CHANGE  LANGUAGE

Yurtdışında Yasayanlarin Türkiye’den Ev Alırken Dikkat Etmesi Gerekenler

Yurtdışında Yasayanlarin Türkiye’den Ev Alırken Dikkat Etmesi Gerekenler

Yurtdışında yaşıyor ama Türkiye’den ev almak istiyorsanız bu içeriğimiz tam size göre! İçeriğimizde gurbetçi olarak Türkiye’den ev almak istediğinizde nelere dikkat etmeniz gerektiğine yer vereceğiz.
Bir gurbetçi olarak Türkiye’den ev satın almak istiyorsanız, ilk karar verilmesi gereken nokta neye yatırım yapmak istediğinizi bilmek olmalıdır. Bunu bilmek, evinizi nereden satın alacağınıza ve ne tür bir mülk arayacağınıza karar vermenize yardımcı olacaktır.
Bu sorunun ikinci aşaması, kendinize Türkiye’nin hangi bölgesinde yaşadığınızı gördüğünüzü sormanızı sağlayacak; yeşillikler içerisinde kırsal, sessiz bir alan mı? Yoksa çok katlı manzaralar, görülecek yerler ve yapılacak şeylerle dolu yoğun, hareketli bir şehir hayatı mı? Kira geliri için yatırım yapmayı umuyorsanız daha yüksek kira talep eden veya hedef kitlenizi bulmayı umduğunuz alanlara bakmalısınız.
RUUF, sizi tercihlerinize uygun doğru mülke yönlendirmeye yardımcı olabilir. Ülkenin şehirleri ve bölgeleri hakkında yeteri kadar bilgiye sahip olamayabileceğinizi ve bu nedenle konutlara ait istatistikleri, bölgesel avantajları ve dezavantajları kestirebilemeyeceğinizi anlıyoruz. İyi bir tavsiyeye, rehberliğe ve güvenceye ihtiyacınız varsa sizin için buradayız.

Ev Alınca Oturum İzni Veren 10 Ülke

Her ülkenin ev alma yoluyla oturum verme şartları birbirinden farklı olsa da, belli bir tutarda gayrimenkul alarak oturum hakkı alabileceğiniz birbirinden cazip 10 ülke şöyle:

  • Yunanistan
  • Bulgaristan
  • İspanya
  • Portekiz
  • Malta
  • Macaristan
  • Letonya
  • Makedonya
  • İrlanda
  • Dominik Cumhuriyeti

Bölgenin Ev Satın Alma Amacınıza Uygunluğunu Belirlemek

Konum, hangi mülkü satın alacağınıza karar vermede hayati bir rol oynar. Alışveriş merkezleri, sağlık klinikleri, toplu taşıma, okul gibi ihtiyaç duyulan olanaklarla birlikte çevre dikkate alınacak ve evin değerine katkıda bulunacaktır.
Türkiye din, milliyet, etnik köken ve geçmişe bakılmaksızın hayatın her kesiminden insanlar için güvenli ve huzurlu bir ortam sunmaktadır. Türkiye çok kültürlüdür ve herkese karşı çok misafirperverdir. Ancak, gurbetçilerin ne istediklerini bilmeleri ve ihtiyaçlarına en uygun alanı bulmaları için önceliklendirmeleri çok önemlidir. Eğitim ve sağlık ihtiyaçlarınız kadar sosyal ihtiyaçlarınızı da düşünmelisiniz.

Yatırım Fırsatı Arıyorsanız Kira Getirisinin Düşünülmesi

Başlangıç sermayenizin büyümesiyle birlikte yatırım getirisi, herhangi bir yatırımcıyı kararlarında motive eden çok önemli iki faktördür. İstanbul, gayrimenkul için Türkiye’nin en uygun bölgelerinden biri olduğunu akılda tutarak yatırım yapmak için harika bir şehirdir. Bu nedenle, doğru mülkü seçmek çok önemli hale geliyor. İstanbul’da satılık evler incelenerek kira getirileri öngörülebilir.

