CHANGE  LANGUAGE

Son dakika Diyarbakır haberlerini buradan takip edebilirsiniz.Diyarbakır ilinden en son dakika güncel haberler ve gelişmeler. Diyarbakır yerel haberler. EĞİTİM DAYATMASINA HAYIR!

TEKTİPÇİ KARMA EĞİTİM DAYATMASINA HAYIR!

Türkiye Aile Meclisi Diyarbakır il başkanlığı ve paydaşları olarak zorunlu karma eğitim önemli sorunlara yol açtığı için homojen kız ve erkek okulları talebinin bir insan hakkı olduğu kanaatini taşıyor ve destekliyoruz.

TEKTİPÇİ KARMA EĞİTİM DAYATMASINA HAYIR!

Vatandaşları, hakkına sahip çıkma konusunda göreve çağırdığı için Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin’i tebrik ediyoruz.

Bir asrı aşkındır, her fırsatta Kemalist sistem inanç, kültür ve tarih üzerinde bu toplumu sindirmeye, tedip etmeye çalıştı. Demokrasi, Özgürlük, İnsan Hakları dedi ama bilinçli olarak Müslümanların talep ve değerlerini görmezlikten geldi. Bu kavramların arkasına saklanarak Anadolu insanına büyük acılar yaşattı.

Bu gün artık bu ülkenin öz sahipleri-evlatları her konuda varlığını ortaya koyuyorlar, biz de varız ve buradayız diyorlar. Nasıl ki başörtüsü yasağını ortadan kaldırdılarsa zorunlu karma eğitime de Cuma namazı saatine de bir çare çözüm bulacaklarına eminiz. “Ben insanım, Ben Müslüman’ın” diyen herkesin bu mücadeleye katkı ve destek vermesini bekliyoruz..

Hiç kimsenin, hiçbir gerekçe ile bu homojen kız ve erkek okulları talebine karşı olmaya hakkı yoktur! Bu halkın çocuklarını istemedikleri halde karma eğitime mecbur etmek apaçık bir zulümdür. Bu zulmün kalkması için çaba göstermek ise her insanın vazifesidir.

Bizler homojen kız/erkek okulları talep ederken tabi ki karma eğitim sonlandırılsın demiyoruz. Demokrasi, Özgürlük, İnsan Hakları herkes için olsun istiyoruz.

Tecrübeler gösterdi ki karma eğitim toplumumuza yeterli fayda getirmediği gibi derin sorunlar yaratmıştır. Gençlerimizi kuşatan Sigara, alkol, madde kullanımı, şiddet, taciz, tüketim kültürünü… yarmak, hızla artan boşanmaların önüne geçip gelecek nesillerde azaltmak için de homojen eğitim diyoruz.

Karma eğitimi inancımıza da uygun görmüyoruz. Ayrıca kız-erkek arasında oluşan duygusal ve uygunsuz ilişkilerin, başarı önünde engel olduğu da yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır.

Bu konuda Japonya, İngiltere, ABD gibi ülkelerde yapılan araştırmalar da gösterdi ki hem akademik başarı açısından hem mutluluk oranı açısından homojen okullarda olumlu sonuçların yüksek olduğu da bir gerçektir.

Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Yusuf Tekin’in, homojen kız okulları fikrini Türkiye Aile Meclisi Diyarbakır İl başkanlığı olarak destekliyor, homojen erkek okullarının da olmasını talep ediyoruz.

Vatandaşın tercihine saygı duyma adına karma okullar da devam etsin diyoruz. Yeter ki insanımız istediği okula çocuğunu kendi tercihi ile gönderebilsin.

Devletlerin yeryüzündeki temel vazifesi, vatandaşlarının dini, dili, rengi ve bölgesine bakılmaksızın akıl, can, mal, aile, nesil ve dini koruması, huzur, mutluluk ve başarıları için çalışmasıdır. Bu konularda devletine destek vermekte bizlerin görevidir.

Türkiye Aile Meclisi Diyarbakır İl Başkanlığı ve Paydaşları..

Kaynak Haber: GuneydoguGuncel.Com

Diyar21Haber
Yaşam

Ankara’da Refah Çadırkent katliamını telin etmek için yürüyüş yapıldı

DÜNYA

İsrail’in ateşkes teklifine HAMAS’tan gece yarısı cevap geldi

MAGAZİN

Aşk- Memnu kendi gününde yayında!

Deprem

Deprem uzmanından korkutan açıklama! 7.2 şiddetinde deprem üretebilir

MAGAZİN SAĞLIK

Tuğba Özay – AMELİYAT OLDU!..

KAZA

Dilovası-Hereke arasında zincirleme kaza

POLiTiKA & SiYASET

DEVA Partili Ekmen: “Gıda enflasyonunu aşağı çekmek istiyorsanız çiftçiyi destekleyin”

MAGAZİN

Yabani – SEZON FİNALİ!

Yaşam

Emeklilere bir müjdeli haber daha geldi! Resmi Gazete’de yayımlandı

Yaşam

Başörtülü kadınlara “Sizden midem bulanıyor” diyerek saldırdı

Yaşam

Deniz Akkaya… KIZININ BABASI KONUŞMA YASAĞI ALDIRDI!

Hayat

İmposter Sendromu İle Baş Etme Yolları

Aile

Bakan Göktaş: Çocukların internet kullanımında maruz kaldığı riskler arttı

Turizm

Rus turist artık Alanya’da lüks otel İSTEMİYOR

EĞiTiM

E-okul ve karne sistemi değişti! Kapanmadan sisteme girin

HAYVAN Köpek Saldırıları

Sokak köpeklerinin akibeti belli oldu.. İşte taslaktaki maddeler

MAGAZİN

Cem Yılmaz sezon finali yapıyor!

Yaşam

En düşük emekli maaşı ikramiyeyle 13 bin TL olacak! Ödeme tarihleri açıklandı

ASAYİŞ

Serdar Sertçelik yakalandı

MAGAZİN

Salih Bademci’den yeni reklam anlaşması