Türkiye’deki kümülatif yatırımı yaklaşık 3.8 milyar dolar. Güney Koreli şirketler, Türkiye’de özellikle otomotiv, enerji, inşaat, telekomünikasyon ve teknoloji gibi sektörlerde yatırım yapıyor. Ayrıca savunma sanayi, enerji, inşaat, otomotiv, telekomünikasyon ve bilgi teknolojileri gibi sektörlerde işbirliği projeleri yürütülüyor. Sabah’ın haberine göre, Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin, Türkiye’de 160’a yakın Koreli şirketin faaliyet gösterdiğini belirterek, “Türkiye, Güney Kore için Avrupa’daki en önemli ekonomik ortaklardan biri. Altyapı alanında iki ülke arasında Avrasya Tüneli ve 1915 Çanakkale Köprüsü gibi başarılı işbirliği örnekleri ortaya konuluyor” dedi. Ülkesinden Türkiye’yi 8 yıl sonra ziyaret eden bakan olduğuna işaret eden Park, “kan kardeşi ülke” olarak gördükleri Türkiye’ye ziyaretin anlamlı olduğunu, gelecek dönemde iki ülkenin stratejik ortaklığının çeşitli alanlarda daha da gelişeceğini söyledi. Park, Türkiye’nin Kore Savaşı’na en çok asker gönderen 4. ülke olduğunu anımsatarak, “Halkımız, Türkiye’nin fedakarlığını ve özverisini unutmayarak her zaman minnet duymaktadır, her iki ülke halkları da birbirini ‘kardeş ülke’ olarak tanır. Size bir örnek vermek gerekirse; depremden sonra Korelilerin, Türkiye’nin Seul Büyükelçiliğine yaptığı taziye ziyaretleri nisanın sonuna kadar devam etti” ifadesini kullandı.

AVRUPA’DAKİ EN ÖNEMLİ ORTAK

Park, Türkiye’nin, Güney Kore için Avrupa’daki en önemli ekonomik ortaklardan biri olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Altyapı alanında iki ülke arasında Avrasya Tüneli ve 1915 Çanakkale Köprüsü gibi başarılı işbirliği örnekleri ortaya konuluyor. Karşılıklı güven olmadan işbirliğinin mümkün olmadığı savunma sanayinde, Kore’den temin edilen güç grubu donanımlı Altay tankının teslim töreni, bu yılın nisan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın huzurunda gerçekleştirildi.”

ALTAY TANKININ MOTORU GÜNEY KORE’DEN

Türkiye ve Güney Kore, savunma sanayisinde işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyor. İki ülke, gelecek dönemde askeri anlaşma imzalama konusunda mutabakata vardı. Kısa süre önce Güney Kore’den tedarik edilen motorun ve transmisyonun entegre edildiği 2 adet ALTAY Tankı, testler için Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edildi. Testlerin tamamlanmasının ardından ALTAY, Güney Kore üretimi güç grubuyla seri üretime geçecek. Öte yandan T-155 FIRTINA Obüsü gibi bazı Türk savunma sanayii ürünlerinde de Güney Kore’den alınan teknoloji transferinin etkisi büyük. Habervitrini

Diyar21Haber
EĞiTiM

1 Vitrin Haber – Milli Eğitim Bakanı Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı

MAGAZİN

Pınar Deniz Cannes’da!

MAGAZİN

İnci Taneleri’nde Nehir detayı! Cihan’ın annesini kim öldürdü! Azem herşeyi açıklayacak mı?

EKONOMI

1 Vitrin Haber – Mehmet Şimşek: Finansal göstergeler iyileşiyor

MAGAZİN

Âşık Mahzuni Şerif… VEFATININ 22. YILINA ÖZEL BELGESEL!

ASAYİŞ BÖLGE HABER

Batman’da çok sayıda ruhsatsız tabanca ele geçirildi

ASAYİŞ

1 Vitrin Haber – Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ’ın cezası belli oldu

DiYARBAKIR YEREL HABER

Diyarbakır Valiliği’nden Önlem Açıklaması

Yaşam

Alanya’da turistlere fahiş fiyat: Restoran 50 bin TL hesap kesip 32 bin TL ceza aldı

SPOR

Aras Bulut İynemli’den Filenin Sultanları’na destek!

MAGAZİN

Gökçe Kırgız Taner… ÇOCUKLUK HAYALİ GERÇEK OLDU!

MANŞET

1 Vitrin Haber – TB-2 SİHA’ların son sistemi Avrupa semalarında

Yaşam

1 Vitrin Haber – Müjdat Gezen yine saçmaladı : Müslümanların bir adeti vardır

SPOR

1 Vitrin Haber – Galatasaray Fenerbahçe derbisine Arda Kardeşler atandı, sarı kırmızılılar ayaklandı

POLiTiKA & SiYASET

1 Vitrin Haber – Erdoğan: Gürcistan ile ticaret hedefimiz 5 milyar dolar

DÜNYA

Hollanda: Wilders, koalisyon hükümeti üzerinde anlaştıklarını duyurdu – 1 EuroNews Haber

DÜNYA

Ukrayna, Harkiv bölgesinin bir kısmından çekildi; Zelenskiy yurtdışı ziyaretlerini iptal etti –

BÖLGE HABER

ŞUSKİ Genel Müdürü İzol: Vatandaşlarımız suyu gönül rahatlığıyla içebilirler

MAGAZİN

Soner Olgun… TİYATRO SÜRPRİZİ!

DÜNYA

İrlanda Dışişleri Bakanı Martin: Filistin devletini bu ay tanıyacağız – 1 EN Haber

Bir yanıt yazın