(Gerekliyse) Oturma İzni Alma

Gurbetçiler ya da Türkiye’de yaşamak isteyen yabancılar, Türkiye’den ev alarak oturma iznine de başvuruda bulunabiliyorlar. Bu nedenle bir konut satın alırken bunu da biliyor olmak belki sizin için iyi bir fırsat da olabilir.

Müteahhit Firmasının Araştırılması

Henüz inşasına başlanmamış olan dairelerde müteahhit firmanın daha önceki benzer işlerdeki başarısına bakmak çok faydalı olur. Beğenilen daire ile satın alınan dairenin aynı daire olup olmadığı belediyeden kontrol edilmelidir. İnşaat tamamlanmadıysa kesinlikle kat irtifak tapusu alın.
Sadece kat irtifak tapusu almak yetmez. Daireyi satan kişiyle ayrıca sözleşme yapın. Sözleşmeyle dairenin teslim tarihini, hangi malzemelerin kullanılacağını, teslim tarihi geciktiğinde satıcının size ödeyeceği cezai şartı belirleyin. Yapacağınız sözleşmeye mutlaka kat irtifakının, kat mülkiyetine çevrilmesi şartını ekleyin.
Alacağınız daire inşaat halinde değilse kat mülkiyeti olup olmadığına dikkat edin. Kat mülkiyetine sahipse iskânı da var demektir. Tapu Sicil Müdürlüğü’ne gidilerek gayrimenkule ait tapu kütüğündeki kayıtlar incelenmelidir.
Bu incelemede,
  • Gayrimenkulün kime ya da kimlere ait olduğu,
  • Gayrimenkule ilişkin hisse oranları,
  • Gayrimenkul üzerinde irtifak (kullanım) hakkı olup olmadığı,
  • Kat irtifakının olup olmadığı, kurulmasına herhangi bir engel olup olmadığı,
  • Almak istenen bağımsız bölümün tapuda kayıtlı olup olmadığı,
  • Satışa engel bir karar bulunup bulunmadığı,
  • Yüz ölçümü,
  • İpotekli olup olmadığı,
  • Arsa sahibinin müteahhide uyguladığı tapu şerhleri, öğrenilmelidir.
  • Gayrimenkulün Yönetim Planı,
  • Satın alınacak konutun ya da konut projesinin bağlı bulunduğu belediyeye gidilerek ilgili İmar Müdürlüğü’nden satın alınacak yerin mevcut kayıtları incelenmelidir.
  • Yurtdışında Yasayanlarin Türkiye’den Ev Alırken Dikkat Etmesi Gerekenler
Yurtdışında yaşayan vatandaşlar ve yabancı uyruklu vatandaşlara Türkiye’de gayrimenkul sahibi olmaları durumunda uygulanan katma değer vergisi muafiyeti aynıdır.
Katma değer vergisi indiriminde aranan şartlar;
  • 1 Nisan 2017 tarihinden itibaren satılan konutlar için geçerlidir.
  • İş yeri veya konutun ilk kez teslim edilmesi şartı gerekir.
  • Konut için ödenecek bedelin döviz olarak yurt dışından getirilmesi gerekmektedir.
  • İndirimden yurt dışında yaşayan Türkler de yararlanabilir. Bunun için Türk vatandaşının 6 aydan daha uzun süredir yurt dışında çalışma veya oturma izni olması şartı aranmaktadır.
  • 1 yıl boyunca gayrimenkulü satmama şartı aranmaktadır. Aksi takdirde alınmayan katma değer vergisi, cezası ve gecikme zammı ile birlikte tahsil edilir.
Çoğu kişi Türkiye’de çok az seçenek olduğunu düşünüyor, ancak seçenek ve çeşitlilik bol. Bir mülk satın almak söz konusu olduğunda, özellikle gelecekte oturmayı düşündüğünüz bir ev ise çok fazla seçenek inceleyebilirsiniz. Sahibinden ya da müteahhitten ev alacağınızda biraz daha zamana ihtiyacınız olduğunu söylemekten ve daha fazla seçenek görmekten çekinmeyin.
Türkiye’de gayrimenkul satın almadan önce bunları bilmek önemlidir, çünkü her bölge farklılık gösterecektir. Devam eden bir projeyi seçtiyseniz daireleri, site alanını ve planlanan tesislerin nerede yer alacağını, ne kadar uzakta olduğunu görün ve gözlemleyin.

