CHANGE  LANGUAGE

İsveç’te ordu sokağa iniyor

İsveç’te ordu sokağa iniyor

Türkiye’nin uyarılarına rağmen ülkesini terör örgütü PKK’ya ve illegal yapılanmalara sığınak haline getiren İsveç’in başı suç örgütleri ile belada. Başbakan Ulf Kristersson orduyu göreve çağırdı. Son 3 günde bombalı ve silahlı saldırılarda 3 kişi, çete savaşlarının kurbanı oldu. Eylül ayında ise 12 kişi çatışmalar sonucu yaşamını yitirdi.

Türkiye’nin uyarılarına rağmen ülkesini terör örgütü PKK’ya ve devlet altı illegal yapılanmalara sığınak haline getiren İsveç’in başı suç örgütleri ile belada. Ülkenin başkenti Stockholm’de çeteler arasında savaş çıktı. Yaşanan çatışmalar sonucu sokakların savaş alına döndüğü olaylarda bir kişinin evi bombalandı. Kontrolün kaybedilmesi üzerine İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, orduyu göreve çağırdı. Ülkedeki iki çetenin uyuşturucu ve silah ticaretini kontrol etmek için mücadele ettiği belirtiliyor.

Başbakandan çağrı geldi
Ülke genelinde kontrolün kaybedilmesi üzerine İsveç Başkanı Kristersson ulusa sesleniş konuşması yaptı. Kameraların karşısına geçen Başbakan, orduya sokağa inmesi ve çatışmaları bastırması çağrısında bulundu. Kristersson televizyonda nadir görülen bir konuşmasında “Çeteleri yakalayacağız ve onları yeneceğiz” sözünü verdi.

SİVİLLER ÖLÜYOR
Çarşamba gecesi başkent Stockholm’de bir banliyöde 18 yaşında bir kişi vurularak öldürüldü. Olaydan saatler sonra başkentin güneyindeki Jordbro’da meydana gelen silahlı saldırıda ise bir kişi öldü, bir kişi de yaralandı. Perşembe günü yine başkentin batısındaki Uppsala’da meydana gelen patlamada 20’li yaşlarda bir kadın hayatını kaybetti. İsveç medyası, hayatını kaybeden kadının muhtemelen hedefteki kişi olmadığını ve asıl hedefin yandaki ev olduğunu duyurdu.

6 KİŞİ YAKALANDI
İsveç medyası, üç olaydan en az ikisinin bir şekilde çeteler arası husumetle bağlantılı olduğunu yazdı. Stockholm’e bağlı Jordbro banliyösündeki ölümcül silahlı saldırıya karıştıkları şüphesiyle 4 kişi gözaltına alındı. Polis, iki evin dış cephesini havaya uçuracak kadar şiddetli olan Uppsala patlamasıyla ilgili olarak da iki kişinin daha tutuklandığını duyurdu.

EYLÜL AYINDA 12 KİŞİ ÖLDÜ
İsveç medyasına göre çete şiddetindeki artışın nedeni Foxtrot çetesi arasındaki iç çatışmalar ve şebekenin iki rakip gruba bölünmesi. Kamu yayın kuruluşu SVT, ölümcül silahlı saldırılar nedeniyle ülkede eylül ayında 12 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. SVT haberinde, polisin istatistik tutmaya başladığı 2016 yılından bu yana 2023 eylül ayının silahlı saldırılar açısından ‘en ölümcül dönem’ olarak kayıtlara geçtiği bilgisini paylaştı. Geçen yıl İsveç’teki silahlı saldırılarda, kayıtlara geçen en büyük sayı olan 60’tan fazla kişi hayatını kaybetmişti. Bu yıl da durumun ya aynı ya da daha kötü olması bekleniyor.

Kaynak Haber: HaberVitrini.Com

Diyar21Haber
SPOR

1 Vitrin Haber – Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı çıldırdı

BÖLGE HABER Yaşam

Mardin’de iki gündür kayıp olan adam ölü halde bulundu

DÜNYA

1 Vitrin Haber – El Kassam’ın Cenin Taburu lideri savaş uçaklarınca şehit edildi

DÜNYA Yaşam

1 Vitrin Haber – İşte İsrail’in Gazze’de şehit ettiği yüzden fazla bilim adamı ve akademisyenin isimleri

MAGAZİN

Sıla Türkoğlu… ALKOLLÜ TRAFİĞE ÇIKTI, EHLİYETİ KAPTIRDI!

Turizm Yaşam

387 bin TL ceza, saat 20.00’den sonra bu sahillere girenler için uygulanacak.

GÜNCEL

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs dolayısıyla mesaj paylaştı

BÖLGE HABER KAZA

Muş’ta trafik kazası: 3 ölü, 5 yaralı

POLiTiKA & SiYASET

Ekrem İmamoğlu 73 yandaşını Roma’da geceliği 100 bin dolarlık sarayda ağırladı

POLiTiKA & SiYASET

1 Vitrin Haber – Muharrem İnce Memleket Partisi’nin Genel Merkezi’ni kapattı

MANŞET

1 Vitrin Haber – Erdoğan sokak köpekleri için talimat verdi

MAGAZİN

SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜNDE KURTLAR DÖKÜLDÜ!

Yaşam

Adana’da “Ailem Cennetim Olsun” temalı seminer düzenlendi

MAGAZİN

Güldür Güldür Show’da eğlence hız kesmiyor!

MAGAZİN

“Dengeler: Biri Olmak” a Kerem Demirbay sürprizi

Yaşam

Tokat’ta bağ evinde patlama: 7 yaralı    

MAGAZİN

17 Mayıs reytingleri belli oldu!

Hayat

Sosyal Güvenlik Uzmanı paylaştı: Sizde ne zaman emekli olacağınızı hesaplayabilirsiniz

Yaşam

Türkiye’nin yüzde 15,1’ini genç nüfus oluşturdu

Trafik

Yola çıkacak araç sahipleri dikkat: İstanbul’da bazı yollar kapalı! İşte, kapalı olan o yollar