CHANGE  LANGUAGE

Kuzey Kore : Olanların sorumlusu İsraildir, Filistin’in yanındayız

Kuzey Kore : Olanların sorumlusu İsraildir, Filistin’in yanındayız

Kuzey Kore Filistinlileri destekliyor ve Gazze Şeridi’nde dökülen sivil kanından işgalciyi sorumlu tutuyor…
10 Ekim 2023 Salı günü Kuzey Kore resmi medyası, işgal ile Filistin direnişi arasında devam eden gerilime ilişkin ilk yorumunda Gazze Şeridi’nde dökülen kandan İsrail’i sorumlu tuttu.

İktidardaki İşçi Partisi’nin sözcüsü Rodong Sinmun gazetesi, yabancı medyaya atıfta bulunarak çatışma ve insan kayıplarına ilişkin kısa bir makale yayınladı: “Uluslararası toplum, bu çatışmanın İsrail’in İsrail’e karşı devam eden suç eylemlerinin sonucu olduğunu söylüyor.” Filistinliler ve asıl çıkış yolu bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasıdır.”

Kore’nin Filistinlilere verdiği destek, İsrail işgal uçaklarının Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine, kuzeyini ve güneyini hedef alan baskınlarını yenilediği bir dönemde geldi.İşgal ordusu, gece boyunca Gazze ve Han Yunus’ta 200 hedefi bombaladığını söyledi.

9 Ekim 2023 Pazartesi günü işgal ordusu Gazze Şeridi’ndeki Cebeliye kampında katliam gerçekleştirmiş, Sağlık Bakanlığı ise İsrail’in kampa düzenlediği hava saldırısında onlarca şehit ve yaralının öldürüldüğünü açıklamıştı.

Filistinli direniş grupları ile işgal arasındaki çatışmalar devam ediyor ve 7 Ekim 2023 Cumartesi günü şafak vakti, Hamas hareketi ve Gazze’deki diğer Filistinli gruplar İsrail’e karşı ” El Aksa Tufanı ” askeri operasyonunu başlattı. İşgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa başta olmak üzere, “İsrail güçlerinin ve yerleşimcilerin Filistin halkına, onların mallarına ve kutsallarına karşı devam eden saldırılarına yanıt olarak.

Direniş grupları Gazze kuşatma bölgesindeki birçok yerleşime girmeyi başardı ve buna karşılık İsrail ordusu da “Demir Kılıçlar” Harekatı’nı başlatarak, iki milyonu aşkın Filistinlinin yaşadığı Gazze’nin birçok bölgesine yoğun baskınlar düzenlemeye devam ediyor.

Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı, İsrail’in dördüncü gününde de aralıksız devam eden baskınları sonucunda bu sabah itibarıyla yayınladığı son istatistiklerde, ölen Filistinli şehit sayısının 140’ı çocuk, 105’i kadın olmak üzere 687’ye yükseldiğini bildirdi. sıra.

İsrail medyası, Filistinli gruplarla yaşanan çatışmada İsraillilerin sayısının 900’e ulaştığını ve 2.616 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Pazartesi akşamı Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı, üst üste üçüncü gün İsrail’in aralıksız saldırıları sonucunda Filistinlilerin sayısının 140’ı çocuk ve 105’i kadın olmak üzere 687’ye yükseldiğini duyurdu. Filistinli gruplarla yaşanan çatışmada İsraillilerin sayısının 900’e ulaştığı, yaralıların ise 2.616 olduğu belirtildi.

Kaynak: Habervitrini.Com

Diyar21Haber
MAGAZİN SAĞLIK

Tuğba Özay – AMELİYAT OLDU!..

KAZA

Dilovası-Hereke arasında zincirleme kaza

POLiTiKA & SiYASET

DEVA Partili Ekmen: “Gıda enflasyonunu aşağı çekmek istiyorsanız çiftçiyi destekleyin”

MAGAZİN

Yabani – SEZON FİNALİ!

Yaşam

Emeklilere bir müjdeli haber daha geldi! Resmi Gazete’de yayımlandı

Yaşam

Başörtülü kadınlara “Sizden midem bulanıyor” diyerek saldırdı

Yaşam

Deniz Akkaya… KIZININ BABASI KONUŞMA YASAĞI ALDIRDI!

Hayat

İmposter Sendromu İle Baş Etme Yolları

Aile

Bakan Göktaş: Çocukların internet kullanımında maruz kaldığı riskler arttı

Turizm

Rus turist artık Alanya’da lüks otel İSTEMİYOR

EĞiTiM

E-okul ve karne sistemi değişti! Kapanmadan sisteme girin

HAYVAN Köpek Saldırıları

Sokak köpeklerinin akibeti belli oldu.. İşte taslaktaki maddeler

MAGAZİN

Cem Yılmaz sezon finali yapıyor!

Yaşam

En düşük emekli maaşı ikramiyeyle 13 bin TL olacak! Ödeme tarihleri açıklandı

ASAYİŞ

Serdar Sertçelik yakalandı

MAGAZİN

Salih Bademci’den yeni reklam anlaşması

DÜNYA

İsrail Ordusu : 13 askerimiz vuruldu

BÖLGE HABER

Malatya’da işyerine silahlı saldırı kameraya yansıdı

Yaşam

Gökçekaya Hidroelektrik Santrali’nde patlama: 15 yaralı

DÜNYA

Trump 34 suçlamanın tamamından suçlu bulundu