İyi Bir Temsilci Bulmak

Türkiye’ye gelmeden bir konut satın almak istiyorsanız ve tereddütleriniz varsa RUUF gibi alanında deneyimli bir ekip ile görüşmek size büyük avantaj sağlar. Böylece prosedürlerde boğulmaz ve kendiniz için en uygun olan yatırım aracı olan yeni konutunuza kavuşursunuz. Güvenilir bir temsilci bulmak tüm ev satın alma sürecinizi kolaylaştıracaktır.
Yurt dışında yaşayan gurbetçilerimiz için de artık Türkiye’de avantajlı koşullarla ev sahibi olmak mümkün. Çünkü onlar için konut finansmanına ulaşılabilirliğini kolaylaştıran gurbetçi mortgage bulunuyor. Daha avantajlı bir ödeme seçeneği ve kolaylık arayışındaysanız RUUF ile tanışmalısınız.
RUUF, hayalinizdeki evi sizin için satın alır, siz ise hiçbir peşinat ödeme zorunluluğu olmadan bu eve sahip olmaya başlarsınız. RUUF, evi sizin başvurunuz sırasında satın alır, evin anahtarlarını size teslim eder ve sonrasında ise size düşen kira öder gibi parça parça evinize sahip olmaktır. Evin %100’üne sahip olduğunuz gün tapunun da tek sahibi olursunuz! Sen de hemen ücretsiz başvurunu yap, Türkiye’den ev sahibi olma hayallerini erteleme!
Kaynak: Ruuf.com.tr

Türkiye’de Yaşayıp Yurt Dışından Ev Almak mı Yoksa Yurt Dışında Yaşayıp Türkiye’den Ev Almak mı?

Dünyanın nüfusu sürekli artıyor. 2000’li yılların başında 6 milyarı henüz geçen dünya nüfusu, 2010’da 7 milyara yaklaştı; 2022 yılında ise 8 milyarı aştığı tahmin ediliyor. 1920’li yıllarda ise bu sayı yalnızca 2 milyardı. Nüfusun tahminlerin ötesinde hızlı artışı, tüm dünyaya ortak bir sorun armağan etti: Konut krizi bugün tüm ülkelerde gündemin en sıcak maddeleri arasında. Global ölçekli bu kriz, yatırımcı gözlüğüyle bakanlar için ise büyük bir fırsat. Zira dünyamız global bir köye dönüşürken küresel çapta yapılabilecek yatırımlardan biri de yurt dışından ev almak. Nitekim bugün pek çok ülke yabancı para girişini artırmak için yurt dışından ev almak isteyen yatırımcılara çeşitli kolaylıklar sağlıyor, ülkede emlak yatırımı yapanlara vize ve oturma izninden başlayan esneklik sayesinde belli şartlar sağlandığında vatandaşlık kazanmaya kadar gidiyor. TÜİK’in yayınladığı “Yurt Dışından Taşınmaz Edinme İstatistikleri” raporu, 2020 yılında Türk vatandaşlarının yurt dışından 35 bin 184 adet konut satın alırken bu sayının 2021 yılında 41 bin 789 adede vardığı görülüyor. Henüz yayınlanmamış olan 2022 yılı istatistiklerinin daha yüksek sayılara vardığı tahmin ediliyor. Burada durup şunu söyleyebiliriz: Bu kadar insan yanılıyor olamaz! Peki yurt dışından ev almak nasıl avantajlar sağlıyor? Yurt dışından ev almak isteyen yatırımcılar, gittikleri ülkelerde nasıl değişikliklere yol açıyor? Yurt dışından ev almak yerinde Türkiye’de ev almak daha mantıklı olabilir mi? Tüm bu soruları artıları ve eksileriyle değerlendirelim istedik.

yatırım olarak ev almak
Konut, en çok tercih edilen yatırım enstrümanlarından biri.

Yurt dışından ev almak mantıklı mı?

Mütekabiliyet Yasası (uluslararası antlaşmalarda karşılılık ilkesi) gereğince yabancılar ülkemizden ev satın alabilirken, Türk vatandaşları da yurt dışından ev satın alma hakkına sahip oluyor. Gayrimenkul fiyatlarını araştırmaya başladığınızda bu hakkın ne kadar değerli olduğunu anlıyorsunuz. İstanbul başta olmak üzere, özellikle büyük şehir ve popüler ilçelerde ev ve daire fiyatları yurt dışındaki pek çok şehirle yarışır durumda.

yurt dışından ev almak
Yurt dışından ev almak, yatırım değerinin yanı sıra pek çok bürokratik avantaj da sağlıyor.

Hal böyle olunca gelecekte yurt dışında yaşama planı olanlar, çocuklarının eğitimi için yurt dışına yerleşmeyi düşünenler ya da dövizle kira getirisi hayali kuranlar için yurt dışından gayrimenkul almak son derece cazip bir fikir gibi görünüyor. Üstelik bazı ülkelerin gayrimenkul satın alanlara oturum izni vermesi de yurt dışından ev almayı hayaller arasında üst sıralara taşıyor. Sırf bu problem için yürürlüğe konulan bir vize türü bile artık var. AB üyesi olmayan ülkelerin vatandaşları için düşünülen bir program olan Golden Visa ile yatırım yoluyla oturma izni ve vatandaşlık hakkına sahip olmak mümkün. Malta, Yunanistan, İspanya ve Portekiz’i kapsayan programda talep edilen yatırım tutarı ülkeye göre değişiyor. Türklerin yurt dışından ev almak için en çok tercih ettiği ülkelerin başında gelen Yunanistan’dan 250 bin Euro değerinde bir gayrimenkul ile serbest dolaşım hakkı almak mümkün, ancak bu tutar İspanya’da 500 bin Euro’yu buluyor.

Yurt dışı projelerdeki cazip ödeme seçenekleri, gayrimenkullerin zaman zaman çok uygun fiyatlara inmesi gibi kriterler Türklerin yurt dışında ev alma heveslerini iyiden iyiye arttırdı. Yurt dışında kira gelirinin gayrimenkulün satış fiyatından çok daha hızlı arttığı göz önünde bulundurulduğunda, bu fikrin hiç de mantıksız olmadığını söylemek mümkün.

Yurt dışından ev almak: Finansal avantajlar

Yurt dışından ev almak artık yalnızca uzak bir hayal değil, neredeyse bir ihtiyaç. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de son dönemin en güncel konularından biri şüphesiz ki orantısız şekilde katlanan ev kiraları ve uçuk konut fiyatları…  Kira arayanlar bütçelerine göre kira bulmakta zorlanırken ev sahibi olmak isteyenler de Türkiye’deki yüksek gayrimenkul fiyatlarına alternatif çözümler arıyor. Üstelik bu problem yalnız kiracıların problemi de değil; yüksek fiyatlarla ev alıp kiralamak isteyenler de yüksek kiraları aksatmadan ödeyecek kiracı bulmakta güçlük çekiyor. Madalyonun hangi tarafında olursanız olun, bazılarımız için bir hayal gibi görünse de Türkiye’de yaşayıp yurt dışından ev almak bu çözümlerden biri.

Eğer bir ev almak istiyor ancak Türkiye’de emlak fiyatlarının yüksekliğinden yakınıyorsanız, ister oturmak için alacağınız ilk ev olsun, ister yatırım amaçlı alacağınız ev olsun, yurt dışından ev almak size önemli avantajlar sunar. Örneğin İstanbul’da bir ev almak istiyorsunuz, ancak piyasanın da oldukça yüksek olduğunu ve bu rakamlarla ev alıp kiralamanın mantıklı olmadığını düşünüyorsunuz diyelim, ki haklılık payınız da oldukça yüksek. Nitekim İstanbul’da bazı evlerin kira dönüş süreleri 30 yıla kadar varıyor. Böylesi bir durumda İstanbul yerine Selanik’ten veya Köln’den ev almak sizin için daha doğru bir yatırım olabilir. Hem yapmış olduğunuz yatırım daha erken döner, hem de yurt dışından düzenli döviz geliri elde ederek kendinizi olası devalüasyonlara karşı korumuş olursunuz. Üstelik Türkiye’de en çok 10 yıl olan konut kredileri, çoğu Avrupa ülkesinde 30 yıla kadar varıyor. Yani küçük bir peşinatla yatırım yapmanız ve kredinizi elde ettiğiniz kira geliriyle yıllar içinde ödemeniz mümkün. Burada bir hatırlatma yapalım. Türkiye’de döviz ile kira sözleşmesi yapma imkanı son yıllarda gelen düzenlemelerle kaldırılmıştı. Bu da Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yaptığınız durumda kira gelirleriniz kurdaki olası oynamalara karşı oldukça zayıf bir pozisyonda kalmasına sebep oluyor.

Aynı durum, ilk evini almak isteyenler için de geçerli. Türkiye’de ev almak isteyen özellikle genç kesim, ya uygun fiyat ama yüksek faizli konut kredisi yada düşük faizli konut kredisi ama çok yüksek fiyat arasında sıkışıyor. Konut gibi yüksek değerli bir varlık için sağlanan kredilerin süresinin 10 yılla sınırlı olması ise pek çok kişiyi konut sahibi olmaktan alıkoyuyor. Yurt dışından ev almak bu sorun için de bir çözüm. Eğer Hollanda’da veya Almanya’da küçük bir şehirde uygun fiyatlı bir emlak edinirseniz, buradan elde edeceğiniz kira gelirinizle İstanbul’daki evinizin kirasını ödeyebilirsiniz. Bu, olası devalüasyonlarda size iki türlü fayda sağlar. İlki, Avrupa’da edindiğiniz mülkünüzün fiyatı lira cinsinden hızlı şekilde artar. İkincisi, Avrupa’da edindiğiniz kira artarken Türkiye’de ödediğiniz kira sabit kalır. Örneğin Euro 20 TL iken İstanbul’da 10.000 TL kira ile ev tutan biri, Nisan ayında 500 Euro kira ödüyorken, şimdi 400 Euro’dan daha az ödüyor. Bu kişinin Avrupa’da küçük de olsa bir şehirde gayrimenkulü olsaydı, aldığı kira geliri aynı olacak ve şimdi karda olacaktı.

Yurt dışından ev almak: Bürokratik avantajlar

Yurt dışından ev almak, Türkiye’de yaşıyorsanız finansal açıdan oldukça mantıklı; ancak faydalar bununla bitmiyor. Avrupa Birliği üyesi olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, birlik üyesi ülkelerin vatandaşlarına nazaran pek çok dezavantajla karşı karşıya. Özellikle iş insanları için serbest dolaşım kritik bir önem taşıyor. Pandemi süresinde uzayan vize randevu kuyrukları, son yıllarda giderek artan Schengen vizesi redleri de göz önüne alındığında, yurt dışından ev almak yalnızca finansal bir yatırım değil, aynı zamanda kişisel geleceğiniz için de bir nevi stratejik yatırım. Üstelik yalnız sizin için değil, aileniz için de geçerli olan bir yatırımdan bahsediyoruz. Nitekim çocukları için Avrupa’da yüksek nitelikli eğitim sağlamak isteyen ebeveynler de çareyi yurt dışından ev almak ile buluyor.

