CHANGE  LANGUAGE

TOPLU KONUT FABRİKA ALANLARINI KİM BELİRLİYOR? PARTİLERDEN KOMİSYONA ÜYE NİÇİN ALINMAZ?

GÜNEYDOĞU GÜNCEL SORDU SİYASÎLER CEVAPLADI: TOPLU KONUT FABRİKA ALANLARINI KİM BELİRLİYOR? PARTİLERDEN KOMİSYONA ÜYE NİÇİN ALINMAZ?

Bölge ve Ulusal Basında çarpıcı dosyalarla manşetleri ilgiyle takip edilen gazetemizin ikinci Sorusu:
Toplu Konut, Fabrika olmak üzere bir inşaat işinin yerini tespit için her siyasî partiden bir üyenin komisyona alınmasında fayda var mıdır?

 

GÜNEYDOĞU GÜNCEL SORDU SİYASÎLER CEVAPLADI: TOPLU KONUT FABRİKA ALANLARINI KİM BELİRLİYOR? PARTİLERDEN KOMİSYONA ÜYE NİÇİN ALINMAZ?

 

Mehmet Zeki özer özel

Diyarbakır’da yaşayan konut sıkıntısı ve berberinde birçok sorun getiriyor.  Toplu konut bu açığı kapatmaya çalışıyor yeterli olup olmadığı siyasi parti temsilcilerin sorduk.

Güneydoğu Güncel sordu, siyasîler cevapladı. Her bir soruya verilen cevapları, hafta içi gazetemizin manşetinde siz okurlarımızla.

İkinci sorumuza cevap veren siyasîlerin cevaplarını olduğu gibi yorumsuz veriyoruz:

Fesih  BOZAN (Saadet Partisi GİK Üyesi): Toplu Konut, Fabrika olmak üzere bir inşaat işinin yerini tespit için her siyasî partiden bir üyenin komisyona alınmasında fayda var mıdır?

Elbette faydalı olacaktır. Şaibelerden kurtulmak ve birilerine peşkeş çekilmemesi ve kamunun zarara uğramaması için ehliyet ve liyakat sahibi uzman kişilerden oluşmuş bir komisyonun gözetiminde olması doğru olur.

Zeyad CEYLAN( HDP İl Başkanı): Bir ildeki hazine veya devlet arazilerinin satışı söz konusu olduğunda ilk önce varsa o araziler üzerinde yaşamını sürdüren ya da o arazilerle geçinen insanlarımıza sorulmalıdır ,bunun dışında bir şehirde eğer hazine ve devlet arazileri satılıyorsa ya da bir proje için kullanılıyor ise o şehirdeki konuyla ilgili sivil toplum örgütlerinin derneklerin ve kurum kuruluşların görüşüne başvurularak bu işlem gerçekleştirilmelidir.  Hemen  hemen her şehirde yapılaşma ile ilgili yerleşkelerin belirlenmesi ile ilgili ,bir çok açıdan belirlenen ve belirlenecek yerlerin imara uygun olup olmadıklarıyla ilgili kurum ve kuruluşlar söz konusudur.

Bu gibi karar sürecinden önce, sırasında ve sonrasında toplumu temsilen kendi alanında bilgi ve söz sahibi olan kurum ve kuruluşların görüşünün mutlaka alınması gerekiyor.6 Şubat deprem felaketi sırasında da gördük, ilgili sivil toplum örgütleri ile demokratik kitle örgütleri ile yine ilgili kurum ve kuruluşlarla istişare yapılmadan alınan kararların ve yaşanan pratiklerin süreç içerisinde nasıl negatif bir sonuçla sonuçlandığını deprem sırasında uygun olmayan yerlere yapılan çadır kentler pratiğinde gördük, halkımızın ve sivil toplum örgütlerinin uyarı ve itirazlarına rağmen büyük paralar harcanarak Dicle Nehri kenarında yapılan çadır kentin nasıl sular altında kaldığını işlevsizleştiğini hep beraber pratikte yaşadık.

Ali ERDEM (Yeniden Refah Partisi İl Başkanı): İhaleye fesat karışmaması, şeffaf olması ve bu tür projelerin rant kapısına dönüşmemesi için başta siyasi parti temsilcileri, ilgili kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin komisyona alınmasında fayda görüyoruz.

Vedat TURGUT: (HUDAPAR  il Başkanı GİK üyesi) İhaleye fesat karışmaması, şeffaf olması ve bu tür projelerin rant kapısına dönüşmemesi için başta siyasi parti temsilcileri, ilgili kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin komisyona alınmasında fayda görüyoruz.dedi

Kaynak Haber: GuneydoguGuncel.Com

Diyar21Haber
SPOR

1 Vitrin Haber – Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı çıldırdı

BÖLGE HABER Yaşam

Mardin’de iki gündür kayıp olan adam ölü halde bulundu

DÜNYA

1 Vitrin Haber – El Kassam’ın Cenin Taburu lideri savaş uçaklarınca şehit edildi

DÜNYA Yaşam

1 Vitrin Haber – İşte İsrail’in Gazze’de şehit ettiği yüzden fazla bilim adamı ve akademisyenin isimleri

MAGAZİN

Sıla Türkoğlu… ALKOLLÜ TRAFİĞE ÇIKTI, EHLİYETİ KAPTIRDI!

Turizm Yaşam

387 bin TL ceza, saat 20.00’den sonra bu sahillere girenler için uygulanacak.

GÜNCEL

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs dolayısıyla mesaj paylaştı

BÖLGE HABER KAZA

Muş’ta trafik kazası: 3 ölü, 5 yaralı

POLiTiKA & SiYASET

Ekrem İmamoğlu 73 yandaşını Roma’da geceliği 100 bin dolarlık sarayda ağırladı

POLiTiKA & SiYASET

1 Vitrin Haber – Muharrem İnce Memleket Partisi’nin Genel Merkezi’ni kapattı

MANŞET

1 Vitrin Haber – Erdoğan sokak köpekleri için talimat verdi

MAGAZİN

SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜNDE KURTLAR DÖKÜLDÜ!

Yaşam

Adana’da “Ailem Cennetim Olsun” temalı seminer düzenlendi

MAGAZİN

Güldür Güldür Show’da eğlence hız kesmiyor!

MAGAZİN

“Dengeler: Biri Olmak” a Kerem Demirbay sürprizi

Yaşam

Tokat’ta bağ evinde patlama: 7 yaralı    

MAGAZİN

17 Mayıs reytingleri belli oldu!

Hayat

Sosyal Güvenlik Uzmanı paylaştı: Sizde ne zaman emekli olacağınızı hesaplayabilirsiniz

Yaşam

Türkiye’nin yüzde 15,1’ini genç nüfus oluşturdu

Trafik

Yola çıkacak araç sahipleri dikkat: İstanbul’da bazı yollar kapalı! İşte, kapalı olan o yollar