CHANGE  LANGUAGE

BM Güvenlik Konseyi’nin “Filistin” oturumundan herhangi bir sonuç çıkmadı

BM Güvenlik Konseyi’nin “Filistin” oturumundan herhangi bir sonuç çıkmadı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Orta Doğu ve Afganistan’daki son durumun görüşüldüğü kapalı oturumundan ..

BM Güvenlik Konseyi'nin

 

Siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa saldırısının ardından Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Çin’in çağrısı üzerine toplanan BMGK, iki konuda da ortak açıklama yayımlamadı.

BAE BM Daimi Temsilcisi Lana Nuseybe, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, “BMGK herhangi bir açıklama yayımlama kararı almadı ancak anlamlı bir toplantı gerçekleştirdik.” dedi.

Konsey üyelerinin bölgede gerginliği düşürmeye büyük önem atfettiğini aktaran Nuseybe, gerginliğin artmasının kimseye faydası olmadığını belirtti.

ABD Daimi Temsilci Yardımcısı Büyükelçi Robert Wood ise, ABD’nin ortak açıklamayı engellemesi ile ilgili olarak, toplantının kapalı gerçekleştiğini ve bölgede gerginliği düşürmek için ciddi bir şekilde “sessiz diplomasi” yürütüldüğünü ileri sürdü.

Rusya’nın Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, toplantıda konuyu değerlendirmeye devam edecekleri konusunda mutabık kaldıklarını aktararak, Konseyin birlik içinde hareket etmesi gerektiğine ifade etti.

İşgal rejimi Gazze’ye yoğun hava saldırısı düzenledi

İşgal rejimi teravih namazından sonra Gazze’ye yoğun hava saldırısı düzenledi

İşgal rejimi Gazze’ye yoğun hava saldırısı düzenledi

Her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan’da da işgal rejimi Mescid-i Aksa’da ibadet eden Müslümanlara saldırırken, bir yandan da Gazze’ye yoğun hava saldırı düzenliyor.

Dünyada gelen tüm tepkilere rağmen işgal çetesi yeniden Gazze’ye hava saldırısı düzenledi. Saldırının ardından Gazze semalarından dumanlar yükseliyor.

İsrail, Gazze’ye saldırıya başladı

İsrail ordusu, Lübnan’dan atılan bir dizi roketin ardından yaşanan gelişmelerden sonra abluka altındaki Gazze’ye saldırı başlattı. Direniş gruplarının İsrail uçaklarına karşı omuzdan fırlatılan füzeler kullandığı öne sürülüyor.

İsrail ordu sözcülüğü, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırı başlattığını belirtti. İsrail savaş uçaklarının Gazze’de bazı hedeflere bir dizi hava saldırıları düzenlediği bildirildi.

İKİ TÜNEL HEDEF ALINDI VE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Gazze ve çevresinden sorumlu İsrail ordusu merkez komutanlığında alarm durumuna geçildiği aktarıldı. Gazze’nin Beyt Hanun ve Han Yunis bölgelerinde 2021’de İsrail ordusu tarafından vurulan iki tünelin yeniden hedef alındığı ve etkisiz hale getirildiği paylaşıldı.

BÖLGEDE YAŞANAN OLAYLARDAN HAMAS SORUMLU TUTULDU

Ayrıca, abluka altındaki Gazze şeridindeki Hamas’a ait kuzey ve merkezdeki iki silah deposunu vurulduğu belirtildi. Sosyal medyada, bölgede büyük patlamaların yaşandığı görüntüler paylaşıldı. İsrail ordusu, saldırıların Hamas’ın güvenlik ihlallerine karşı gerçekleştirildiği, bölgede yaşanan olaylardan Hamas’ı sorumlu tuttuğu belirtildi.

Direniş gruplarının İsrail uçaklarına karşı omuzdan fırlatılan füzeler kullandığı iddia ediliyor. Saldırıda henüz can kaybı ya da yaralanan kimsenin olup olmadığına ilişkin bilgi paylaşılmadı.

GAZZE BOMBARDIMAN ALTINDA!

Yoğun İsrail bombardımanı altında olan Gazze’de yaralılar olduğu bildirilirken, Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları, “Hava savunmamız, Gazze Şeridi üzerinde uçan İsrail savaş uçaklarına karşı koyuyor.” ifadelerini kullandı.

İsrail savaş uçaklarının Gazze’deki sivillere yönelik düzenlediği saldırıdan ilk görüntüler...İsrail savaş uçaklarının Gazze’deki sivillere yönelik düzenlediği saldırıdan ilk görüntüler…

 

Diyar21Haber
BÖLGE HABER

Siirt’te minibüsün çarptığı 15 yaşındaki çocuk ağır yaralandı

POLiTiKA & SiYASET

Özgür Özel’den Erdoğan’a sert sözler! 

Hayat

20-26 MAYIS 2024 HAFTASI HAFTALIK BURÇ YORUMLARI…

Yaşam

Yüz binlerce kişi torba yasaya girdi! 5 yıl erken emekli olabilirsiniz

ASAYİŞ

20 ilde ‘Sibergöz-39’ operasyonu!

METEOROLOJİ

Kocaeli, Sakarya, İstanbul hava durumu nasıl? 5 günlük hava tahmin raporu!

Deprem

Naci Görür’den bir deprem uyarısı daha! Tehlikeli bir durum var, önlem alın!

ASAYİŞ

4 ilde ’Ayar-3’ operasyonu!

BÖLGE HABER KAZA

Bitlis’te yolcu otobüsü dereye uçtu: 7 yaralı

SAĞLIK

Pof. Dr. Canan Karatay: Virüs ve mikropları kökten temizliyor

Yaşam

Nedim Şener’den Aytun Çıray’a cevap..

SAĞLIK

Kronik ağrılarla nasıl başa çıkılır?

POLiTiKA & SiYASET

1 Vitrin Haber – Bahçeli yerel seçimleri değerlendirdi

GÜNCEL

1 Vitrin Haber – Mehmet Özhaseki: “Denizler Halkın” Projesi başlıyor

MAGAZİN

Mahsun Kırmızıgül: Özcan Deniz ve Alişan’la görüşüyoruz

Yaşam

1 Vitrin Haber – Kobani Davası’nda tahliye olan Gülten Kışanak ve Figen Yüksekdağ’a büyük şok!

BÖLGE HABER METEOROLOJİ

Gaziantep / Meteoroloji saat vererek uyardı!

DÜNYA

İran: Reisi’nin bulunduğu helikopterin yeri tespit edildi

SPOR

Aslan kendi evinde 10 kişi kalan Fenerbahçe’ye karşı tel tel döküldü

DÜNYA

50 yıl aradan sonra Lübnan’dan İsrail’e ilk hava saldırısı

Bir yanıt yazın