CHANGE  LANGUAGE

İsrail “tam taarruza” geçti.. HAMAS’ı tamamen yok edeceğiz

İsrail “tam taarruza” geçti.. HAMAS’ı tamamen yok edeceğiz

IDF sözcüsü ordunun en büyük önceliğinin ‘üst düzey Hamas yetkililerini ortadan kaldırmak’ olduğunu söyledi; Mısırlı kaynak, İsrail’in aylarca sürecek bir operasyona hazırlandığı konusunda Kahire’ye bilgi verildiğini söyledi.

Savunma Bakanı Yoav Gallant Salı günü yaptığı açıklamada, İsrail’in güneyinde Hamas teröristleriyle ara sıra yaşanan çatışmaların dördüncü gününde de devam etmesi nedeniyle İsrail Savunma Kuvvetlerinin Gazze Şeridi’ne karşı “topyekün saldırıya” geçtiğini söyledi.

Gallant, Gazze sınırındaki birliklere hitaben yaptığı konuşmada, “Tüm kısıtlamaları kaldırdım, bölgenin kontrolünü yeniden ele geçirdik ve tam saldırıya geçiyoruz” dedi.

“Burada gerçeği değiştirme yeteneğine sahip olacaksın. [Ödenen] fiyatları gördünüz ve değişimi göreceksiniz. Hamas Gazze’de bir değişiklik istiyordu; düşündüğünden 180 derece değişecek” dedi.

Gallant, “Bu andan pişman olacaklar, Gazze asla eski haline dönmeyecek” diye devam etti. “Kim Holokost’tan sağ kurtulan kadınların, kadınların kafasını kesmeye gelirse, onu tüm gücümüzle ve ödün vermeden ortadan kaldıracağız.”

İsrail “tam taarruza” geçtiklerini duyurdu: Gazze’ye yeni bombardıman başladı
Son dakika haberi… İsrail güçleri abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını sürdüyor. Bölgedeki bombardımanını arıtan İsrail, saldırıda yeni bir boyuta geçtiklerini duyurdu. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına ilişkin “Tüm kısıtlamaları kaldırdım. Bölgeyi kontrol altına aldık şimdi tam taarruza geçiyoruz.” dedi. Yoğun bombardımana maruz kalan Gazze’den ise alevler yükselmeye devam ediyor.

Gallant ayrıca birkaç ay sürecek çatışma potansiyeline de değinerek şunları söyledi: “Birkaç ay içinde buraya, Be’eri’ye döneceğiz ve durum farklı olacak. Kibbutz’u son metresine kadar yeniden yerleştireceğiz.

Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Pazartesi günü ABD Başkanı Joe Biden’a, İsrail’in Gazze’de Hamas’a karşı kara operasyonu başlatmaktan başka seçeneği olmadığını söylediği bildirildi.

Axios haber sitesine göre Netanyahu, “İçeri girmeliyiz. Şu anda pazarlık yapamayız” dedi. “Caydırıcılığı yeniden tesis etmemiz gerekiyor” Üç ABD’li ve İsrailli kaynağın aktarıldığı rapora göre Biden, Netanyahu’nun fikrini değiştirmeye çalışmadı.

Salı günü Gallant’tan kısa bir süre sonra konuşan IDF’nin baş sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, üst düzey Hamas üyelerini öldürmenin en önemli öncelik olduğunu söyledi.

İsrail’in Pazartesi gecesi iki üst düzey Hamas üyesini öldürmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında Hagari, “Üst düzey Hamas yetkililerini ortadan kaldırma çabalarını durdurmayacağız, bu en önemli önceliklerimizden biri” dedi.

GAZZE’YE SU, ELEKTRİK VERİLMİYOR

İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’ne giden su akışının kesildiğini söyledi. Katz, dün X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, İsrail’in Gazze Şeridi’ne sağladığı elektriğin kesilmesini öngören talimatı imzaladığını duyurmuştu.

Katz, diğer bir paylaşımında da “İsrail’den Gazze’ye su akışının derhal kesilmesini emrettim. Elektrik ve yakıt dün kesildi. Daha önce olanlar, artık olmayacak” ifadesini kullanmıştı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da Gazze Şeridi’ne tam abluka uygulayacaklarını ve bölgeye elektrik, yiyecek ve yakıt sağlanmayacağını söylemişti.

GAZZE’DE 260’I ÇOCUK 900 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında Gazze’de 260’ı çocuk, 200’ü kadın 900 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 4 bin 500 kişinin de yaralandığını duyurmuştu. İşgal altındaki Batı Şeria’da ise İsrail askerlerinin saldırılarında 20 kişinin yaşamını yitirdiği, 110’dan fazla kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

HAMAS’IN OPERASYONUNDA 1100 İSRAİLLİ ÖLDÜ

Gazze‘den düzenlenen saldırılarda 1100 İsraillinin hayatını kaybettiği, 106’sı ağır 2 bin 806 kişinin de yaralandığı aktarılmıştı.

Kaynak: Habervitrini.Com

Diyar21Haber
Hayat

20-26 MAYIS 2024 HAFTASI HAFTALIK BURÇ YORUMLARI…

Yaşam

Yüz binlerce kişi torba yasaya girdi! 5 yıl erken emekli olabilirsiniz

ASAYİŞ

20 ilde ‘Sibergöz-39’ operasyonu!

METEOROLOJİ

Kocaeli, Sakarya, İstanbul hava durumu nasıl? 5 günlük hava tahmin raporu!

Deprem

Naci Görür’den bir deprem uyarısı daha! Tehlikeli bir durum var, önlem alın!

ASAYİŞ

4 ilde ’Ayar-3’ operasyonu!

BÖLGE HABER KAZA

Bitlis’te yolcu otobüsü dereye uçtu: 7 yaralı

SAĞLIK

Pof. Dr. Canan Karatay: Virüs ve mikropları kökten temizliyor

Yaşam

Nedim Şener’den Aytun Çıray’a cevap..

SAĞLIK

Kronik ağrılarla nasıl başa çıkılır?

POLiTiKA & SiYASET

1 Vitrin Haber – Bahçeli yerel seçimleri değerlendirdi

GÜNCEL

1 Vitrin Haber – Mehmet Özhaseki: “Denizler Halkın” Projesi başlıyor

MAGAZİN

Mahsun Kırmızıgül: Özcan Deniz ve Alişan’la görüşüyoruz

Yaşam

1 Vitrin Haber – Kobani Davası’nda tahliye olan Gülten Kışanak ve Figen Yüksekdağ’a büyük şok!

BÖLGE HABER METEOROLOJİ

Gaziantep / Meteoroloji saat vererek uyardı!

DÜNYA

İran: Reisi’nin bulunduğu helikopterin yeri tespit edildi

SPOR

Aslan kendi evinde 10 kişi kalan Fenerbahçe’ye karşı tel tel döküldü

DÜNYA

50 yıl aradan sonra Lübnan’dan İsrail’e ilk hava saldırısı

ASAYİŞ HAYVAN

Amasya’da et entegre tesisinde hayvana işkence : 5 gözaltı

POLiTiKA & SiYASET

1 Vitrin Haber – Şamil Tayyar’dan AK Parti’ye planıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar