CHANGE  LANGUAGE

Mısır İstihbaratı İsrail’e casusluğunu itiraf etti..

Mısır İstihbaratı İsrail’e casusluğunu itiraf etti.. HAMAS saldırısını aylar önce rapor ettik bizi dinlemediler

Mısır İstihbaratı İsrail’e ajanlık yaptığını resmen açıkladı… Mısır istihbarat yetkilileri resmi olarak yaptıkları açıklamada, HAMAS’ın kendilerine saldıracağını aylar önce bildirdiklerini açıkladı.
Utanmadan büyük ihaneti açıkça anlatan Mısır İstihbaratı, “Biz İsrail’i defalarca uyardık. HAMAS çok büyük bir eyleme hazırlanıyor. Durum ciddi dedik ama bizi dinlemedilerv e HAMAS’ı küçümsediler. Bu son olay göstere göstere yaşandı” dedi.

Mısırlı istihbarat yetkilisi: İsrail’i Gazze’de büyük bir olay olacağı konusunda defalarca uyardık ama görmezden geldiler

Mısırlı bir istihbarat yetkilisi American Associated Press’e, Mısır istihbaratının Gazze Şeridi’ndeki Filistin direnişinin başlattığı “El Aksa Tufanı” operasyonuna atıfta bulunarak “İsraillilerle defalarca büyük bir şey hakkında konuştuğunu” açıkladı. 

9 Ekim 2023 Pazartesi tarihli raporunda ayrıca Mısırlı bir istihbarat yetkilisinin, İsraillilerin Batı Şeria’ya odaklandığını ve Gazze tehdidini küçümsediğini söylediğini aktardı ve şunları ekledi: “İsraillileri durumun patlayacağı konusunda uyardık. ama uyarılarımızı dikkate almadılar.”

” Times of Israel ” internet sitesi ise Mısırlı istihbarat yetkilisinin açıklamalarının, İsrail istihbaratının Hamas’ın sürpriz saldırısını öngörme ve buna hazırlanma konusundaki büyük başarısızlığıyla ilgili artan soruları daha da artırdığını söyledi.

Mısırlı yetkili şunları söyledi: “Onları bu durumda çok yakında bir patlamanın olacağı ve bunun çok büyük olacağı konusunda uyardık.” İsminin gizli kalması kaydıyla konuşan yetkili, Associated Press’e “Bu uyarıları küçümsediler” dedi.

İsrail gazetesine göre; İsrail’in gözleri, İsrail sınır bariyerlerini aşan ve yüzlerce savaşçıyı işgal altındaki iç bölgelere göndererek yüzlerce savaşçısıyla bir saldırı gerçekleştiren “Hamas’ın başlattığı sürpriz saldırıdan önceki dönemde kapalıydı”. 

Gazete ayrıca İsrail işgalini şaşırtan “El Aksa Tufanı” operasyonunun İsrail istihbaratının itibarına gölge düşürdüğünü ve ülkenin “daha zayıf ama kararlı bir düşmanla” yüzleşmeye hazır olup olmadığı konusunda soru işaretler çıkardığını  da sözlerine ekledi. 

Başbakan Binyamin Netanyahu’nun eski ulusal güvenlik danışmanı Yaakov Amidror ise şunları söyledi: “Bu büyük bir başarısızlık. Bu operasyon aslında Gazze’deki [istihbarat] kapasitesinin iyi olmadığını kanıtlıyor.” Amidror, başarısızlıkla ilgili bir açıklama yapmayı reddetti ve ortalık yatıştığında sorumlular hakkında gereken yapılacak tepeden tırnağa dedi.

Kaynak: Habervitrini.Com

Diyar21Haber
Yaşam

Ankara’da Refah Çadırkent katliamını telin etmek için yürüyüş yapıldı

DÜNYA

İsrail’in ateşkes teklifine HAMAS’tan gece yarısı cevap geldi

MAGAZİN

Aşk- Memnu kendi gününde yayında!

Deprem

Deprem uzmanından korkutan açıklama! 7.2 şiddetinde deprem üretebilir

MAGAZİN SAĞLIK

Tuğba Özay – AMELİYAT OLDU!..

KAZA

Dilovası-Hereke arasında zincirleme kaza

POLiTiKA & SiYASET

DEVA Partili Ekmen: “Gıda enflasyonunu aşağı çekmek istiyorsanız çiftçiyi destekleyin”

MAGAZİN

Yabani – SEZON FİNALİ!

Yaşam

Emeklilere bir müjdeli haber daha geldi! Resmi Gazete’de yayımlandı

Yaşam

Başörtülü kadınlara “Sizden midem bulanıyor” diyerek saldırdı

Yaşam

Deniz Akkaya… KIZININ BABASI KONUŞMA YASAĞI ALDIRDI!

Hayat

İmposter Sendromu İle Baş Etme Yolları

Aile

Bakan Göktaş: Çocukların internet kullanımında maruz kaldığı riskler arttı

Turizm

Rus turist artık Alanya’da lüks otel İSTEMİYOR

EĞiTiM

E-okul ve karne sistemi değişti! Kapanmadan sisteme girin

HAYVAN Köpek Saldırıları

Sokak köpeklerinin akibeti belli oldu.. İşte taslaktaki maddeler

MAGAZİN

Cem Yılmaz sezon finali yapıyor!

Yaşam

En düşük emekli maaşı ikramiyeyle 13 bin TL olacak! Ödeme tarihleri açıklandı

ASAYİŞ

Serdar Sertçelik yakalandı

MAGAZİN

Salih Bademci’den yeni reklam anlaşması