Peki, Yurt Dışından Ev Almak için Nereler Tercih Ediliyor?

Yunanistan, Bulgaristan, Romanya gibi yakın ülkelerin yanı sıra Almanya, İspanya, Avusturya, Fransa ve İngiltere’de ev alan Türklerin sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle İngiltere, gayrimenkul fiyatları yıllardır zirvelerde gezse de tüm dünyadan emlak yatırımcılarının dikkatini çekmeye devam ediyor. Emlak satın alarak İngiltere’den vize veya oturma izni sözkonusu olmasa da kira getirilerinin de yüksek olması yatırımcılar için oldukça cezbedici.

Pek çok kişinin hayallerini süsleyen “Amerikan Rüyası”nın bir parçası olmak için Amerika’nın çeşitli bölgelerinden ev alan Türklerin sayısı da azımsanmayacak kadar yüksek. Her ne kadar ev alarak oturma iznine sahip olmak mümkün olmasa da bu sayının son yıllarda ivmelerek arttığını da notlarımız arasına ekleyelim.

Ev Alınca Oturum İzni Veren 10 Ülke

Her ülkenin ev alma yoluyla oturum verme şartları birbirinden farklı olsa da, belli bir tutarda gayrimenkul alarak oturum hakkı alabileceğiniz birbirinden cazip 10 ülke şöyle:

  • Yunanistan
  • Bulgaristan
  • İspanya
  • Portekiz
  • Malta
  • Macaristan
  • Letonya
  • Makedonya
  • İrlanda
  • Dominik Cumhuriyeti

Eğer oturum izni almak için yurt dışından ev almak istiyorsanız elinizi çabuk tutmakta fayda var. Zira trend tersine dönüyor olabilir. Yabancıların konut alabilmesine imkan veren düzenlemeler, talep gören ülkelerde ve şehirlerde gayrimenkul fiyatlarını yukarı seviyelere çekince bu talebi kısmaya yönelik düzenlemeler hükümetlerin programına girmeye başlıyor. Son olarak Kanada, konut fiyatlarındaki artışı durdurabilmek için yabancılara konut satışını 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle iki yıllığına yasakladı.

Yurt dışından ev alırken nelere dikkat etmelisiniz?

Yurt dışından ev alırken mutlaka iyi ve güvenilir bir emlak firmasıyla çalışmalı, bütçe ve beklentilerinizi net biçimde ifade etmelisiniz. Eğer yeni bir ev alacaksanız ilgili inşaat firmasının güvenilir olduğundan ve daha önce benzer birçok projeyi tamamlamış olduğundan emin olun.

Kontrat yapmadan satın alma işlemi gerçekleştirmeyin ve mümkünse işlemi güvenilir bir avukat eşliğinde yapın. Yurt dışından ev almak isteyenlerin sayısı arttıkça bu konuda hizmet sunan avukatlık bürolarının da sayısı artıyor. Çalışacağınız avukatı belirlemeden önce birkaç görüşme yapmayı sakın unutmayın.

Kontratınız ev satın aldığınız ülkenin ana dilinde hazırlanmış olacağı için anlamanız için yapılan çevirinin yalnızca bilgilendirme amaçlı olduğunu, bir aksilik olması halinde ana dildeki bu sözleşme maddelerinin geçerli olacağını unutmayın.

Evi satın almadan önce lokasyonunu, çevresindeki evlerin değerini ve evin neden satışa çıktığını mutlaka araştırın.

