CHANGE  LANGUAGE

Amerika’da Yahudi lider bıçaklanarak öldürüldü

Amerika’da Yahudi lider bıçaklanarak öldürüldü

Detroitli Yahudi lider evinin önünde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu..
Aynı zamanda siyasette de çalışan dinlerarası aktivist Samantha Woll 40 yaşındaydı. Cinayetin İsrail’deki savaşla herhangi bir bağlantısı olup olmadığı belli değil.

Samantha Woll: Funeral Set For Detroit Synagogue President Fatally Stabbed Saturday

Dinlerarası çalışmalar ve yerel siyaset alanında faaliyet gösteren Detroitli Yahudi lider Samantha Woll , bıçaklanarak öldürüldükten sonra Cumartesi sabahı evinin önünde ölü bulundu. 

Woll’un cesedi, evine giden kan izleri sonrasında bulundu; Woll burada çok sayıda bıçak yarasıyla bulundu ve olay yerinde öldüğü açıklandı.

Detroit polis şefi James E. White şunu belirtti: “Son birkaç saat içinde DPD, kaynaklarının çoğunu harekete geçirdi ve soruşturmanın ilerletilmesine yardımcı olmak için sahip olduğu her türlü emniyet teşkilatı ve topluluk kaynağından yararlanıyor.”

MM News

Woll, 2022’den beri Isaac Agree Downtown Sinagogu’nun yönetim kurulu başkanıydı. Detroit Belediye Başkanı Mike Duggan, “Detroit’in en büyük genç liderlerinden birinin” kaybından “harap olduğunu” söyledi ve “sadece birkaç hafta önce bunu paylaştım” Yakın zamanda yenilenen Downtown Sinagogu’nun açılışında Sam’le birlikte neşeli bir gün geçirmiştik.. Bu onun büyük bir gurur ve coşkuyla başarıyla yürüttüğü bir projeydi.”

Polis olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve olayın nedeninin henüz açıklanmadığını belirtti. Cinayetin İsrail’de devam eden savaşla herhangi bir bağlantısı olup olmadığı belli değil. Woll’un sinagogu, “Şu anda elimizde herhangi bir ek bilgi yok, ancak ek bilgiler elde edildiğinde paylaşacağız” dedi.

Woll, Temsilci Elissa Slotkin’in seçim bölgesi hizmetlerinde ve Detroit Başsavcısı Dana Nessel’in yeniden seçim kampanyasında çalışmıştı; her ikisi de Yahudi kimliği kamusal yaşamlarında önemli bir rol oynayan Demokratlardı.

https://images.jpost.com/image/upload/f_auto,fl_lossy/c_fill,g_faces:center,h_537,w_822/559763https://images.jpost.com/image/upload/f_auto,fl_lossy/Icons/zoom-image-icon.svg

Mart ayında Nessel, Michigan’daki Yahudi devlet yetkililerini öldürmeye yönelik bir komplonun  hedeflerinden biri olarak tanımlandı .

Kongre üyesi, 2019 yılında antisemitizm ve partizan siyaset hakkında yaptığı yorumlarla manşetlere çıkmıştı. 

Woll, Yahudi-Müslüman dinler arası çalışmalarda ‘araçsal’dı 

2017’de Woll, Detroit Jewish News’in “36 Yaş Altı 36” listesinde yer aldı. Profilde kendisi, “öğrenmek, kutlamak ve kutlamak için ortaklık içinde bir araya gelen, her iki inançtan genç yetişkinlerden oluşan tabandan oluşan bir kolektif olan Detroit Müslüman-Yahudi Forumu’nun kuruluşunda etkili olan” bir “sosyal adalet ve siyasi aktivist” olarak tanımlanıyor. birlikte topluluk oluşturun.

Profilde, “Elini uzatarak ve Müslümanlar ile Yahudiler arasında bağlantı için alan oluşturarak, dünyayı iyileştirmenin değerlerini örnekledi” denildi.

Cinayetin nedeni henüz bilinmese de cinayet, ABD Başsavcısının, İsrail’deki savaşa tepki olarak yaratılan atmosfer nedeniyle hem Müslümanların hem de Yahudilerin artan tehdit ve nefret suçu riski altında olduğu yönündeki uyarısından birkaç gün sonra gerçekleşti.

Ölümcül bıçaklanma olayı , Filistin asıllı Amerikalı Wadea Al-Fayoume adlı çocuğun Illinois’de bıçaklanarak öldürülmesinden  yalnızca bir hafta sonra meydana geldi .

Kaynak: Habervitrini.Com

Diyar21Haber
GÜNCEL

Ben olsam Çetin Doğan’ı hapisten çıkarmazdım

SPOR

Filenin Sultanları, ikinci mağlubiyetini aldı…

MAGAZİN

Kızıl Goncalar… SEZON FİNALİNDE HERKES KENDİ GERÇEĞİ İLE YÜZLEŞİYOR!

SPOR

1 Vitrin Haber – Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı çıldırdı

BÖLGE HABER Yaşam

Mardin’de iki gündür kayıp olan adam ölü halde bulundu

DÜNYA

1 Vitrin Haber – El Kassam’ın Cenin Taburu lideri savaş uçaklarınca şehit edildi

DÜNYA Yaşam

1 Vitrin Haber – İşte İsrail’in Gazze’de şehit ettiği yüzden fazla bilim adamı ve akademisyenin isimleri

MAGAZİN

Sıla Türkoğlu… ALKOLLÜ TRAFİĞE ÇIKTI, EHLİYETİ KAPTIRDI!

Turizm Yaşam

387 bin TL ceza, saat 20.00’den sonra bu sahillere girenler için uygulanacak.

GÜNCEL

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs dolayısıyla mesaj paylaştı

BÖLGE HABER KAZA

Muş’ta trafik kazası: 3 ölü, 5 yaralı

POLiTiKA & SiYASET

Ekrem İmamoğlu 73 yandaşını Roma’da geceliği 100 bin dolarlık sarayda ağırladı

POLiTiKA & SiYASET

1 Vitrin Haber – Muharrem İnce Memleket Partisi’nin Genel Merkezi’ni kapattı

MANŞET

1 Vitrin Haber – Erdoğan sokak köpekleri için talimat verdi

MAGAZİN

SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜNDE KURTLAR DÖKÜLDÜ!

Yaşam

Adana’da “Ailem Cennetim Olsun” temalı seminer düzenlendi

MAGAZİN

Güldür Güldür Show’da eğlence hız kesmiyor!

MAGAZİN

“Dengeler: Biri Olmak” a Kerem Demirbay sürprizi

Yaşam

Tokat’ta bağ evinde patlama: 7 yaralı    

MAGAZİN

17 Mayıs reytingleri belli oldu!