Evinizi satın almak için gereken kapora, gayrimenkul danışmanı hizmet ücreti, emlak vergisi gibi ödemelerinizi TransferGo ile son derece düşük bir gönderim ücretiyle güvenle yapabileceğinizi unutmayın.

Türkiye’de yaşayıp yurt dışından ev almanın avantajlarını ve süreçlerini birlikte inceledik. Gelin şimdi de yurt dışında yaşayıp güzel memleketimizden ev alma planlarının cazip yanlarına da bir göz atalım.

Yurt Dışında Yaşayıp Türkiye’den Ev Almak

Öncelikle hepimizin bildiği gibi yurt dışında yaşayan Türkler döviz paritesi sebebiyle Türkiye’den ev almak konusunda katbekat şanslılar. Çalışmak niyetiyle yurt dışına gitmiş ancak günün birinde memleketine dönme planları yapanlar, tatile geldiklerinde kalacak yuvamız olsun diyenler ve yurt dışındaki kazanımlarıyla memleketlerindeki ailelerine bir gayrimenkul almak isteyen gurbetçiler ülkemizin dört bir yanından kolaylıkla ev satın alabiliyor.

Türkiye'den ev almak
Türkiye, gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği ülkelerden biri.

Üstelik yurtdışında yaşayanlar artık bankaların özel kredi paketlerinden de yararlanabiliyorlar. Halk arasında gurbetçi kredisi olarak bilinen konut kredisi paketleri ile Türkiye’den ev satın almak için gerekli finansmanı kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

T.C. vatandaşı olan gurbetçilerin gayrimenkul satın almasında farklı herhangi bir prosedür bulunmaz iken Mavi Kartı olan gurbetçiler için şartlar değişkenlik gösterebilir.Mavi Kart Uygulamasıyla İlgili Merak Edilenler isimli yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Türkiye’de ev almadan önce şunlara dikkat etmenizi tavsiye ederiz:

Yapım aşamasındaki bir evi almayı düşünüyorsanız müteahhit firmasını mutlaka araştırmalı ve önceki projelerini mutlaka incelemelisiniz. Bu durum projeden konut almayı düşünenler için oldukça kritik. Firmanın projeyi bitireceğinden emin olmadan işlem yapmayın.

Yapımı tamamlanmış bir daire alıyorsanız kat mülkiyeti olup olmadığına bakmalısınız, zira kat mülkiyeti olması iskânı da olduğu anlamına gelir.

Satın alınan dairenin beğenilen daire olup olmadığını belediye ve tapu dairesinden kontrol etmenizde fayda var.

Tüm bunların yanı sıra taşınmazın kime ya da kimlere ait olduğu, hisse oranları, taşınmaz üzerinde irtifak hakkı olup olmadığı, ipotekli olup olmadığı, satışa engel teşkil edebilecek bir tedbir kararı bulunup bulunmadığı, taşınmaz üzerinde kat irtifakının kurulup kurulmadığı, kurulmasına herhangi bir engel olup olmadığı, alınmak istenen bağımsız bölümün tapuda kayıtlı olup olmadığı, yüzölçümü, gayrimenkulün yönetim planı, arsa sahibinin müteahhide uyguladığı tapu şerhleri gibi konular titizlikle incelenmelidir.

İster yurt dışında oturuyor ve Türkiye’de ev almak istiyor olun, ister Türkiye’de yaşıyor ama yurt dışında ev almak istiyor olun; yapacağınız ödemelerde uluslararası para transferi işlemi gerçekleştireceksiniz. Bu, eğer iyi bir araştırma yapmadıysanız, hesapta olmayan yeni maliyetlerin karşınıza çıkacağı anlamına geliyor. Üstelik evi oturmak için değil de kiralamak için alıyorsanız, hem kira ödemelerini almak hem de eğer kullandıysanız konut kredilerinizi düzenli ödemek için düzenli olarak uluslararası para transferi gerçekleştirmeniz gerekecek. Tüm bunları dert etmenize artık hiç gerek yok, çünkü TransferGo ile Avrupa’nın dört bir yanından Türkiye’ye; Türkiye’den de Avrupa, Amerika ve Kanada’ya çok düşük bir gönderim ücretiyle hızlı ve güvenli şekilde para transferi gerçekleştirilebilir. Üstelik arkadaşlarınızıdavet ederek TransferGo’yu kullanmaya başlayan her kişi için para ödülü kazanabilirsiniz.

Yeni evinizin şimdiden hayırlı olmasını dileriz.

Kaynak: Transfer.go

Diyar21Haber
Deprem

Prof. Dr. Naci Görür’den Bingöl depremi sonrası kritik uyarı: Deprem beklediği bölgeyi açıkladı

Bilim ve Teknoloji

OnePlus Pad Temmuz güncellemesi yayınlandı

MAGAZİN

tabii’nin yeni dizisi “Sürgünler” sete çıkıyor

DÜNYA

Trump’tan 3. Dünya Savaşı açıklaması

ASAYİŞ Fenomen

“Foşur Foşur Reis” Rekor Ceza Yedi

BÖLGE HABER DÜNYA

İran’da aşırı sıcak: Devlet daireleri tatil ediliyor

Yaşam

Balıkesir ve Adana’da orman yangını

DiYARBAKIR YEREL HABER İlçe Haberleri

HÜDA PAR’ın arabuluculuğuyla bir husumet daha sona erdi

Hayat

Dünyanın en güçlü pasaportları sıralaması: Türkiye’nin sırası değişti

Deprem

Muğla Datça’da deprem oldu

BÖLGE HABER

Şırnak’ta gösteri ve yürüyüşlere 5 günlük yasak

Deprem

AFAD duyurdu: Bingöl’de deprem oldu!

Bilim ve Teknoloji

Xiaomi Smart Band 8 HyperOS güncellemesini aldı

EKONOMI

ABD büyüme rakamları açıklandı

Bilim ve Teknoloji

Huawei Watch GT 5 özellikleri ortaya çıktı, akıllı saat kralı geliyor!

DÜNYA

Yazılım uzmanı diye aldılar, hacker çıktı! Yok artık!

Bilim ve Teknoloji

Bir Hayalin Sonu: Eyfel Kulesi’nden Kendi Yaptığı Paraşütüyle Atlayan Franz Reichelt’in Trajik Hikâyesi

Bilim ve Teknoloji

Samsung kamera uygulaması One UI 7 ile değişiyor

DÜNYA

Suriye Devlet Başkanı Esad Moskova’da P-utin’le görüştü

Bilim ve Teknoloji

Xiaomi Satın Alma Rehberi | Hangi telefonu almalıyım?

He paid 1,200 TL for…

He paid 1,200 TL for 2 glasses of pomegranate juice,…

  Temmuz 17, 2024

Han betalte 1200 TL for…

Han betalte 1200 TL for 2 glass granateplejuice, og politiet…

  Temmuz 17, 2024

82 safaribiler ble kontrollert én…

82 safaribiler ble kontrollert én etter én i Alanya Under…

  Temmuz 17, 2024

The penalty for having a…

The penalty for having a house party in Alanya has…

  Temmuz 16, 2024

Straffen for å ha en…

Straffen for å ha en hjemmefest i Alanya er fastsatt…

  Temmuz 16, 2024

En buss med turister hadde…

En buss med turister hadde en ulykke i Muğla: 2…

  Temmuz 14, 2024

Leieøkninger og nye regler i…

Leieøkninger og nye regler i Antalya Antalya eiendomsmeglere og forretningstilhengere…

  Temmuz 13, 2024

Rent Increases and New Regulations…

Rent Increases and New Regulations in Antalya Antalya Realtors and…

  Temmuz 13, 2024

Bir yanıt yazın